Автор Тема: Дубовая бочка  (Прочитано 171972 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн vova0869

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2284
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1419
  • -Получено: 579
50 л больше пока не тяну.

Оффлайн Kabah

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 85
  • Спасибо
  • -Отправлено: 7
  • -Получено: 36
А яку міцність заливаєте ?

Оффлайн vova0869

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2284
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1419
  • -Получено: 579
От 60 до 70 как получается.

Оффлайн Kabah

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 85
  • Спасибо
  • -Отправлено: 7
  • -Получено: 36
Раніше начитавщись форумів  старався лити в бочку з мінімумом хвостів, вважаючи їх за зло, в средньому міцність заливки становила 72%, але в минулому році коли лив одразу прямо в бочку без змішування в посудині лишився залишок останніх фракцій, 10літрів де хвостових фракцій було більше ніж зазвичай і в якості експерименту залив їх в десятку щоб не пустувала бочка. Через 9 місяців від хвостів не лишилося і духу і це був самий кращий мій яблучний бренді за весь час. Французи при виробництві коньяка до речі теж практикують підпустити хвостів, ось тут на 17:53 якраз подібна ситуація.
В цьому році на другому перегоні опустився до 55%, хвости в дистиляті чітко відчуваються, середня міцність склала 68%. Вдалося залити нову олполовську бочку 225л. Цікаво заплінтусить вона через пару років чи ні ?

Онлайн makrak80

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2212
  • Спасибо
  • -Отправлено: 509
  • -Получено: 803
  • кулинар
Цікаво заплінтусить вона через пару років чи ні ?
Ні , такий об"ем і за 5 , та навіть 10 років не заплінтусить ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Оффлайн vova0869

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2284
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1419
  • -Получено: 579
225 це класно .А як чим переробляеш таку кiлькiсть яблук це десь 2000 кг .

Оффлайн Kabah

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 85
  • Спасибо
  • -Отправлено: 7
  • -Получено: 36
Прес саморобний. Фрукторізка була куплена, а потім повністю перероблена, від оригінальної лишився тільки ріжучий диск. А це прес в роботі https://youtube.com/shorts/_2uRLhefoyE?feature=share  В планах замінити дерев'яні проставки на пластикові, бо тяжкі і під кінець дня від постійних загрузок/розгрузок преса спину просто не відчуваєш.
« Последнее редактирование: 11-07-2022, 12:10:18 от Kabah »

Онлайн makrak80

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2212
  • Спасибо
  • -Отправлено: 509
  • -Получено: 803
  • кулинар
Молодець ! Невеличкий "свічний заводік !"  :D
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Онлайн alexdoe

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 485
  • Спасибо
  • -Отправлено: 125
  • -Получено: 304
Прес саморобний. Фрукторізка була куплена, а потім повністю перероблена, від оригінальної лишився тільки ріжучий диск. А це прес в роботі https://youtube.com/shorts/_2uRLhefoyE?feature=share  В планах замінити дерев'яні проставки на пластикові, бо тяжкі і під кінець дня від постійних загрузок/розгрузок преса спину просто не відчуваєш.
Класс!

Оффлайн Kabah

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 85
  • Спасибо
  • -Отправлено: 7
  • -Получено: 36
Може кому буде цікаво, отакого кольору вода зливалася з бочки. Зміна води відбувалася раз в три дні.

Онлайн alexdoe

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 485
  • Спасибо
  • -Отправлено: 125
  • -Получено: 304
Може кому буде цікаво, отакого кольору вода зливалася з бочки. Зміна води відбувалася раз в три дні.
Привіт.
Це 225?

Оффлайн Kabah

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 85
  • Спасибо
  • -Отправлено: 7
  • -Получено: 36

Оффлайн Shuller_RM

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 62
  • Спасибо
  • -Отправлено: 52
  • -Получено: 14
Прес саморобний. Фрукторізка була куплена, а потім повністю перероблена, від оригінальної лишився тільки ріжучий диск. А це прес в роботі https://youtube.com/shorts/_2uRLhefoyE?feature=share  В планах замінити дерев'яні проставки на пластикові, бо тяжкі і під кінець дня від постійних загрузок/розгрузок преса спину просто не відчуваєш.
Потужно

Онлайн alexdoe

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 485
  • Спасибо
  • -Отправлено: 125
  • -Получено: 304
так
Вода звичайна ? Не осмос ?
Як ти з тою 225-кою упорався ? Сам?
Пластикова 225 і то важка.

З пов.

Оффлайн Kabah

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 85
  • Спасибо
  • -Отправлено: 7
  • -Получено: 36
Так, вода звичайна, із скважени. В двох пуста без проблем переноситься.