Автор Тема: Горілка з смаком лісових горіхів  (Прочитано 2195 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн roustАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 153
  • Спасибо
  • -Отправлено: 42
  • -Получено: 63
  • No pasarán!
Всім доброго дня.Вчора на святкування Івана товариш приніс напій,який привіз з Швейцарії.
Він альпініст.В швейцарському селі роблять цей напій в малих кількостях на продаж.В магазинах
не продають тільки в місцевому ресторанчику,навіть пляшка без етикетки.
Я був приємно здивований .Дуже якісний дистилят 50*(зразу поміряв міцність і не повірив,пється як 40) абсолютно прозорий з явним смаком лісових горіхів.Які думки в колективного РОЗУМУ..Дуже хочеться повторити цей напій.
Слава Нації,смерть кацапській федерації.

Оффлайн APTEM

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2421
  • Спасибо
  • -Отправлено: 181
  • -Получено: 364
Перше що приходить на думку - настоянка сортировки на горіхах, але горіхи треба добре висушити, щоб смак був "чистий".
Пропорціі треба підібрати експериментальним шляхом.

добавлено: 08-07-2015, 09:19:50
Якщо напій АБСОЛЮТНО прозорий - настоянку можна (треба) перегнати.
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

Оффлайн roustАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 153
  • Спасибо
  • -Отправлено: 42
  • -Получено: 63
  • No pasarán!
настоянка сортировки на горіхах,
Перше що приходить на думку - настоянка сортировки на горіхах, але горіхи треба добре висушити, щоб смак був "чистий".
Пропорціі треба підібрати експериментальним шляхом.
добавлено: Сегодня в 09:19
Якщо напій АБСОЛЮТНО прозорий - настоянку можна (треба) перегнати.
Завтра на дачі закладу дві настоянки одну на недозрілих горіхах одну на минулорічних.Про результати відпишуся.
Слава Нації,смерть кацапській федерації.

Оффлайн sergeybb

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1995
  • Спасибо
  • -Отправлено: 332
  • -Получено: 464
Може вийти не гірше ніж на кедрових горіхах, а якщо настояти з стиглими шкарлупками, то можна отримати цікавий колір, така у мене думка.

Оффлайн APTEM

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2421
  • Спасибо
  • -Отправлено: 181
  • -Получено: 364
Шкарлупки окремо, за потреби можна змішати.
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

Оффлайн ростислав

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 22
  • Спасибо
  • -Отправлено: 16
  • -Получено: 7
Перше що приходить на думку - настоянка сортировки на горіхах, але горіхи треба добре висушити, щоб смак був "чистий".
Пропорціі треба підібрати експериментальним шляхом.

добавлено: 08-07-2015, 09:19:50
Якщо напій АБСОЛЮТНО прозорий - настоянку можна (треба) перегнати.
Рік тому эксперемнтував  настоянку на лісовому горіхові, було два варіанти ;на дробленому ядрі,і на горіхах в скорлупі, нічого путного не вийшло, настоював на дистиляті подвійної перегонки 40% . Впершому варіанті зявилась муть думаю від горіхової олії,і без натяку на горіховий смак, а в другому також ніякого горіхового смаку в дистиляті не зявилося, витримувалося довго але без результативно.

Оффлайн sergeybb

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1995
  • Спасибо
  • -Отправлено: 332
  • -Получено: 464
без натяку на горіховий смак
Може горіхи були не тої системи, або калібру? :D

Оффлайн roustАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 153
  • Спасибо
  • -Отправлено: 42
  • -Получено: 63
  • No pasarán!
Перегнав дві настоянки.Повне фіаско.Ні в одному,ні в другому  дистиляті і натяку на смак лісового
горіха нема.Все піде на ректифікацію.
Слава Нації,смерть кацапській федерації.

Оффлайн sergeybb

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1995
  • Спасибо
  • -Отправлено: 332
  • -Получено: 464
Але досвід є, іншим згодиться :)

Оффлайн APTEM

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2421
  • Спасибо
  • -Отправлено: 181
  • -Получено: 364
roust, а якщо не переганяти? А відфільтрувати через шприц?
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

Оффлайн roustАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 153
  • Спасибо
  • -Отправлено: 42
  • -Получено: 63
  • No pasarán!
roust, а якщо не переганяти? А відфільтрувати через шприц?
Пізно все перегнав.
Слава Нації,смерть кацапській федерації.

Оффлайн Дед Пихто

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 143
  • Спасибо
  • -Отправлено: 159
  • -Получено: 30
 Чтобы не плодить новую тему, напишу здесь. Недавно попробовал вот такое чудо http://rozetka.com.ua/soplica_5900471025623/p7710440/
  Вкусноты необыкновенной. Сладкая настойка, сделанная на дистилляте ( может и нет, но в бокале образуются выраженные "дистилляционные" "юбка и ножки") . С выраженным фундучным вкусом-ароматом.  В составе присутствует ароматизатор лесной орех.
 Кто делал  что нибудь подобное? Что то, вроде бы, в Карпатах с лещины молодой делают.
 ПыСы: если увидите  в магазине, брать на пробу однозначно ( только на лещине ).

добавлено: 21-11-2016, 10:17:59
Везде ( у заграничных и нашых) ходит вот этот рецепт http://www.raw-food-gid.ru/recipe-items/liker-iz-funduka-analog-frangelico/



 Но, блин, 350 гривен за кг лещины это просто пипец какая зрада! Но, может, кто и сделает дома. Не все ведь злыдни, как я.
« Последнее редактирование: 21-11-2016, 10:19:22 от Дед Пихто »
"Помилуйте… раз