Автор Тема: Первая попытка \"замутить\" кальвадос.  (Прочитано 46661 раз)

0 Пользователей и 2 Гостей просматривают эту тему.

Оффлайн огникАвтор темы

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 911
  • Спасибо
  • -Отправлено: 492
  • -Получено: 239
Став не переганяючи а з часом напишеш про результат. Самого дана тема дуже цікавить, бо сад вступає в масове плодоношення і сировини для кальвадосу з кожним роком більшає. От і  думаю  чи не придбати для нього НБК. А результатів праці на НБК з виноматеріалом мало  ??? .
Смерть Пуйлу.

Оффлайн antipa

  • Политолог
  • Опытный
  • *
  • Сообщений: 481
  • Спасибо
  • -Отправлено: 879
  • -Получено: 73
Став не переганяючи
Ну если на лет 10-15 , то можно :)

ИМХО

Оффлайн огникАвтор темы

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 911
  • Спасибо
  • -Отправлено: 492
  • -Получено: 239
Постав хоч з літр на щепу з аерацією на рік - два  ;) . Трішки залиш на пробу для порівняння а все інше пережени. Зможеш порівняти два продукти в "біленькому" вигляді і потім після витримки. Місяців через 6 начнуться зміни в напоях. ІМХО.
Смерть Пуйлу.

Оффлайн Victor

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 256
  • Спасибо
  • -Отправлено: 73
  • -Получено: 32
Постав хоч з літр на щепу з аерацією на рік - два
Мабуть так і зроблю.
Десь Дельта писав, що ставив хороший продукт після НБК в бочку і з часом повилазили голови і ще щось, не пригадую точно. Але суть була, що дробна дистиляція все одно потрібна.  Хоча арманьяк теж гонять свого роду на НБК і зразу в бочки. 


Оффлайн Delta

  • Глобальный модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 9161
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1451
  • -Получено: 3053
Десь Дельта писав, що ставив хороший продукт після НБК в бочку
Так писав...але не після НБК...а після кубіка...Тоді продукт (граппа) вийшов дуже класний...і я не захотів перегоняти другий раз...потім пожалкував...через пів року витримки в діжкі, повилазили голови у всій красі! :( :( :(
Й тут хотів порекомендувати зробити другий прогон на дистиляторі...
Ну можеш розділити...один перегнати, а другий й так лишити... ;)
Хочешь набраться опыта - купи грабли!
Обходя чужие грабли, Вы теряете драгоценный опыт!

Оффлайн Victor

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 256
  • Спасибо
  • -Отправлено: 73
  • -Получено: 32
Пройшло пів року, як я 20л яблучного   СС з під НБК  поставив на щепу і періодично проводив аерацію акваріумним комресором.
Ну що сказати, з безпонтового пойла починає вимальовуватись напиток.

Оффлайн staffordrodg

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 365
  • Спасибо
  • -Отправлено: 250
  • -Получено: 80
Такий же самий експеримент  зробив з Ізабельного СС з під НБК. Результат не дуже. Як на мене то за сильно головами пахне
Изабеллу второй раз лучше перегонять с укреплением(только укрепление подбирать надо),чтобы частично избавиться от "изабельного"душка.

Оффлайн Yevhen

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 13
  • Спасибо
  • -Отправлено: 4
  • -Получено: 0
Кілька разів писали про те, що яблучну брагу краще переганяти одразу після зброджування.
В наявності є близько 15 літрів досить міцного яблучного вина, зробленого минулого року. Хіба не може вийти нічого доброго, якщо перегнати його?

Оффлайн VINOKUR

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 6530
  • Спасибо
  • -Отправлено: 776
  • -Получено: 2067
  • «Цивілізація починається з винокурні»
досить міцного яблучного вина

Градус какой ? Ты что туда сахар добавлял ?
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Оффлайн voldemar

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 123
  • Спасибо
  • -Отправлено: 69
  • -Получено: 17
Кілька разів писали про те, що яблучну брагу краще переганяти одразу після зброджування.
В наявності є близько 15 літрів досить міцного яблучного вина, зробленого минулого року. Хіба не може вийти нічого доброго, якщо перегнати його?
Навіть якщо із цукром, поганого точно не вийде після подвійного перегону! ( Вина просто не переношу,тим більше яблучне- фу.бе)
Так шо вперед,на перегонку!

Оффлайн Yevhen

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 13
  • Спасибо
  • -Отправлено: 4
  • -Получено: 0
Градус какой ? Ты что туда сахар добавлял ?
Не було чим заміряти, субєктивно на смак і по відчуттях градусів 10-12 буде, думаю. Цукру додав по столовій ложці в кожну 1.5 літрову пляшку для карбонізації, але вона була дуже слабкою (можливо дріжджі вже відбродили своє).

Оффлайн VINOKUR

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 6530
  • Спасибо
  • -Отправлено: 776
  • -Получено: 2067
  • «Цивілізація починається з винокурні»
градусів 10-12 буде

А что есть сорта яблок с высокой сахаристостью ?
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Оффлайн vitkalov

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 100
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3
  • -Получено: 6
А что есть сорта яблок с высокой сахаристостью ?
На краю лесополосы около виноградника растёт ранетка хрен пойми какого сорта. Сок из яблок показал 22 бри.  Появились сомнения в исправности рефрактометра. Подозвал коллегу. У него "японец".  Подтвердилось.

Оффлайн VINOKUR

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 6530
  • Спасибо
  • -Отправлено: 776
  • -Получено: 2067
  • «Цивілізація починається з винокурні»
Сок из яблок показал 22 бри.

Тогда перегоняй, должен хороший дистиллят получится.

« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Оффлайн vitkalov

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 100
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3
  • -Получено: 6
Тогда перегоняй,
Нечего перегонять. Не до яблок было.  Попробую в этом году. Если не забуду.)
 С яблоками вообще не работал. Нужно начать  этим сезоном.