Автор Тема: Волжская Особая  (Прочитано 1471 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн БатарейкинАвтор темы

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9635
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2222
  • -Получено: 1366
  • Силиконовая грудь! это радость? или ЖУТЬ?)))

Собираюсь сделать!

вырезки из справочника:


Расход на 10л
- 50гр сухарей
- 3гр черного перца
- 1гр кубебы
- 30гр меда
- 20гр сахар
- 5гр колера

чуть позже напечатаю расходы на приготовления настоев.

как делать это по народному есть в видео


если кто то уже кроме Аляски делал - пишите отзывы и пожелания


добавлено: 22-11-2015, 21:00:02
если взять 233грамма хлеба и высушить его в духовке то получается 133гр сухарей
« Последнее редактирование: 22-11-2015, 21:00:02 от Батарейкин »
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн Alaska

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 168
  • Спасибо
  • -Отправлено: 28
  • -Получено: 35
Хоча мені і не надали права голосу (жарт), все ж не можу утриматись, т. щ. ця настоянка є однією із моїх найулюбленіших і роблю її дуже часто. Дещо в її виготовленні, як і інших, я переглянув. З деякого часу інгредієнти я настоюю у відповідності до цього самого радянського довідника, в цьому є певний сенс. У цей самий довідник вкладена праця і досвід багатьох поколінь і кожний його рядок підтверджений часом.  Приведу приклад: якщо виготовити горобинову настоянку 1-го та 2-го зливу та змішати їх, кінцевий результат буде кращим, ніж попередні два кожний окремо. Головне - перці мають бути цілими, а не подрібненими. Їх я подрібнюю безпосередньо перед настоюванням. Житній хліб, який я купував, не давав того результату, на який розраховував. По-перше тому, що практично весь він виготовляється із додаванням пшеничного борошна, а по-друге, в ньому міститься багато різних домішок - від дріжджів, солі, цукру до підсилювачів смаку. Тому хліб виготовляю сам на основі закваски. Як робити, можна переглянути тут: http://www.smachno.in.ua/prygotuvannya.php?id=268 і http://www.smachno.in.ua/prygotuvannya.php?id=269
добавлено: 22-11-2015, 22:21:29
В мене вийшов він дещо запеченим, але це на краще. Підсмажувати сухарі треба так: порізати на невеличкі шматочки (як ті, що до пива),  спочатку висушити у духовці при t 100 град., а потім підвищити  t до 180 град. і підсмажити до легкої коричневої скоринки. Тут головне - не перестаратись. Така настоянка на сухарях помітно ароматніша і смачніша. Є одне зауваження - якщо кінцевий вихід настою перців (після 1-го та 2-го) зливу приблизно відповідає Довідникові, то то із саморобних сухарів він трохи більший. Тому я вчинив так: 1-й злив взяв по Довіднику 50%, інше повернув до банки і довів його об'єм до тих же 50% від 1-го зливу. Наприклад, на 1-й залив пішло 1000 мл горілки. По Довіднику 1-й злив має бути 500 мл., а в мене вийшло 700 мл. Я відбираю 500 мл., 200 мл. повертаю до банки і додаю ще 300 мл. Що стосується меду - спочатку клав, а потім виключно цукровий сироп 65,8% 5,5 мл., на 1 л, тому що мед робить напій мутним. А позбавитись цього я ще не навчився. Цукровий колер теж має своє значення - надає гарного кольору та вносить свою нотку смаку.
« Последнее редактирование: 22-11-2015, 22:21:29 от Alaska »
Перемога або смерть

Оффлайн БатарейкинАвтор темы

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9635
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2222
  • -Получено: 1366
  • Силиконовая грудь! это радость? или ЖУТЬ?)))
Хоча мені і не надали права голосу (жарт),
так кто же не дал....
ты сам отказался на прошлой неделе:
Цитировать (выделенное)
якщо людина - патріот своєї країни, то для неї принаймні буде неприємно все, що пов'язане із країною-агресором.
    ;) :P
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн Alaska

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 168
  • Спасибо
  • -Отправлено: 28
  • -Получено: 35
Вибач, але діалог був з іншою людиною і зовсім з іншого приводу.
Перемога або смерть

Оффлайн Олежище

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2187
  • Спасибо
  • -Отправлено: 612
  • -Получено: 800
  • Любитель рыбалки
Никогда не понимал, почему закваску для хлеба на диких дрожжах  называют бездрожжевой. :)
А напиток получается весьма вкусный, Аляске спасибо.
 

