Назбирав певну кількість хвостів та вирішив ректифікувати.
Провів декілька РК, після кожної зливав усе назад у куб і все з початку.
-Відбирав на "гарячу" голови і відразу тіло до рівня тену.
-Розводив до 40 та проводив стандартну РК.
-Провів РК з додаванням NAOH
Щоб я не робив, запах розведеного до 40 спирту був хвостатим і не пропадав. Вже думав всі хвости перевести в розряд
технічні.
Реально, йшов у сарай за каністрою. Але тут вирішив розвести та понюхати підголівники, виявилося що вони не пахнуть.
На той момент в мене закінчувалася експериментальна ректифікація. Температура в кубі була 93 гр, - я в моменті зменшив відбір до 500 мл за год, та замінив тару.
До 97 у кубі я відібрав те, що накрапало. Розвів до 40 і понюхав..... Запаху майже не було і це у самому кінці коли мали перти самі хвости, був інший мало-відчутний, але не такий як у тілі (я тоді рахував що то було тіло).
Так у мене визріла схема.
Ректифікація 1: (відтискання хвостів)
Зібрані хвости розвести водою до 40 та пустити на колону:
Відібрати голови в кількості 50мл, щоб змити залишки від попередньої РК.
Тіло відбирати з швидкістю 500мл до 95 у кубі.
Ректифікація 2: Відібране тіло залити в куб та на гарячу відібрати голови в кількості 500мл.
Розвести спирт у кубі водою до 30-40' , добавити NAOH по 0,3гр на літр АС та провести повноцінну РК. Перейти на хвости після 93 кубі.
Всі відходи використовувати в технічних цілях. Не знаю чи правильно я підібрав швидкості та температури переходу, але результат мене вразив. Чистий, нічим не віддаючий спирт, піде на виготовлення Джину. Я думаю, що після їдкого натру сортировка буде жорстка (я не пробував її пити, а на смак водка як водка)
Шкода що у
APTEMа немає вже того сіна. Можна було б попробувати цю схему
Хвости я збирав після ректифікацій від 95 у кубі, також там були після джину, святкової, яблуневий дистилят пару виноградних, грушеві та зернові.