Автор Тема: Шашлык  (Прочитано 12228 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн andy

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 2775
  • Спасибо
  • -Отправлено: 340
  • -Получено: 540


добавлено: 24-01-2023, 23:48:38
Всегда добавлял сок лимона, и замачивал пару часов всего.
Соевый соус, лук, и специи. Свинина тает во рту.
Видео прикололо. Вообще этот мужик много что с мяса разного готовит. Интересно посмотреть и поучительно.
Деньги под ногами, сумей поднять.

Оффлайн ДимаС

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2440
  • Спасибо
  • -Отправлено: 877
  • -Получено: 949
  • Бориспіль
Цей чел тупо хайп ловить. Хєр там він кулінар.
Особливо кайфонув з відео де він у кострі запікав м‘ясо - згоріло в нуль))))
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 13748
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3196
  • -Получено: 2336
  • в Темные Времена хорошо видно Светлых Людей!!!
10 відсотків води до ваги м'яса при перемішуванні, увійдуть в м'ясо повністю,
вылезут!!!!!!!!!!!
ты в шашлык воду льешь????????????

добавлено: 26-01-2023, 22:48:20
Як це можна зробити? І в яке мясо: кусками чи нарізане для шашлику?
жмякать нужно!!!!!!

добавлено: 26-01-2023, 22:49:43
На кіло м'яса сік з 3 - 4 цибулин, якщо не дуже великі,
на кило мясо 0,5кг лука
лук на мясорубке
или блендере

кружки на шампур можно потом отдельно нарезать

добавлено: 26-01-2023, 22:51:08
Спеціі які смакують, розвести в олівковому маслі, десь в мл 30-50,
это обязательно!
можно в обычном
и ложку две горчицы-мягкость!!!

добавлено: 26-01-2023, 22:53:04
Всегда добавлял сок лимона,
ну все дол бо е бы так делают...
я в молодости тоже лимон с луком в блендере молол (((
весь
желтенький получался!
« Последнее редактирование: 26-01-2023, 22:53:04 от Батарейкин »
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Оффлайн ДимаС

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2440
  • Спасибо
  • -Отправлено: 877
  • -Получено: 949
  • Бориспіль
У Запоріжжі шашлик маркет чи якось так, колись робили шашлик, який маринувався у власному сокові, вичавленому у плотному пакеті вакуумом з сирого м‘яса, потім сік змішується з сіллю та спеціями та додається назад до м‘яса, яке вбирає його у себе…
Дуже смачно було
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Оффлайн Олежище

  • Модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 2245
  • Спасибо
  • -Отправлено: 676
  • -Получено: 943
  • Любитель рыбалки
Так, друже, Олежє, я до м'яса додаю 10 відсотків води, яка, ще раз наголошую, з того м'яса виходить повністю, та ще бере з собою м'ясний сік. А буде це вода, або сік з цибулі, або їх суміш, це вторинне.....

Оффлайн Олежище

  • Модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 2245
  • Спасибо
  • -Отправлено: 676
  • -Получено: 943
  • Любитель рыбалки
Що до Георгій Кавказ, то так, не кулінар, а він цього ні коли не казав, але ж дивитися його ролики мені приємно. Заздрю тільки його дітям....

Оффлайн ДимаС

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2440
  • Спасибо
  • -Отправлено: 877
  • -Получено: 949
  • Бориспіль
Якби Георгій Кавказ попав на зустріч нашу - він би заздрив нашим дітям)
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Оффлайн БандерівецьАвтор темы

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 3797
  • Спасибо
  • -Отправлено: 797
  • -Получено: 1064
Щоб шашлик получився дуже сочним треба, щоб під час маринування він впитав у себе воду.

Після того, як наріжите цибулю її треба добре помнути руками, щоб вона пустила сік. Добавити мяса та вимішати.