Оффлайн БатарейкинАвтор темы

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9635
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2222
  • -Получено: 1366
  • Силиконовая грудь! это радость? или ЖУТЬ?)))
сделал настойку на 10литров.
далее замиксировал контрольный литр.
через 15минут попробовал....
не впечатлило. может после винегрета не пошло. подожду пока урановесится.
ни одного вкуса не прорисовывается
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн Alaska

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 168
  • Спасибо
  • -Отправлено: 28
  • -Получено: 35
через 15минут попробовал....
не впечатлило. может после винегрета не пошло. подожду пока урановесится.
ни одного вкуса не прорисовывается
Батарейкин, їй треба трохи постояти -хоча б 3-5 днів.
Перемога або смерть

Оффлайн пЫво

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 235
  • Спасибо
  • -Отправлено: 71
  • -Получено: 28
БАТАРЕЙКИН,прошло 10 дней.
Я водку не пью, я ней дезинфицирую душу.

Оффлайн Сергей Леонидович

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 3237
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2629
  • -Получено: 995
  • Безумно люблю Жизнь!

Оффлайн arhimed

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 29
  • Спасибо
  • -Отправлено: 141
  • -Получено: 3
Наверное не понравилась.. :-[

Оффлайн БатарейкинАвтор темы

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9635
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2222
  • -Получено: 1366
  • Силиконовая грудь! это радость? или ЖУТЬ?)))
БАТАРЕЙКИН,прошло 10 дней.
уже значительно больше.

ситуация была такова....
настоял!
разлил концентрат на пробнички и выслал троим кентам-коллегам на форуме к новому году.
а свою пайку залил 0,5л в 0,7 бутылку первака. в 22-00
и положил на батаерю что бы быстрее состарилась притерлись вкусы.
в час ночи на кухне произошел взрыв!
на полу лужа и осколки....
удрученный я пошел дальше спать.
а утром убирал всю эту хрень.

оставалось еще концентрата на литр.
я развел его. и подарил пробнички по 200мл своим местным кентам.

свои 200мл я так и не распроповал. от кентов восторженных отзывов не услышал. в общем я не знаю. сейчас перцы еще раз настаиваются. буду сушить сухари и пробовать повторно                                                                                                                                                                                                                                                           
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн grofer

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1598
  • Спасибо
  • -Отправлено: 522
  • -Получено: 390
Вчора цілий вечір пробували, оцінювали Волжську Особливу від Alaska
Висланий концентрат розвів по інструкції від майстра. Витримав 10 днів.

Напій сподобався всім, без виключення, в дегустації брало участь вісім чоловік.   :)

І запах і смак, все в гармонії.

Хоча коли нюхав сам концентрат думав що з того нічого не вийде. Напевно сухарі в концентрованому виді дають душок, який мені не сподобався. А може це кубеба
10 днів зробили своє.  :)
Тепер думаю де взяти якісне житнє борошно для сухарів.

Оффлайн Alaska

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 168
  • Спасибо
  • -Отправлено: 28
  • -Получено: 35
Я купував у мережі супермаркетів "Фуршет". Дякую Grofer за оцінку.
Перемога або смерть

Оффлайн arhimed

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 29
  • Спасибо
  • -Отправлено: 141
  • -Получено: 3
Соблазнившись рассказами  сделал и я настойку.Самое сложное оказалось приготовление колера  :), первый раз все таки !Теперь 10 дней потерпеть и...... А  вот чем  ее "настойку" закусывать лучше, какие она требует закуски?

Оффлайн Alaska

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 168
  • Спасибо
  • -Отправлено: 28
  • -Получено: 35
Як на мене, під шашлик зовсім непогано. Але піде під все.
Перемога або смерть