Це був мій третій практикум в домашній "
алковигдомстиляції" (виготовлення алкогольних дистилятів дома)
Перша була цукрова, друга сливова, третя кизілова.
Збирали, трясли три дні. Діти, жінка, я - працювали як мурашки.
Назбирали одну третю 40-ка літрового баняка. Залив водою до 40 літрів, додав 2 кг цукру і кинув жменю пресованих дріжджів. Потім тиждень змивав підлогу від витікання бражки.
Коли вибродило, перегнав з відбором голів, та різанням хвостів після 60 в струї.
Через деякий час, дистилят вже вистояний,перший раз попробував.. тоді зрозумів що то не питний напій. Він в'язкий та тягучий з сильним смако-ароматом.
Той чистий продукту, що в мене лишився, я розділив на три рівні частини. Одну не чіпав, в другу додав дубових олівців, в третю пару грам сухого кизілу.
З дубом та сухим ще не пробував. А чистий регулярно пробую з друзями по 10 мл в середині або в кінці гостини. Був час,що він мені подобався, я вже подумав що вистоявся.... але це були періоди, коли макроорганізм був просто п'яним.
Є в ньому щось дуже приємне на смак.
Передати словами не можу, треба попробувати...