Привіт народ, бачу тема жива. Доповнення , так кажучи, з висоти прожитих літ
Вирішив почати маніпуляции з цього рецепту, завдяки його простоті. Халявних зернових не маю, вагонні норми не цікавлять, та й ректифікат з цукру мене задовольняє. Хотів для себе прояснити, є сенс персонально мені лізти в зенові дістілляти, чи це не моє зовсім. Тому робити буду без ферментів, по початковому рецепту. А далі, як казав один сліпий - побачимо
З ранку додаю холодної води до 25 літрів ( є мітка на каструлі) і туди 100 грамів пресованих дріжджів.
Тобто, ты зменшив кількість дрожжів у двічі? Це мені і потрібно було для початку...
Далі самий важливий етап. Я вже майже рік гоню всі свої каші по методу дроблення погону. Метод відбору ізіків в залежності від спіртуозності перегоняємого матеріалу... Кому цікаво - є тема
Цікаво. Наскількі я пам'ятаю, це коли на другому погоні изоамілол відбирается ближче до голів? Потрібно освіжити буде, давно читав...
Если не варить на тэнах то в принципе можно не отцеживать дробину!!!
перегонятся будет на кубе с ТЭНами
Поэтому придется отцеживать.
учите матчасть-читайте *** тему по ХОС
В исходном рецепте ферментов не наблюдалось, поэтому посылание на *** не совсем уместно
Кстати, именно там почему-то плевались на отцеживание перебродившей каши...
Целесообразность изучения матчасти зависит от практической необходимости, как и вопрос оборудования. К примеру, можно сделать пароген и потом облака зимой запускать, потому как зерновыми не работаешь
На данной стадии я пытаюсь с минимальными затратами определиться, нужно ли мне это направление. Если я пойму, что нужно - будет и железо, и матчасть.
Пока было 2 конкретных вопроса, на которые получил ответы. Дальше грабли покажет практика.