Шановне товариство!
В цьому сезоні вперше вирішив спробувати зробити чистий грушовий сидр, в минулі сезони додавав груші до яблук. Використовувся сорт груші ноябрська, чистий сік без додавання цукру, густина по ареометру 1.068 (це близько 17% цукру). За тиждень після постановки в холодний погріб на ДД почалося бродіння. Зараз прийшов час розливати на шампанізацію і мене здивували дві речі: 1) Сидр на відміну від яблучного не освітлився, і мутноватий. 2) Сидр солодкий на смак, зовсім нема кислоти. Варіант недоброда відкидаю, гідрозатвор булькав будь-здоров. Таке враження шо в груші дуже мало кислот і є незброжуємі ДД цукри. Хтось стикався з подібним ? Як думаєте варто змішати з яблучним для "підкислення" ? Для шампанізації буду використовувати дріжжі Lalvin EC1118, чи не хавануть вони ці цукри і не набродять додаткового СО2 ?