Автор Тема: Настаивание ингридиентов  (Прочитано 1250 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн AlaskaАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 168
  • Спасибо
  • -Отправлено: 28
  • -Получено: 35
Друзі, дуже хотілося б дізнатись вашу думку з приводу практичного використання рецептурного довідника, якому присвячений цей розділ. Цікавить саме настоювання допоміжних речовин (стор. 306-309). Там мова йде про 1-й та 2-й заливи з послідуючим змішуванням. Наприклад, для гіркої настоянки «Волжская особая» (стор. 192), настої компонентів  використовую лише 1-го заливу, 2-й взагалі не роблю. Як ось, наприклад, у цьому відео:
добавлено: 20-06-2015, 19:42:31
Настоянка виходить смачна, з органолептикою все гаразд, нічого зайвого, концентрація не перевищена - саме така, як треба. Це, звичайно, справа смаку, але така думка моїх друзів і знайомих - не менше 20 чоловік. Звідси витікає  запитання: 2-й залив – це питання економічної складової у промислових масштабах і чи є сенс робити 2-й залив у домашніх умовах? Наприклад, таких речовин, як м’ята та зубрівка?
Чому запитую?  Перець – це одна справа, його йде відносно небагато    (по об’єму), а трава чи сухарі займають стільки ж місця, як і водяно-спиртовий розчин і після зливу рідини залишається близько половини. Справа не у банальній економії або ж правильно сказати – скупердяйстві, а у тій же органолептиці кінцевого продукту. Можливо,  питання нецікаве, але перед проведенням експериментів хотілося б дізнатись сторонню думку.
Перемога або смерть

Оффлайн ДЯДЬКА

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1414
  • Спасибо
  • -Отправлено: 79
  • -Получено: 208
  • Алкоголь робить мене добрішим,- наливайте частіше
Alaska, За настоянки на травах сказати нічого не можу.Я робив їх давно і заливав один раз.А от ягідну сировину бажано заливати двічи.Зараз як раз і займаюся цією справою.Раніше заливав двічи 40% сортировкою,зараз,по рецептурі форума,роблю 45 та 30%.Другий злив цілком придатний і ефірів в ньому ще дуже багато.
 
Российская "история"-сплошная пропаганда и написана для оправдания кровавых преступлений против цивилизации.
   ДЯДЬКА.

Оффлайн APTEM

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2426
  • Спасибо
  • -Отправлено: 182
  • -Получено: 360
Настоянка виходить смачна, з органолептикою все гаразд, нічого зайвого, концентрація не перевищена - саме така, як треба.
Мені здається, що питання не в цьому!
Смачно чи ні, не головний показник!
Головне, щоб кожного разу, напій був такий самий на смак як і попередній (при цьому обов'язково смачний ;)), а для цього слід дотримуватися технологіі-рецептури.


добавлено: 20-06-2015, 21:55:48
Цей довідник, писали люди які провели (мені так здається) досить багато експериментів і чомусь дійшли САМЕ ТАКОГО рецепту, але ніхто не заборонить змінити цей рецепт ;).
І бажано не просто змінити, а змінити (за потреби) і порівняти з оригіналом! Після цього можна робити якісь висновки.
« Последнее редактирование: 20-06-2015, 21:57:59 от APTEM »
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9635
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2222
  • -Получено: 1366
  • Силиконовая грудь! это радость? или ЖУТЬ?)))
вашу думку з приводу
Дружище не читал твои ссылки....
просто некогда
может эта информация тебе поможет http://labspirt.com/forum/index.php/topic,2782.msg70810.html#msg70810
там описано как выжать все эффективно до нуля
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн AlaskaАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 168
  • Спасибо
  • -Отправлено: 28
  • -Получено: 35
Думаю, що знайшов рішення. Добра підсказка на стор. 156. В заводських умовах віджим сировини після 1-го та 2-го зливу не проводиться. Все інше покаже практика.
Перемога або смерть

Оффлайн Олежище

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2187
  • Спасибо
  • -Отправлено: 612
  • -Получено: 800
  • Любитель рыбалки
В заводських умовах віджим сировини після 1-го та 2-го зливу не проводиться.
Да отжим не производится, но паром извлекается спирт, до нуля. А добавляется ли он потом в экстракт непонятно, вроде бы нет.

Все інше покаже практика.
Действительно так. Я в прошлом году попробовал, мне очень понравился результат.

Оффлайн crofNN

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1448
  • Спасибо
  • -Отправлено: 714
  • -Получено: 285
Добрый день!

Изучаю справочник 1981г. Есть один не понятный мне вопрос. Там есть таблица "Получение ароматных спиртов" и там есть кол-во сырья, загружаемого в куб, кол-во сортировки и ее крепость. Так перед загрузкой и перегонкой надо ли настаивать сырье или нет? Именно по технологии этого справочника, а не ответ типа если настоится то будет более ароматное. Интересует именно подразумеваемая технология.

Как пример из 1го ингредиента - получение ароматного спирта лаврового листа для настойки слабоградусной "Любительская". В табличке сказано 2.6кг лаврового листа на 2.6 дал 45%. пересчитаем - 1кг на 10л. Так это что, просто засыпать кило сушеного лаврового листа в куб, залить 45% сортировкой, включить нагрев и перегнать, отборав 600мл (по таблице 60% от объема в кубе) ?

И в этом же справочнике есть таблица "Получения и выходы вспомогательных настоев". Там тоже есть лавровый лист и такие же пропорции - 1кг на 10л 45% первый настой 2 дня и 800мл 50% второй 5 дней. Связана ли эта таблица с ароматными спиртами или нет ?

В общем запутался, помогите разобраться.
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

Оффлайн ГОГа

  • Модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 3670
  • Спасибо
  • -Отправлено: 899
  • -Получено: 1653
  • Блин, как мало я знаю...
ароматный спирт - ото одно, а настои - совсем иное.
При получении ароматного спирта, если не оговаривается процесс предварительного настаивания, перегонка идет сразу же.
При получении ароматных настоев перегонки нет. Есть настаивание и слив, повторное настаивание и слив.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн AlaskaАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 168
  • Спасибо
  • -Отправлено: 28
  • -Получено: 35
Ось підказка щодо отримання ароматних спиртів: http://dosugmy.ru/content/aromatnye-spirty
Перемога або смерть

Оффлайн AlaskaАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 168
  • Спасибо
  • -Отправлено: 28
  • -Получено: 35
Зіткнувся з проблемою. Приготував "Волзьку особливу",використовував ті ж самі настої і пропорції, що і раніше  (із тих самих пляшечок). Попередній результат (3 місяці тому) на "відмінно", теперішній -  кізяк повний. Настоянкам до 6 місяців. Що могло трапитись, не розумію.  Термін зберігання спиртових настоянок - 2-3 роки, що могло їх зіпсувати? Зараз поставив інші, хочу вирахувати некошерний продукт. Може хто мав таку проблему?  Не так самому прикро, як перед людьми незручно.
Перемога або смерть

Оффлайн ГОГа

  • Модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 3670
  • Спасибо
  • -Отправлено: 899
  • -Получено: 1653
  • Блин, как мало я знаю...
якi саме iнгрiдiэньи йшли на твою Волзьку Особливу?
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн AlaskaАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 168
  • Спасибо
  • -Отправлено: 28
  • -Получено: 35
За довідником - кубеба, чорний перець, житні сухарі, колер, цукровий сироп. На жаль, здається, результат такий самий з "Перцовкою" Там червоний перець, чорний перець, кубеба.
Перемога або смерть