НАСТОЙКА ПІСЛЯ ПРЕ ДО ПІСЛЯ ДЕГУСТАЦІЙ.
Знову таки, вийшло автоматично. Ще шість місяців тому залив для настойки кизил і забув про нього.
Пару днів тому, найшов банку, прочитав на криці інструкцію і продовжив роботу.
Розвів, вистояв і попробував.
Кизилову я привозив на зустріч 2015, і відсилав форумчанам.
Ця що простояла пів року не схожа з попередньою.
Запах майже той самий, додався аромат бочки. Півроку настій стояв на щепі.
В мене паралельно виникла думка: залити кизиловку в бочку (ну, це так думка на форумі)
Сам рецепт я робив для 10 літрів, не можу менше, бо літр іде зразу, інше по родичам.
Рецепт на 10 літрів :
250гр сушеного кизилу залити 1250мл 50" на 10 днів.
Злити та повторно залити ягоди 1250мл 30" на 10днів , додати 6,5гр щепи.
Вийде концентрат 2500 мл, який довести до 10 літрів міцністю 40-43".
З щепою в мене простояло пів року, звідти смак та запах бочки.
Як альтернативу, можна без щепи. Тоді збережеться істинний смак настояного кизилу і розувато-бузковий колір. Плюс не потрібно тримати пів року.
пс
сушений кизил можна купити в інтернеті.
Ще один важливий момент - якщо багато вип'єш то на ранок голова болить. Я помітив що це від дубової щепи. Без неї все в порядку.