До речі, шикарно получається рулька зварена по технології су-від.
Рульку нашприцювати 10% р-ном солі в кількості 10% від маси. Натерти спеціями до смаку (я використовую готову суміш з Чехії), завакуумувати і варити. Зварену рульку розпакувати і запекти в духовці, або на грилі.
Температура - 80°С;
Час приготування - 8 год.
Зварену рульку можна охолодити, вкинувши у відро води з льодом на 6-8 годин, тоді вона може лежати в холодильнику пару тижнів, а перед вживанням розігріти на водяній бані, в духовці чи мікрохвильовці, вийняти з пакета і запекти.
добавлено: 06-04-2018, 11:16:51
І до питання з якої ноги, задньої чи передньої.
Якщо ви готуєте рульку - то тільки передня нога. В одному "чешському" рецепті писало що тільки ліва.
Якщо ви готуєте з задньої, тоді це не рулька, а гомілка.
добавлено: 07-04-2018, 00:49:03
Сьогодні замаринував рульку.
Помиті, поголені і, навіть, трохи обсмалені.
Дві ліві й одна права. Або навпаки.
Нашприцьовані сольовим розчином.
Підготовка маринаду.
Готовий маринад.
Рульки в маринаді.
Су-від.
В понеділок будуть варитись, у середу - пектись.