Автор Тема: Кизіловий дистилят  (Прочитано 2605 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Зробив в вересні 2014 кизілову. До цих пір стоїть не випита. Отримав мало, всього 3 літра 50 градусної. Але її пити не можливо. Дзінтерз відпочиває. Одеколон одеколоном. Може я перебільшую з парфумами.
  В дійсності аромат приємний та специфічний.  Але реально концентрат.
  Поки на цей момент додаю 15 мл до 500мл сортировки.
Отримав один раз спирт без запаха, але терпкий на смак. Сортировка з нього місяць стояла і та твердість не пропала. На півлітру того жорсткого напою дав 10 самогоночки і через пару днів сортировка стала водою з легким натяком на кизілову.

Кажуть що кизіловий дистилят національний напій Арменії.
Цікаво,  як там роблять і чи дистилят п'ють чистим ....

Оффлайн АН-2

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 194
  • Спасибо
  • -Отправлено: 18
  • -Получено: 39
  • Догоним и перегоним!
Расскажи, как ты его сделал. Очень интересно.

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Це був мій третій практикум в домашній "алковигдомстиляції"  (виготовлення алкогольних дистилятів дома)
Перша була цукрова, друга сливова, третя кизілова.

 Збирали, трясли три дні. Діти, жінка, я - працювали як мурашки.
Назбирали одну третю  40-ка літрового баняка.  Залив водою до 40 літрів, додав 2 кг цукру і кинув жменю пресованих дріжджів. Потім тиждень змивав підлогу від витікання бражки.

Коли вибродило, перегнав  з відбором голів, та різанням хвостів після 60 в струї.
 Через деякий час, дистилят вже вистояний,перший раз попробував..  тоді зрозумів що то не питний напій. Він в'язкий та тягучий з сильним смако-ароматом.
Той чистий продукту, що в мене лишився, я розділив на три рівні частини. Одну не чіпав, в другу додав дубових олівців, в третю пару грам сухого кизілу.

З дубом та сухим ще не пробував. А чистий регулярно пробую з друзями по 10 мл в середині або в кінці гостини. Був час,що він мені подобався, я вже подумав що вистоявся....  але це були періоди, коли макроорганізм був просто п'яним.  :)

Є в ньому щось дуже приємне на смак.
Передати словами не можу, треба попробувати...   ;)

Оффлайн roust

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 153
  • Спасибо
  • -Отправлено: 42
  • -Получено: 63
  • No pasarán!
Грофер не переводи продукт в10л слоїк на1,3 кизилу решта залий 70градусним спиртом.Через два тижні
розведи до30гр і пережени(гнати з ботанікою).Ліпшої горілки нема.Шкода,що в мене мало дерену.
Слава Нації,смерть кацапській федерації.

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Кизіл 1.3 кг сухий чи свіжий?

Оффлайн VINOKUR

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 6530
  • Спасибо
  • -Отправлено: 776
  • -Получено: 2067
  • «Цивілізація починається з винокурні»
Коли вибродило, перегнав  з відбором голів, та різанням хвостів після 60 в струї.

Перегонял один раз?
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Три рази  :)
Перший раз до сухого
Другий голови хвости з запасом.
Третій трохи голови і хвости при 93 в кубі.
Третім разом думав що одеколон пропаде, але не вийшло  :)

Оффлайн VINOKUR

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 6530
  • Спасибо
  • -Отправлено: 776
  • -Получено: 2067
  • «Цивілізація починається з винокурні»
Три рази

А первый раз жмых отпрессовывал или перегонял вместе костями и кожицей?
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Пресував, виноградний прес плюс мішок щоб не повтікало.

Оффлайн don samo-gon

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 32
  • Спасибо
  • -Отправлено: 85
  • -Получено: 59
Удивила эта тема!пару лет назад мой бывший партнёр по бизнесу привозил мне из Грузии кизиловую чачу(у его дяди кизиловая рощица).крепкость была под 70%.жена пила,обжигала пищевод,но продолжала регулярно употреблять!Продукт был вэщьь!!!!!!!!!!Так что про парфюмы-это не про кизил ,а про головы

Оффлайн VINOKUR

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 6530
  • Спасибо
  • -Отправлено: 776
  • -Получено: 2067
  • «Цивілізація починається з винокурні»
жена пила,обжигала пищевод,но продолжала регулярно употреблять!

Это что, какой то курс лечения проходила?
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Ні, він просто друг КраногоБогатиря. Пару фраз біля теми, а далі буде втирати що путінбог.

Оффлайн Delta

  • Глобальный модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 9161
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1451
  • -Получено: 3053
Ні, він просто друг КраногоБогатиря.
grofer, звідки така інфа?
Хочешь набраться опыта - купи грабли!
Обходя чужие грабли, Вы теряете драгоценный опыт!

Оффлайн roust

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 153
  • Спасибо
  • -Отправлено: 42
  • -Получено: 63
  • No pasarán!
Кизіл 1.3 кг сухий чи свіжий?
Я мав на увазі заповнення слоїка на одну третю.Кизил свіжий.
Слава Нації,смерть кацапській федерації.

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
grofer, звідки така інфа?
Це не інфа, це читання між рядками   ;)
Час покаже  :)

добавлено: 12-04-2015, 20:09:29
Я мав на увазі заповнення слоїка на одну третю.Кизил свіжий.
Ти пробував натуральний дистилят?   
І, чи не схожий твій варіант на очищену настойку?