про жирність. Це для мене невирішена ділема. Ось у мене жирне молоко, з 30 літрів я вручну знімаю 3 літри вершка. Сметану задовбався все літо їсти. Той вершок що лишається у молоці, я ж не сепарую, після утворювання згустку все одно зверху згустку, він не є в сирі, уходить у сироватку, може в рікотту. Вихід високотемпературного сиру десь 0,7. Як бути, мені та сметана нафіг не потрібна, як зберегти жирність, підняти вихід. Вершок зверху - сирний сгусток знизу
Вибач, дуже мало інфи.
Для кожно сиру є свої критеріі по жирності. Наприклад Ємменталь потребує молока 1,4 відсотка жиру. Якщо вона буде вище чи нижче - ти отримаєш інший сир с іншим виходом по кількості продукту. До того ж, на вихід дуже впливає те, що корова їсть. Важко сказати. Потрібно бути поруч та побачити, що ї як ти робиш та з чого саме.