Автор Тема: Самбука  (Прочитано 21906 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн hachok

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1089
  • Спасибо
  • -Отправлено: 332
  • -Получено: 298
сьогодні зробив свою першу самбуку))) по рецепту Магога
Велике йому дякую за консультації ))

от найшов,  то було 5 років тому, за цей час як показав мені Доктор я трошки вніс зміни, АЛЕ не придав цьому ніякого значення тай не пямятав, що я там робив за 5 років, для себе я памятав шо робив по рецепту Гоги, перше враження чогось найдовше памятається
тому сьогодні в телефоній розмові так і сказав "що роблю по твоему рецепту" , знаючи що це накоїть я б звичайно ретельніше підбирав слова і запамятовув свої дії, мені дуже прикро, що виникла якась така фігня(((

Оффлайн grofer

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
hachok
мусиш викласти свої зміни в рецепті.
 :) :) :)
бо хлопці по зад цього перейшли межу в спілкуванні.

Оффлайн Delta

  • Глобальный модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 9161
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1451
  • -Получено: 3053
Ладно: прпрошу  Дельту, что б восстановил все
Я конечно могу разрешить ваш спор...Но для этого мне понадобится грамм по 200-300 вашей самбуки... ::) ::) От hachok, ГОГа, и Сергея Леонидовича...Согласны?
Адрес могу отправить в ЛС, хотя у всех вас он должен быть... ;)
Хочешь набраться опыта - купи грабли!
Обходя чужие грабли, Вы теряете драгоценный опыт!

Оффлайн ГОГа

  • Модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 5534
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1678
  • -Получено: 2790
  • Блин, как мало я знаю...
Сергей Леонидович, публично приношу извинения: бес перепутал с постом от доктора.
Извини. Да..погорячился я насчет тебя. С меня причитается.
Читал сообщение от тебя, а на телефоне переместилось. ИЗВИНИ.
Кстати, именно благодаря тому, что Дельта по моей просьбе восстановил сообщения, я заметил свой непростительный промах.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн hachok

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1089
  • Спасибо
  • -Отправлено: 332
  • -Получено: 298
описую як я роблю самбуку
беру 4 л спирту і доливаю 2 літри води ( для себе вважающо це +-70*)
анісу 250г , бадяну 200г, бузини 100г, цедра з половини лимона

настоюється не менше місяця (типу, як руки дойдуть )

далі зливаю спирт і заливаю на ще на день 6л води

все разом змішую спирт і настояну воду і переганяю
зауважив якщо переганяти на 1квт і царзі метер а краще півтора, виходить якісь більш мякий і приємніший смак, ніж якщо наприклад на 2 квт і коротшій царзі.

відбираю десь 4-4.2 л (по градусах і температурах їх НЕ міряю)

сироп: його має бути стількиж скільки отримано дистиляту, я беру 4л каструлю засипаю 2 кг фруктози і заливаю воду і розчиняю (скільки води лию незнаю, лию так щоб отримати 4л в сумі). нагріваю до 70* і гарячим тонкою струйкою заливаю до дистиляту.
все) , чим довше постоїть тим округліше буде смак.
п'ю "з мухами" (цілі кавові зерна), НЕ підпалюю!!!


Оффлайн Сергей Леонидович

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 5531
  • Спасибо
  • -Отправлено: 4661
  • -Получено: 2258
  • Дуже люблю Життя!
описую як я роблю самбуку
беру 4 л спирту і доливаю 2 літри води ( для себе вважающо це +-70*)
анісу 250г , бадяну 200г, бузини 100г, цедра з половини лимона

настоюється не менше місяця (типу, як руки дойдуть )

далі зливаю спирт і заливаю на ще на день 6л води

все разом змішую спирт і настояну воду і переганяю
зауважив якщо переганяти на 1квт і царзі метер а краще півтора, виходить якісь більш мякий і приємніший смак, ніж якщо наприклад на 2 квт і коротшій царзі.

відбираю десь 4-4.2 л (по градусах і температурах їх НЕ міряю)

сироп: його має бути стількиж скільки отримано дистиляту, я беру 4л каструлю засипаю 2 кг фруктози і заливаю воду і розчиняю (скільки води лию незнаю, лию так щоб отримати 4л в сумі). нагріваю до 70* і гарячим тонкою струйкою заливаю до дистиляту.
все) , чим довше постоїть тим округліше буде смак.
п'ю "з мухами" (цілі кавові зерна), НЕ підпалюю!!!


ось по цифрах
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Оффлайн ГОГа

  • Модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 5534
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1678
  • -Получено: 2790
  • Блин, как мало я знаю...
Ветку почистил, свои извинения Сергею Леонидовичу оставил, ибо я сам виноват в своей грубости и невнимательности.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн hachok

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1089
  • Спасибо
  • -Отправлено: 332
  • -Получено: 298
якщо не важко, прошу написати, що я маю відповідати коли мене буть питати про роблення самбуки, щоб небуло всякї фігні! дуже наполеглево прошу) ;)

Оффлайн ГОГа

  • Модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 5534
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1678
  • -Получено: 2790
  • Блин, как мало я знаю...
Юра, та пиши, як є: робів по моєму рецепту, але мимоволі повносив зміни, як, наприклад, мимоволі вношу і я, коли щось роблю (я теж не дуже дивлюся на свої записи, просто намагаюся відчути, що вийде і часом таки щось виходе).
Але якщо дійсно щось вийшло гарне, то обов'язково необхідно зафіксувати це на форумі: і не для рішення якихось там спорів, а для того, щоб поділитися з іншими тим кращім,  що вийшло.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн ДимаС

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2439
  • Спасибо
  • -Отправлено: 876
  • -Получено: 948
  • Бориспіль
описую
Спасибо, как раз буду на днях скупляться, попробую по твоему рецепту, прошлая самбука расходилась пару лет...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 13741
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3195
  • -Получено: 2336
  • в Темные Времена хорошо видно Светлых Людей!!!
Юра, та пиши, як є: робів по моєму рецепту
а ты его запатентовал?
или являешься автором этого напитка?

мне вот больше нравится рецепт Олежищи...
правда я его несколько модифицировал ((

а еще больше нравится рецепт Игоря!
после процесса изготовления его самбуки больше никакую делать не хочется... )))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.