Через дві години додати на 2 кг мяса півтори склянки соєвого соуса(не густого), якщо використовуєте підсилювач смаку тоді соєвий соус наполовину розбавте з водою. І добре вимішати 10 хв. Мясо впитає весь соєвий соус
« Последнее редактирование: 22-04-2023, 20:27:05 от Бандерівець »

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
Щоб шашлик получився дуже сочним треба,
     Вова, щоб шашлик получився дуже соковитим, потрібно не тільки  вміло його приготувати, а щоб і м'ясо було м'ясним, а не  нарощене за допомогою б/добавок. Факторів відносно смаку м'яса безліч. Буває і таке, що, наприклад, свині в одній оборі, а мясо та сало різниться за смаком. Є велика різниця в кінцевому смаку в залежності як ти проголодався. А іще з якої частини туші вибрано шмат м'яса, а також скільки часу та температурному режимі ти його приготував. Хоча були випадки, коли м'ясо томиломя (це було на виноградній лозі)майже годину, а смак та зовнішній вигляд були суперовими. А іще, теж саме м'ясо, але приготовлене на другий день дуже різнилося від попередньо приготовленого днем раніше за тими ж умовами. А іще буває коли шматок м'яса лише посолив, без всіляких спецій, в рази смачніший ніж замаринований, коли його (невеликий шматок) за 10 хв довів до готовності над багаттям.
     Факторів, які впливають на смакові властивості продукту безліч (перераховувати не буду), але всілякі соєві соуси, це від лукавого. По мінімуму, це сіль, цибуля , лавровий лист та суміш декількох пряностей (переці, мускат, коляндра) для різноманітності можливо й томатний соус. Дрова,  - віддаю перевагу грабовим (дуже впливають на смак та тримання жару). А іще саме головне, потрібно вміти зробити з нічого щось добреньке (смачне). Це я до того, що за однакових умов, наприклад, посмажити картоплю, у 2 чи 5 ґаздинь кінцеві смаки, зовнішній вигляд страви, тощо,  будуть різні. І це факт.
     Приготування страв необхідно прирівнювати до образотворчого мистецтва, відповідно,  навчитися застосуванню різних кулінарних прийомів можливо, але саме головне, потрібно  мати до цього хист. ІМХО.
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн Delta

  • Глобальный модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 9161
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1451
  • -Получено: 3053
Додам 5 копійок...
З ПП1 зробив ПП 2 чи як там воно називається...просто рамка з шампурами лягає на мангал...(Якщо потрібно фото ПП2, можу взавтра прикріпити)
Волога з шашлику не зтікає, бо просто не встигає...шашлик постійно крутиться...Але основна фішка в тому, що шашлик роблю у вакуумному пакеті...М"ясо, спеції, сіль та трохи цибулі перемішую, складаю у пакет й вакуумую...Кладу його у холодильник на тиждень, або днів 10...й кожен день перевертаю. Шашлик БОМБА! 8) (Але я про це вже колись писав... ;))
Хочешь набраться опыта - купи грабли!
Обходя чужие грабли, Вы теряете драгоценный опыт!

Оффлайн БандерівецьАвтор темы

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 3797
  • Спасибо
  • -Отправлено: 797
  • -Получено: 1064
шашлик роблю у вакуумному пакеті.

розкажи детальніше, як це у вакуумному пакеті?  Це за допомогою вакууматора? Вакуумуєш та запаюєш?

Оффлайн Delta

  • Глобальный модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 9161
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1451
  • -Получено: 3053
Хочешь набраться опыта - купи грабли!
Обходя чужие грабли, Вы теряете драгоценный опыт!

Оффлайн Delta

  • Глобальный модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 9161
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1451
  • -Получено: 3053
розкажи детальніше, як це у вакуумному пакеті?  Це за допомогою вакууматора? Вакуумуєш та запаюєш?
Ну да...
Хочешь набраться опыта - купи грабли!
Обходя чужие грабли, Вы теряете драгоценный опыт!

Оффлайн Delta

  • Глобальный модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 9161
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1451
  • -Получено: 3053
Відео відкривається? Це була ПП1, доробив до ПП2... :)
Хочешь набраться опыта - купи грабли!
Обходя чужие грабли, Вы теряете драгоценный опыт!

Оффлайн Delta

  • Глобальный модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 9161
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1451
  • -Получено: 3053
розкажи детальніше
М"ясо нарізане перемішую зі спеціями і сіллю...Да!!! Обоб"язково додаю нітритку...бо буває, що вакуумую, потів у морозилку й на пару місяців...тому треба нітрітка...
Хочешь набраться опыта - купи грабли!
Обходя чужие грабли, Вы теряете драгоценный опыт!