Автор Тема: Вінницька особлива та Святкова  (Прочитано 18594 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1609
  • Спасибо
  • -Отправлено: 557
  • -Получено: 397
Цитировать (выделенное)
настойка горькая "Винницкая особая", описанная в книге "Рецептуры ликеро-водочных изделий и водок", которая включает: ароматный спирт "Винницкой особой" 34,0л/1000дал, сахарный сироп 65,8% - ный - 23,0л/1000дал, спирт этиловый ректифицированный высшей очистки и воду - по расчету до крепости 40%об. Для получения ароматного спирта используют кориандр 5,2кг; бадьян - 0,36кг; лавр - 0,07кг на 1000дал готового продукта. Приготовленную настойку горькую "Винницкая особая" известным способом - приготавливают сортировку, задают ее в купажную емкость, куда вводят остальные компоненты: сахарный сироп, ароматный спирт. Содержимое перемешивают, фильтруют и разливают.
Взяв  ТУТ

Саму "Вінницьку особливу" не робив і не пив раніше.
Але з того патенту зрозумів, що вона для вузького кола пияків  :)
Тому попробую зробити "Святкову", керуючись даними того патенту.
Вже залив кориандр, кмин та бадян  70% сортировою. Пережену  джиноваркою на ароматний спирт, і поробую що то таке..  :)

Якщо хтось пробував і не сподобалося, або навпаки ....
Напишіть своє враження.  ;)
« Последнее редактирование: 29-07-2015, 13:13:57 от Delta »

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1609
  • Спасибо
  • -Отправлено: 557
  • -Получено: 397
    Не чекав поки вистоїться, перед цим роздрібнив все через ручну м'ясорубку майже до пилюки, і перегнав.
Пишу вже після дегустації  ;)
П'ять по 25, і ще 25 чекає на столі....

Напій вийшов трохи кращий, ніж я очікував.  :)
Запах ніжний, паралельно нюхав сортировку, яка пішла в основу.Якщо запах порівняти з об'ємом, то сортировка нагадує річковий камінь, овальний, місцями полірований, але виступаючий за межі погара, а "Святкова"- це тиша, гладь, і ніяких виступів.
Так само і смак.  Пускаєш на язик , і вона сама йде далі, лишаючи після себе тільки приємні відчуття.

Як я робив:
Йшов по схемі Гог-Магога в темі про джин.
Залив двома літрами 70%:
Коріандр   43.7 гр
Кмин         10 гр
Бад'ян        5.95 гр
Вистояти.
Розвести до 45%,  та перегнати. Відібрати 20мл голови, та 1000мл на малій швидкості.
Додавати по 82 мл на кожні 10 літрів сортировки.

Робив по прикладу-3
Тільки цукру не давав, вона і так солодка.  :)
« Последнее редактирование: 23-05-2015, 20:03:51 от grofer »

Оффлайн ГОГа

  • Модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 4014
  • Спасибо
  • -Отправлено: 995
  • -Получено: 1836
  • Блин, как мало я знаю...
Цікава суміш трав- прянощів, гадаю, напій за таким рецептом також спробую зробити. Справа у тому, що багатьом моім колегам була до смаку самогонка на бадяні, але я тепер самогон не роблю, отож спробую за рецептом Grofer -a
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1609
  • Спасибо
  • -Отправлено: 557
  • -Получено: 397

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 10149
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2362
  • -Получено: 1471
  • Лучшее Враг Хорошего!!!
Тому попробую зробити "Святкову",
взаимосвязи че то не уловил....
а винницкая причем?

кстати заканчивается Святковая... до свят треба зробыты!!!
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1609
  • Спасибо
  • -Отправлено: 557
  • -Получено: 397
Вінницька є в " Советском рецептурном справочнике1981 года", а на її основі (замінили лавр кмином) зробили Святкову. Тому вони мають іти разом.
 Може комусь Вінницька більше сподобається. :)

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 10149
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2362
  • -Получено: 1471
  • Лучшее Враг Хорошего!!!
Вистояти.
сколько по времени настаивал?
и молол ли специи?

добавлено: 16-10-2015, 03:01:38
Залив двома літрами 70%:

2000*0,7= 1400мл АС
Відібрати 20мл голови, та 1000мл на малій швидкості
1000*0,8=800мл АС

а 600мл АС-хвостов потом куда? на переработку или в омыватель?
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1609
  • Спасибо
  • -Отправлено: 557
  • -Получено: 397
сколько по времени настаивал?
и молол ли специи?
22 травня:
Вже залив кориандр, кмин та бадян  70% сортировою. Пережену  джиноваркою на ароматний спирт, і поробую що то таке.. 
23 травня того ж року:
Не чекав поки вистоїться, перед цим роздрібнив все через ручну м'ясорубку майже до пилюки, і перегнав.



а 600мл АС-хвостов потом куда? на переработку или в омыватель?
На переробку  :)

добавлено: 16-10-2015, 07:59:39
перед цим роздрібнив все через ручну м'ясорубку майже до пилюки
тут я мав на увазі те, що дрібнив до заливання спиртом 70%, тобто сухі трави.

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1609
  • Спасибо
  • -Отправлено: 557
  • -Получено: 397
Пишу для розуміння про Святкову.

Це та сама сортировка, тільки приємна на смак та запах.
Попробуйте свою сортировку, а потім святкову з своєї сортировки.
Самі відчуєте різницю на користь другої.

Святкова підходить для всіх, її п'ють навіть  жінки і не кривляться. :)


Оффлайн petruniko

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 53
  • Спасибо
  • -Отправлено: 382
  • -Получено: 16
  • на каждого мудреца довольно простоты
сколько времени настаевать травы.

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 10149
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2362
  • -Получено: 1471
  • Лучшее Враг Хорошего!!!
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1609
  • Спасибо
  • -Отправлено: 557
  • -Получено: 397
В мене закінчився концентрат святкової.  :'(
Його вистачило на пів року  :D
Останні краплі пішли сьогодні в сортировку.  :'(
Завтра буду робити новий настій.  :)

Оффлайн hachok

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 799
  • Спасибо
  • -Отправлено: 208
  • -Получено: 155
привіт) чи можливо в тебе буде викупити/виміняти 0,25-0,5-1   концетрату вінецької святкової ?

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1609
  • Спасибо
  • -Отправлено: 557
  • -Получено: 397
На пару літрів можу подарувати.  Попробуєш, можливо це не твоє  :)
« Последнее редактирование: 01-12-2015, 07:59:48 от grofer »

Оффлайн gurmanvn

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 332
  • Спасибо
  • -Отправлено: 143
  • -Получено: 42
Пройшла дигустація святкової , сортировка на високому рівні , смак з ярко виражиним кардамоном та залишковим бадяну  і дійсно солодкий присмак. Дякую виробнику за чудовий напій.
Алкаголь - это анестезия в операции под названием жизнь