Автор Тема: Сушка солода для виски  (Прочитано 16942 раз)

0 Пользователей и 2 Гостей просматривают эту тему.

Оффлайн catfish67

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 519
  • Спасибо
  • -Отправлено: 89
  • -Получено: 138
Где ошибка?
Скорее всего ошибка на стадии приготовления затора и его сбраживания, расскажи подробнее как делал (гидромодуль, дрожжи, время и температура брожения и т.д.).
Из своего небольшого опыта сделал вывод, что солодовую брагу нельзе передерживать, лучше гнать небольшой недоброд. Иначе много лишних вонючек.
Это водка? — слабо спросила Маргарита. Кот подпрыгнул на стуле от обиды. — Помилуйте, королева, — прохрипел он, — разве я позволил бы себе налить даме водки? Это чистый спирт!

Оффлайн grofer

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1698
  • Спасибо
  • -Отправлено: 503
  • -Получено: 407
Ну так вот, после второй перегонки запах дистиллята был явно сивушный.
Як співпало.
Я теж зробив з самого солоду (40кг)
І теж чути ізоамілову групу.
Робив все так як з крупою.
Правда гнав на пятий день, бо орієнтувався по шапці, яка так і не впала. Що два дні так можуть набродити?
Да, і на запах в загальному вийшов одеколон.
Перший мій односолодовий не вдався.  :)

Оффлайн antipa

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 547
  • Спасибо
  • -Отправлено: 818
  • -Получено: 74
Я теж зробив з самого солоду (40кг)

 А який гідромодуль був?

Оффлайн sf distillery

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 8
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3
  • -Получено: 3
Гидромодуль 1:4,  сбраживал спиртовыми Криворожскими, брожение бурное, 3 суток. Первый выгон пах хлебом

Оффлайн grofer

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1698
  • Спасибо
  • -Отправлено: 503
  • -Получено: 407

Оффлайн antipa

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 547
  • Спасибо
  • -Отправлено: 818
  • -Получено: 74
1:4.5

 Гидромодуль маловат, по букварю нужно 1:6 или 6,5.


Оффлайн don-castelano

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 35
  • Спасибо
  • -Отправлено: 10
  • -Получено: 9
Недосушив саморобний пшеничний солод  :( Після сушки на сонці і у відкритій духовці склав у металеву відкриту миску. Після тижня у мисці від солоду чути запах грибів. Доведеться порадувати тещиних курей - як сировина для нашої справи його втрачено
Прикладна мікробіологія та експериментальна фізика фазових переходів

Оффлайн Guralnik

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 210
  • Спасибо
  • -Отправлено: 37
  • -Получено: 35
Після тижня у мисці від солоду чути запах грибів.

А чого зробив висновок, що солод дав запах від вологості, невже сушки в духовці мало для солоду?