Автор Тема: Альтернатива подвійній ректифікації  (Прочитано 4404 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Як не крути, але в мене спирт після однієї ректифікації програє по всім параметрам. Запах та смак з присутнім душком, і не душком...   відчувається щось від самогону не з приємних .
Всі хто пробував сортировку після першої РК, хвалили її до тих пір поки не давав попробувати сортировку подвійної ректифікації.

Подвійна ректифікація займає багато часу, хоча голови відбирав при першій тільки 3 години (150 мл), підголовники взагалі не чіпав..   а тіло на підвищеній швидкості - 2000 мл\год, хвости як завжди після 97 в кубі і швидкість 500 мл.
Це все тривало майже добу.

А тут як в тій рекламі....   ВИХІД Є!!! Принаймні для мене.
Маю від Чоловічка УД-60 з мідними кільцями.
За п'ять годин з 45 літрів смердяка з запахом дріжджів (СС приблизно міцність 39*) виходить 22 літра самогоночки з відмінним запахом і міцністю 80*

А от ту самогоночку розбавляю і на ректифікацію. Після такого порядку я отримую задоволення від результату...  :)

 :) Використана література:  ;)

До речі те що лишається в кубі після УД-60  на запах дуже неприємне, прозора рідина з концентрованим смердунцем в середині.   :)

Сортировка після УД-60 >РК мягша ніж після подвійної РК.
« Последнее редактирование: 13-05-2015, 18:04:06 от grofer »

Оффлайн APTEM

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2421
  • Спасибо
  • -Отправлено: 181
  • -Получено: 364
Всі хто пробував сортировку після першої РК, хвалили її до тих пір поки не давав попробувати сортировку подвійної ректифікації.
В мене трохи не так, на сортировку подвійноі ректифікаціі сказали - дуже схожа на горілку з магазіну.
Тому що смак "трохи аптечний", і ВСІ сказали - роби як раніше!


добавлено: 13-05-2015, 18:16:53
Але УД-60 я не маю, тому порівняти не можу.
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

Оффлайн roust

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 153
  • Спасибо
  • -Отправлено: 42
  • -Получено: 63
  • No pasarán!
Я так само відмовився від подвійної,але сирець заливаю після НБК.
Слава Нації,смерть кацапській федерації.

Оффлайн APTEM

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2421
  • Спасибо
  • -Отправлено: 181
  • -Получено: 364
сирець заливаю після НБК.
Це в мене на черзі :)
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

Оффлайн Бандерівець

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 3797
  • Спасибо
  • -Отправлено: 797
  • -Получено: 1064
Я робив минулого тижня подвійну ректифікацію
Відходів практично нема спирт від першої не відрізняеться

Сирець після мідної нбк
« Последнее редактирование: 13-05-2015, 20:32:30 от Бандерівець »

Оффлайн APTEM

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2421
  • Спасибо
  • -Отправлено: 181
  • -Получено: 364
На мою думку, подвійна ректифікація потрібна при недосконалому  обладнанні та(або) невірній технологіі.
Якщо порівнювати з фільтром:
фільтр на 5мкм фільтрує більш крупні частки одразу і навіть якщо проганяти забрудненну рідину багато разів, він не зможе затримати менші частки.
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

Оффлайн ГОГа

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 5534
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1678
  • -Получено: 2790
  • Блин, как мало я знаю...
Смею заметить, что ректификация на нержавеющей РК самогона с медной колонны дает спирт органолептически лучше, чем с самогона из-под нержавеющего дистиллятора.
Может, вся фишка в том, чо все -таки МЕДНАЯ КОЛОННА и  НЕРЖАВЕЮЩИЙ ДИСТИЛЛЯТОР.
Впрочем, у меня кроме разницы в материале дистилляторов присутствуют различия в диаметре и высоте. Нержавеющий дистиллятор имеет диаметр и высоту намного меньше чем медный ( насадки нет в дистилляторах). Холодильники-прмоточники в обеих случаях из нержавейки.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн Бандерівець

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 3797
  • Спасибо
  • -Отправлено: 797
  • -Получено: 1064
Может, вся фишка в том, чо все -таки МЕДНАЯ КОЛОННА и  НЕРЖАВЕЮЩИЙ ДИСТИЛЛЯТОР.
Сахарный сырец полученный на меди и нерже кардинально на запах не отличается, на нерже СС имеет слабый оттенок тухлости, но при ректификации примеси разделяются в колоне.
« Последнее редактирование: 13-05-2015, 21:14:34 от Бандерівець »

Оффлайн Микола Григорович

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 3849
  • Спасибо
  • -Отправлено: 700
  • -Получено: 480
  • Жыве Беларусь.
і міцністю 80*
Виходить та-ж класична подвійна ректифікація, але РК1  проводиш на УД-60 :D
Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

Оффлайн chelovechik

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9912
  • Спасибо
  • -Отправлено: 358
  • -Получено: 1701
    • www.vilenoff.com
але РК1  проводиш на УД-60
Пока эта опция не доступна.  :( :( :(

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Виходить та-ж класична подвійна ректифікація, але РК1  проводиш на УД-60
Тільки на перший етап потрібно 5 годин, а не 24

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Сахарный сырец полученный на меди и нерже кардинально на запах не отличается, на нерже СС имеет слабый оттенок тухлости, но при ректификации примеси разделяются в колоне.

Провів ректифікацію СС після УД60, але без мідних кілець. Брагу переганяв відразу на УД60 з дефлегматором. Раніше переганяв брагу на простому дистиляторі, а потім СС проганяв через УД60 та мідь.

СС без міді смердів сірководнем.  >:(
Після РК отримав те саме що в першому пості. Запах відсутній, сортировка точно така сама.

Висновок,- укріплення СС потрібне для кращого результату. :)

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 18863
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1210
  • -Получено: 13445
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Интересно - какой будет эффект после первой ректификации спирта-сырца, получаемого с НБК с укреплением до 80-85-90 градусов.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Оффлайн chelovechik

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9912
  • Спасибо
  • -Отправлено: 358
  • -Получено: 1701
    • www.vilenoff.com
grofer, У меня был опыт получения ректификата с запахом серы. Этот запах оставался даже после повторной ректификации. Убрал только углеванием.
Но не в этом суть.  Я делал опыт: Налил газового конденсата (вонь страшенная) , и перегнал на нерже , вонь осталась! Затем туже химию перегнал на меди - запах остался но только в оттенках. Вывод для себя сделал такой: не важно какой конструкции медный аппарат , но то что продукт выходит лучше это факт! То есть медь таки нужна.

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Так, СС після міді пахне цукерками.

Але ректифікація і того і іншого СС одинакова. Результат суперовий.

ПС  В обох випадках їдкий натрій не давав.