Автор Тема: Скорость сбраживания(сахарной браги)  (Прочитано 171980 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
     Як казав дід Панас: - " От така ху...ня може бути малята"  :D
     Позавчора пізнім вечором вперше поставив на зброджування бражку у ХХ л емкість. Попередньо було 3 по 127 л. Температура була 30*С. Заграло миттєво. Також до самого верха недолив літрів 50. Бокс повністю не закрив,щоб відводилося зайве тепло. Вранці наступного дня все було добре. Вечором прийшли друзі привітати з "професійним св"ятом"  :D тому я повністю закрив бокс з ємкістю. приблизно через дві години я був шокований коли побачив що на пол почала витікати брага. Коли відкрив кришку то побачив великі бражні пузирі, зазвичай таких ніколи не було. Добре що під рукою був піногасник. Заміряв температуру - 38*С. Долив 20 л холодної води.  :-\    Сьогодні вранці все гаразд. За 3 роки роботи з бочками такого ніколи не траплялося, заливав завжди повністю, аж до горловини.

« Последнее редактирование: 14-09-2019, 21:12:32 от Delta »
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн Delta

  • Глобальный модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 9161
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1451
  • -Получено: 3053
Коли є коливання температури...вночі захолодно, вдень жарко, то таке траплялось й у мене...Треба було на таку бочку вливати 1-2 кубіка піногасу, після того як дріжжі розбродилися...тоді проблем не буде! ;)
Хочешь набраться опыта - купи грабли!
Обходя чужие грабли, Вы теряете драгоценный опыт!

Оффлайн sergeySEZ

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 350
  • Спасибо
  • -Отправлено: 462
  • -Получено: 51
Чем больше объемы тары, тем сильнее саморазогрев☝️
С переходом на бОльший объем, установил по совету опытных, аквариумную помпу, просто кладу ее на део емкости и включаю,чтоб гоняла брагу+пеногас
До этого, проблемы были аналогичные
«Всё есть яд и всё есть лекарство. Только доза делает лекарство ядом и яд лекарством»

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
Піногасника додав 5 мл.   Мене зацікавило чому з'явилося пузиріння. Коли відбувся викид з реактора температура була як і запланована 38*С і пройшла ціла доба. Додав іще 2 мл піногасника піна вмить зникла
 
     Щойно відкривав реактор, бурлить з однієї сторони іще накопичує трохи піни, але дрібної. Температуру підтримання знизив до 32* С. Поки вовтузився підгонюючи разів 5 ущільнювач, піна знову стала покривати поверхню. Додав 2 мл піногасника. Цікаво що за вибрики. :-\
« Последнее редактирование: 20-03-2019, 12:45:22 от yrabarskiy »
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 18862
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1210
  • -Получено: 13444
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
У ємностях були залишки старих дріжжів?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
У ємностях були залишки старих дріжжів?
     Ні. Вона була вимита після барди від НБК. Коли робив сироп, то спочатку залив окріп 97*С, потім засипав цукор, розміщав міксером і довів до 30* С холодною водою і заклав  підготовлені дріжджі.
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн d_k

  • Политолог
  • Постоялец
  • *
  • Сообщений: 225
  • Спасибо
  • -Отправлено: 61
  • -Получено: 179
Мене зацікавило чому з'явилося пузиріння.
У меня крупные пузыри всегда появляются когда брожение перевалило за 2/3 общего срока, при том что добавлен пеногас 1 куб изначально. Поэтому всегда оставляю до верха бочки 5-10 см пространства.

Оффлайн SemMan

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 451
  • Спасибо
  • -Отправлено: 148
  • -Получено: 119
Мене зацікавило чому з'явилося пузиріння.


Потому-шо объём большой, температура на пределе, углекислого газа много, без постоянного перемешивания - проблемно.
В моем случае, с такими кадушками, пена бывает, спасаюсь печенькой и насосом. Температуру держу не более 32 градусов.
Ни разу не сбегла погулять :)
Щас заряжаю такие бочечки на 70 кило цукру. 2шт. Пора уже.
Сколько грабли нас не учат, а сердце верит в чудеса

Оффлайн d_k

  • Политолог
  • Постоялец
  • *
  • Сообщений: 225
  • Спасибо
  • -Отправлено: 61
  • -Получено: 179
У меня крупные пузыри всегда появляются когда брожение перевалило за 2/3 общего срока
Дополню. В начале прошлой осени брага начала убегать несмотря на добавленный пеногаситель и расстояние до верха бочки 5-6 см. При понижении первоначальной температуры воды с 30-32  °C до 25-26 °C проблема ушла. При переливе браги начал наблюдать что на дне было много(относительно прошлого) нерастворенных дрожжей. Хотел уже менять дрожжи на другой сорт и(или) производителя, но примерно спустя месяц дрожжи(Львов) пошли радикально другого качества и проблема ушла, т.е. я вернулся к температуре 30-32  °C, нерастворимый осадок исчез полностью. Сейчас брагу перегоняю полностью с перемешанным осадком не дожидаясь осветления.

Оффлайн SemMan

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 451
  • Спасибо
  • -Отправлено: 148
  • -Получено: 119
Сейчас брагу перегоняю полностью с перемешанным осадком не дожидаясь осветления.

Не. Я уже давно осветляю брагу. Тем более, шо это не долго. После введения бентонита 2-3часа и 40-45литров светлой браги готово.
В кубе даже ТЭНы видно на дне :o пока с одной кадушки перегоняю, в другой дрожжи ложатся спать на дно. И так по очереди.
Ну, вы знаете шо така брага даёт меньше дрожжевого запаха. В результате СС лучше. Майже не пахне дрожжиками.
Спасибо всем за дельные советы!
Сколько грабли нас не учат, а сердце верит в чудеса

Оффлайн d_k

  • Политолог
  • Постоялец
  • *
  • Сообщений: 225
  • Спасибо
  • -Отправлено: 61
  • -Получено: 179
После введения бентонита 2-3часа и 40-45литров светлой браги готово.
Прошу извинить, забыл сказать, что у меня НБК.

Оффлайн SemMan

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 451
  • Спасибо
  • -Отправлено: 148
  • -Получено: 119
Прошу извинить, забыл сказать, что у меня НБК.

Ну, тогда мы в разных весовых категориях :angel:
Сколько грабли нас не учат, а сердце верит в чудеса

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
     "З воза впав, віл обісрав, щей колесом ногу переїхало" (народна мудрість) :D такого іще не було, переганявв  брагу... Вихід по АС 0,55 л/кг. Мабуть повнолуння вплинуло :-\. А взагалі думаю, що далося взнаки неякісне миття брод.ємкості. Просто обмив під напором струменя води. Перерва була майже місяць. Хоча дав бродити майже 4 доби, без особливого контролю. Ніяких ознак продовження бродіння. Коли перегонка підходила до середини, було видно явний недобір дистиляту. Спробував на смак бражку - наче напівсолодке шампанське. :-\
     Зате сьогодня вимив як слід, з миючим засобом. ???
     Висновок:- " потрібно поважати спиртові дріжджі, адже вони живі організми" а вони за це сумлінно відпрацюють. 8)
« Последнее редактирование: 14-09-2019, 21:35:06 от yrabarskiy »
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн Delta

  • Глобальный модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 9161
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1451
  • -Получено: 3053
Хочешь набраться опыта - купи грабли!
Обходя чужие грабли, Вы теряете драгоценный опыт!

Оффлайн l6ova

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 462
  • Спасибо
  • -Отправлено: 54
  • -Получено: 85
  • Льова, не ібова і не 97
Ні...причина друга...
І яка ж,  а то інтригу тримаєш ;)