Раніше начитавщись форумів старався лити в бочку з мінімумом хвостів, вважаючи їх за зло, в средньому міцність заливки становила 72%, але в минулому році коли лив одразу прямо в бочку без змішування в посудині лишився залишок останніх фракцій, 10літрів де хвостових фракцій було більше ніж зазвичай і в якості експерименту залив їх в десятку щоб не пустувала бочка. Через 9 місяців від хвостів не лишилося і духу і це був самий кращий мій яблучний бренді за весь час. Французи при виробництві коньяка до речі теж практикують підпустити хвостів, ось тут на 17:53 якраз подібна ситуація.
В цьому році на другому перегоні опустився до 55%, хвости в дистиляті чітко відчуваються, середня міцність склала 68%. Вдалося залити нову олполовську бочку 225л. Цікаво заплінтусить вона через пару років чи ні ?