Щоб шашлик получився дуже сочним треба,
Вова, щоб шашлик получився дуже соковитим, потрібно не тільки вміло його приготувати, а щоб і м'ясо було м'ясним, а не нарощене за допомогою б/добавок. Факторів відносно смаку м'яса безліч. Буває і таке, що, наприклад, свині в одній оборі, а мясо та сало різниться за смаком. Є велика різниця в кінцевому смаку в залежності як ти проголодався. А іще з якої частини туші вибрано шмат м'яса, а також скільки часу та температурному режимі ти його приготував. Хоча були випадки, коли м'ясо томиломя (це було на виноградній лозі)майже годину, а смак та зовнішній вигляд були суперовими. А іще, теж саме м'ясо, але приготовлене на другий день дуже різнилося від попередньо приготовленого днем раніше за тими ж умовами. А іще буває коли шматок м'яса лише посолив, без всіляких спецій, в рази смачніший ніж замаринований, коли його (невеликий шматок) за 10 хв довів до готовності над багаттям.
Факторів, які впливають на смакові властивості продукту безліч (перераховувати не буду), але всілякі соєві соуси, це від лукавого. По мінімуму, це сіль, цибуля , лавровий лист та суміш декількох пряностей (переці, мускат, коляндра) для різноманітності можливо й томатний соус. Дрова, - віддаю перевагу грабовим (дуже впливають на смак та тримання жару). А іще саме головне, потрібно вміти зробити з нічого щось добреньке (смачне). Це я до того, що за однакових умов, наприклад, посмажити картоплю, у 2 чи 5 ґаздинь кінцеві смаки, зовнішній вигляд страви, тощо, будуть різні. І це факт.
Приготування страв необхідно прирівнювати до образотворчого мистецтва, відповідно, навчитися застосуванню різних кулінарних прийомів можливо, але саме головне, потрібно мати до цього хист. ІМХО.