А ось і сам рецепт. Прийшлось перенести в бірсміт бо з промашкою не розібрався
Brewing Steps: Rauchbier
Прочее копченое пиво - Other Smoked Beer
Type: Зерновой Date: 26.01.2014
Batch Size (fermenter): 17,00 l Brewer: Дуткевич
Boil Size: 21,56 l Asst Brewer:
Boil Time: 90 min Equipment: пластикова бочка
Final Bottling Volume: 16,00 l Brewhouse Efficiency: 85,00
Fermentation: Ale, Two Stage Taste Rating(out of 50): 30,0
Taste Notes:
Prepare for Brewing
Сделать дрожжевой стартер с 2,00 l сусла.
Clean and Prepare Brewing Equipment
Total Water Needed: 26,56 l
Mash or Steep Grains
Mash Ingredients
Кол-во Название Тип № %/IBU
2,50 kg Smoked Malt (Weyermann) (2,0 SRM) Зерно 1 83,3 %
0,30 kg Pale Malt (Weyermann) (3,3 SRM) Зерно 2 10,0 %
0,20 kg Caraaroma (Weyermann) (178,0 SRM) Зерно 3 6,7 %
Mash Steps
Назв. Пояснения t°C паузы Время паузы
Белковая пауза Добавить 9,80 l воды температурой 53,5 C 50,0 C 20 минут
Осахаривание Нагрев до 65,0 C около 15 минут 65,0 C 45 минут
Окончание затирания Нагрев до 75,0 C около 10 минут 75,0 C 15 минут
Количество промывочной воды 16,76 l температурой 75,6 C
Boil Wort
Add water to achieve boil volume of 21,56 l
Estimated pre-boil gravity is 1,038 SG
Boil Ingredients
Кол-во Название Тип № %/IBU
10,00 g Northern Brewer [8,50 %] - На кипячение 45,0 min Хмель 4 12,2 IBUs
5,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - На кипячение 5,0 min Хмель 5 0,8 IBUs
Estimated Post Boil Vol: 18,72 l and Est Post Boil Gravity: 1,046 SG
Cool and Prepare Fermentation
Cool wort to fermentation temperature
Transfer wort to fermenter
Add water to achieve final volume of 17,00 l
Fermentation Ingredients
Кол-во Название Тип № %/IBU
1,0 pkg SafBrew Ale (DCL/Fermentis #S-33) [23,66 ml] Дрожжи 6 -
Measure Actual Original Gravity _______ (Target: 1,046 SG)
Measure Actual Batch Volume _______ (Target: 17,00 l)
Fermentation
26.01.2014 - Primary Fermentation (4,00 дня(ей) at 19,4 C ending at 19,4 C)
30.01.2014 - Secondary Fermentation (10,00 дня(ей) at 19,4 C ending at 19,4 C)
Dry Hop and Prepare for Bottling/Kegging
Measure Final Gravity: _________ (Estimate: 1,009 SG)
Date Bottled/Kegged: 09.02.2014 - Carbonation: Бутылки - 94,11 g Corn Sugar
Age beer for 30,00 days at 18,3 C
11.03.2014 - Drink and enjoy!
Notes
Created with BeerSmith