Автор Тема: Сливовица, грушовица, абрикосовица.....  (Прочитано 27158 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Забанен!
  • Сообщений: 12494
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2836
  • -Получено: 1970
  • в Темные Времена хорошо видно Светлых Людей!!!
Я зазвичай давав 15г/л.
ого
в пиво 4-8гр добавляют
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Оффлайн Kabah

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 58
  • Спасибо
  • -Отправлено: 5
  • -Получено: 23
Так пиво закривають звичайною кронпробкою, а сидр/шампанське пластиковою чи корковою пробкою з мюзле яка тримаэ набагато быльший тиск. В ігристі вина зазвичай дають від 10 до 20 г/л глюкози. Більше може не витримати пляшка.

Оффлайн ДимаС

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1316
  • Спасибо
  • -Отправлено: 530
  • -Получено: 454
  • Нетешин
Я сидр закривав останній раз кронекороком 28мм все супер.
Не судите, да не судимы будете, ибо каким судом судите, таким будете судимы

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Забанен!
  • Сообщений: 12494
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2836
  • -Получено: 1970
  • в Темные Времена хорошо видно Светлых Людей!!!
а сидр/шампанське пластиковою чи корковою пробкою
я в ПЭТ заливал
главное что бы бульбочки были
а с 8 грамм их очень предостаточно. некоторые жаловались, что много
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Оффлайн Kabah

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 58
  • Спасибо
  • -Отправлено: 5
  • -Получено: 23
Для ПЕТ цілком можливо що 8 грам це забагато. В мене з ПЕТ сумний досвід, як не закручував, але всеодно підспускало тому перейшов виключно на скло і забув про ПЕТ як про страшний сон. Перший раз було страшновато, навіть ставив одну контрольну пляшку з манометром, але як показала практика 15г/л скло держить прекрасно.

добавлено: 21-06-2022, 22:56:17
Я сидр закривав останній раз кронекороком 28мм все супер.

Скільки давли цукру і як довго зберігали ?  Деякі виробники той же Берілденд для економії закривають кроном, але в мене щось до нього немає особливо довіри.

Оффлайн ДимаС

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1316
  • Спасибо
  • -Отправлено: 530
  • -Получено: 454
  • Нетешин
12г/л
Швидше пляшка рвоне ніж кронекорок зірве
Не судите, да не судимы будете, ибо каким судом судите, таким будете судимы

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Забанен!
  • Сообщений: 12494
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2836
  • -Получено: 1970
  • в Темные Времена хорошо видно Светлых Людей!!!
тому перейшов виключно на скло і забув про ПЕТ як про страшний сон.
гыы гыы

але як показала практика 15г/л скло держить прекрасно.
гыы гггыыыыы ггггггыыыыы

расскажу про свой страшный сон )))
вернее реальность.
ездил на выходные в село
возвращаюсь домой...
захожу в коридор....
и нюхаю аромат прекрасного красного ирландского эля ((
он уже пару недель в стекле стоял на антресоли одежного шкафа....
а в самом шкафе две дубленки...ну хер с моей она хорошая, но уже старая
а вот за дубленку жены отгреб бы конкретно ((...  прпонесло!  протекло мимо)))))))))))

в пивной флудовой ветке я  выкладывал фото
две бутылки рвануло (((

а те что высылал как подарки форумчанам... я предупреждал! и заматывал стекло в стрейч пленку ((((((((((



добавлено: 21-06-2022, 23:57:10
як довго зберігали ? 
от времени не зависит...
более того Медовуха которая была надутая через три года стала впуклой (((
но это опять же ПЭТ
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Оффлайн Kabah

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 58
  • Спасибо
  • -Отправлено: 5
  • -Получено: 23
Роблю в склі вже не перший рік і не першу тисячу пляшок. Жодного вибуху тфу-тьфу-тфу ... було один раз знайдено розбиту пляшку, але як показало розслідування то скинули коти. Головне це лити в правильні пляшки які тримають тиск і при  додаванні глюкози дуже добре вимішувати, щоб не було комків або якигось інших локальних місць в ємності де збільшена концентрація цукру.

добавлено: 22-06-2022, 00:13:15
Мабудь твій сидр був дуже міцний , важко дріжжі запустити в такой рідині , їх спирт угнетає ...


Цукор при первинному бродінні я не додаю в будь якій формі, бродить чистий сік. 17% цукру набродить ну максимум 8% спирту, для дріжжів це просто ніщо.

« Последнее редактирование: 22-06-2022, 00:13:43 от Kabah »

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Забанен!
  • Сообщений: 12494
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2836
  • -Получено: 1970
  • в Темные Времена хорошо видно Светлых Людей!!!
Роблю в склі вже не перший рік і не першу тисячу пляшок. Жодного вибуху тфу-тьфу-тфу ...
круто!!!
свои фотки взорваного стекла не нашел (((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Оффлайн makrak80

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1740
  • Спасибо
  • -Отправлено: 434
  • -Получено: 584
  • кулинар
Kabah, як шампанізацію робиш , добавкою цукру та дріжжів ? Не буває з нього сухой сидр , чи ти зупіняєш бродіння пастерізацієй ?
Ничего страшного,если над тобой смеются...Гораздо хуже,если над тобой плачут.

Оффлайн Kabah

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 58
  • Спасибо
  • -Отправлено: 5
  • -Получено: 23
Глюкоза плюс шампанські дріжжі EC1118, пастеризацію не роблю,  сидр роблю виключно сухий.
« Последнее редактирование: 22-06-2022, 12:28:24 от Kabah »