Доброго дня. В продовження теми про бочки. Взяв 30-ку у Віталія (Житомир), випал середній. Є виноградний дистилят, а саме:
- 13,5 л 72 град. (2 переготни, прямоток... мінус головохвости)
- 7,5 л 94 град. (коротка царга... мінус головохвости).
Маю намір заміксувати дані дистиляти (розбавив частинки цих дистилятів (пропорційно) до 56 град. - дуууже непоганий напій - можна вживати вбілу).
Маю такий задум - після вимочування бочки водою, десь днів 10, залляти відразу дистилят 56 град. до року...+/-, а може і довше. Звичайно під наглядом.
Бурбон в цю нову бочку лляти не буду, оскільки для цього є 50 л, які підуть в ін. бочку (по ній також є питання, але буду просити пораду трохи згодом
).
Цей форум читав і інші також. Думки різняться - від плінтусу до вимивання смаколиків з нової бочки (зняття агресії).
Так ось питання до досвідчених колег, хто мав досвід витримки виноградного (або ін. фруктового дистиляту) в новій 30 л. бочці... можливо навіть бочці від Віталія К., чи є сенс в такому підході?