З попередніх абзаців випливає, що має бути так:це Ігор має сказати де правильно, а де ні..
Бачу, що не просто маю, я мушу це зробити...
Буду поступово, крок за кроком...
Спочатку про воду...
Будь-яке помутніння виникає внаслідок того, що якась речовина, що до того часу існувала у розчиненому вигляді, потрапляє в умови, коли її здатність розчинятись суттєво зменшується, і надлишок, що вже не вміщується в розчині, створює мікроскопічні кришталики або краплинки.
Якщо мова йде про солі жорсткості, то для них існує критична, екстремальна спиртуозність (25-30%об), при якій їх розчинність найменша. Якщо при змішуванні спирта з жорсткою водою концентрація спирту проходить через цей критичний рівень, існує висока вірогідність того, що розчин помутніє.
Якщо поступово вливати воду в спирт, вміст спирту в розчині послідовно зменшується з 96 до 40% і не проходить критичну зону 25-30%.
Якщо поступово вливати спирт у воду, вміст спирту послідовно зростає від нуля до 40% і обов'язково пройде критичний рівень. Якшо вода достатньо жорстка, розчин стане перенасиченим, надлишок криштализується, розчин помутніє.
Тобто, якщо є підозри на якість води, доцільніше вливати воду у спирт, ніж навпаки.
Горбатый, но понятный гугл-перевод на русский .
Вижу, что не просто имею я должен это сделать ...
Буду постепенно, шаг за шагом ...
Сначала о воде ...
Любое помутнение возникает вследствие того, что некое вещество, к тому времени существовала в растворенном виде, попадает в условия, когда ее способность растворяться существенно уменьшается, и избыток, что уже не помещается в растворе, создает микроскопические кристаллики или капельки.
Если речь идет о соли жесткости, то для них существует критическая, экстремальная спиртуозность (25-30% об), при которой их растворимость наименьшая. Если при смешивании спирта с жесткой водой концентрация спирта проходит через этот критический уровень, существует высокая вероятность того, что раствор помутнеет.
Если постепенно вливать воду в спирт, содержание спирта в растворе последовательно уменьшается с 96 до 40% и не проходит критическую зону 25-30%.
Если постепенно вливать спирт в воду, содержание спирта последовательно возрастает от нуля до 40% и обязательно пройдет критический уровень. Если вода жесткая, раствор станет перенасыщенным, избыток криштализуеться, раствор помутнеет.
То есть, если есть подозрения на качество воды, целесообразнее вливать воду в спирт, чем наоборот.
Треба додати дуже важливий момент.
Солі жорсткості - карбонати кальцію та магнію - малорозчинні речовини. Якщо умови склались так, що вони створили хришталики, зворотне розчинення при поверненні попередніх умов може розтягнутися на роки, а то й зовсім не відбутись. Тобто помутніння внаслідок поганої води можна вважати незворотнім.
Якщо, як пише Гонітва, помутніння усуваєтся при вливанні порції спирту, то його причина - не у воді.