Автор Тема: Дистиляція на ректифікаційній колоні.  (Прочитано 14641 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн l6ova

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 462
  • Спасибо
  • -Отправлено: 54
  • -Получено: 85
  • Льова, не ібова і не 97
в ній вже є 85 літрів дистиляту
Якщо не впевнений в якості чи в подобаності тобі, то краще не доливай, а то спортиш тих 85...

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 18861
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1210
  • -Получено: 13441
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Швидкість відбору потрібно ставити 2200, а дельту 6.
Це при якому нагріві?
Якщо кіловата два чи більше, то це замала швидкість відбору, на виході "обідраний спирт", з якого висмикнуті майже всі домішки.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Це при якому нагріві?
Якщо кіловата два чи більше, то це замала швидкість відбору, на виході "обідраний спирт", з якого висмикнуті майже всі домішки.
Потужність така сама, як при  ректифікації. 1820 Вт.Головне з головами не перестаратися, тоді виходить більш менш нормально. При стабілізації, практично все лишне втікає через ТСА. Ще 50мл через клапан і вистачить. Це якщо працювати з СС.
Якщо не впевнений в якості чи в подобаності тобі, то краще не доливай, а то спортиш тих 85
Не впевнений, тому долив води, і запустив РК. :)
« Последнее редактирование: 20-03-2017, 09:39:10 от grofer »

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 18861
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1210
  • -Получено: 13441
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
1820 вт , це близько 1700, що доходять у вигляді спирту до дефлегматора, тобто у деф приходить близько 8,5 літра спирту за годину. Якщо відбір складає 2,2 л/г, ФЧ - майже три, це забагато. Альдегіди, які треба видалити, змішуються з етерами, які треба залишити, при відборі голов вони видаляються майже пропорційно, й також пропорційно лишаються в продукті.
Якщо на колоні ти хочеш отримати НЕ спирт, ФЧ не має бути більше за двійку. Особливо на початковому етапі при відборі голов. Це дозволить не втратити легкі етери, але позбутися надлишку альдегідів.
Наприкінці процесу ФЧ можна (і треба) збільшити щоб уникнути у продукті надлишку важких спиртів, але не вище четвірки (у твоєму випадку це 1,7 л/г). гальмувати відбір методом старт-стопу не слід, бо за час НЕ відбору, домішки, які слід відібрати, будуть витіснені донизу спиртом. Таким чином, якщо "тормозити" відбір по росту температури внизу, обріжеться значна частина найбільш цінних - середніх та важких етерів, вони змішаються з сивушними спиртами і в бочку не потраплять..

І ще однин аспект. Дуже міцний спирт не можна лляти у бочку, бо він палить дуб. За рік спирт перетвориться у настойку паленого плинтуса.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Дуже міцний спирт не можна лляти у бочку, бо він палить дуб.
Розводжу до 65.

гальмувати відбір методом старт-стопу не слід, бо за час НЕ відбору, домішки, які слід відібрати, будуть витіснені донизу спиртом.
Для цього потрібно настроїти графік відбору. Але потрібно сидіти біля колони, хоча б два рази,раз при переробці хвостів, бо там ізоамілових перебор, і другий раз при роботі з СС. Це будуть два різних графіки.
І в залежності від сировини, виколистовувати той чи інший графік. Часу на таке не вистачає. :)

добавлено: 20-03-2017, 10:44:58
Альдегіди, які треба видалити, змішуються з етерами, які треба залишити, при відборі голов вони видаляються майже пропорційно
При стабілізації, навіть якщо на дефлегматор дати максимальний напор моди, так щоб температура була на виході 45 градусів, - з ТСА валить пар, майже проливом...  Звідти виходить дуже неприємна рідина. Цього практично достатньо, все інше у відбір.

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 18861
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1210
  • -Получено: 13441
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Для цього потрібно настроїти графік відбору.
Який графік, якщо відбор не можна зупиняти?
Треба розпочати відбор зі швидкості 3.5-4 л/год, зупиниті при кубовій 95 та швидкості 1.5-1.7 л/год. Без зупинок та роботи на себе, бо зупинки та повільний відбір - це завелике флегмое число, це не розділення домішок, а відділення спирту від усіх домішок скопом.
Звідти виходить дуже неприємна рідина
Сама таку характеристику має добрий "конячий" спирт. Це міцна рідина з неприємним запахом та різким вкусом.
 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Який графік, якщо відбор не можна зупиняти?
В Пандорі є графік, відбір зменшується поступово, з підняттям на градус кубової температури.

Треба розпочати відбор зі швидкості 3.5-4 л/год, зупиниті при кубовій 95 та швидкості 1.5-1.7 л/год.
В моєму випадку максимальний відбір 3215 мл. Дюза.

А чого до 95. Там до 98 виходить не поганий продукт. Сливівка тільки після 98 почала пахнути чорносливом. :)

добавлено: 20-03-2017, 11:48:29
таку характеристику має добрий "конячий" спирт.
Пробники ісують?
Чого на екскурсії у Каховці не давали нюхати СС з виноматеріалу. :(

добавлено: 20-03-2017, 11:55:42
Це міцна рідина з неприємним запахом та різким вкусом.
В кожного свої розуміння приємно і не приємно.
В мене дві бочки , одна два з половиною, друга півтора року стоять з неприємним вмістом. Поки що нічого приємного там не намалювалося.
Хоча  тоді я рахував що СС нормальний.
Тепер боюся марнувати свій час та гроші на експерименти.
« Последнее редактирование: 20-03-2017, 11:55:42 от grofer »

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 18861
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1210
  • -Получено: 13441
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
В Пандорі є графік
Ти писав про дельту 6 градусів. Не знаю між чим і чим, це неважливо. Дельта передбачає не графік поступового зниження, а старт-стоп, зупинки при завищенному відборі, а вони у такій справі неприпустимі. Неприпутимі тому, що дельта обмежує завищений відбір, але ніяк не усуває замалий. А замалий - це не розділення домішок, а їх усунення.
Якщо казати про температуру в певних точках насадки, то при дистиляції на насадці (на відміну від ректифікації) температура не має бути стабільною. Навіть під самим верхом температура мусить потроху рости, інакше прохід у відбір потрібних домішок можливий тільки у слідових кількістях. Основна їх маса застрязне у насадці. А якщо спробувати війняти їх наприкінці, це вийде, але вони вже будуть змішані з сивухою.
Цитировать (выделенное)
А чого до 95. Там до 98 виходить не поганий продукт
Це наслідки утрумуючої здатності насадки.
По факту ти відбираеш спирт, що попав у насадку до кубових 95. Доки ти відбираєш останні 400-500 мл з насадки, кубова температура встигає піднятись це на пару-трійку градусів.
Тому, очікуючи (відстежуючи) момент закінчення відбору, краще міряти температуру не у кубі, а саме під дефом, орієтнуючись десь на 85-87 градусів. Конкретну цифру треба один раз знайти експериментально, й потім використовувти.
максимальний відбір 3215 мл. Дюза.
Якшо замінити дюзу неможливо, лишається обмежувати нагрів так, щоб флегмове число на старті не було більше двох,  бо - знов я про те ж саме - це вже не дистиляція з розділеннями домішок, а ректифікація з докорінним їх видаленням.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.