Автор Тема: Тюнінгована окрошка  (Прочитано 1479 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн огникАвтор темы

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 911
  • Спасибо
  • -Отправлено: 492
  • -Получено: 239
Пройшли два тижні праздників і захотілось зранку по сьорбати чогось легенького - окрошки. Тому сьогодні моя половинка робить окрошку, її особливість в тому що до неї (окрошки) додає морожені різані кубиками огірочки і   різнокольоровий болгарський перець
  з грядки , пахучі .
Смерть Пуйлу.

Оффлайн ростислав

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 22
  • Спасибо
  • -Отправлено: 16
  • -Получено: 7
Окрошці придасть пікантності додавання в тарілку невеликої кількості французької гірчиці (зерниста),а також холодної сильногазованої мінеральної води.

Оффлайн огникАвтор темы

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 911
  • Спасибо
  • -Отправлено: 492
  • -Получено: 239
Гірчицю не пробував додавати, попробую обов'язково. А з мінералкою смачно але не підійшло, треба швиденько з'їсти бо довго не стоїть. Використовуємо кип'ячену воду та сметану 21 % жирності.
Смерть Пуйлу.

Оффлайн самвидат

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 694
  • Спасибо
  • -Отправлено: 45
  • -Получено: 128
  • Probieren geht ueber Studieren
Пройшли два тижні праздників і захотілось зранку по сьорбати чогось легенького - окрошки. Тому сьогодні моя половинка робить окрошку, її особливість в тому що до неї (окрошки) додає морожені різані кубиками огірочки і   різнокольоровий болгарський перець
  з грядки , пахучі .
Ось морожені огірочки ще не пробував, та й взагалі ще не пробував їх морозити:) , а де ви ще їх застосовуєте? а після розморозки вони не стають "фляками"?  :D

Оффлайн Олежище

  • Модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 2245
  • Спасибо
  • -Отправлено: 676
  • -Получено: 943
  • Любитель рыбалки
Когда ловишь крупную рыбу на большом пятне прикормки крупной фракции. То когда ее снимаешь с крючка из, извиняюсь, анала вылазит масса очень похожая на горчицу с целыми зернами. Так что я ее на вид не навижу и применять не люблю. Но то такое..... А за окрошку спасибо, ведь реально все есть в морозилке. Бдудем делать.

Оффлайн vadiv

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 999
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3
  • -Получено: 186
  • Мы в ответе за тех, кого напоили
По классике в окрошку кладут растертые вареные яичные желтки с горчицей.

Оффлайн огникАвтор темы

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 911
  • Спасибо
  • -Отправлено: 492
  • -Получено: 239
а де ви ще їх застосовуєте? а після розморозки вони не стають "фляками"? 
Більш ніде, морозимо лише для окрошки.

добавлено: 14-01-2016, 10:28:04
Пробував  добавлять в окрошку французьку гірчицю. Що можу сказати по цьому. Якщо мало огірка то смак покращується, вкинув чайну ложку в миску юшички, добавивши остачу баночки в 7-ми літрову кастрюлю смак гірчиці не проявився, ми вносимо досить багато огірка і перцю.. ІМХО.
« Последнее редактирование: 14-01-2016, 10:28:04 от огник »
Смерть Пуйлу.

Оффлайн самвидат

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 694
  • Спасибо
  • -Отправлено: 45
  • -Получено: 128
  • Probieren geht ueber Studieren
а де ви ще їх застосовуєте? а після розморозки вони не стають "фляками"? 
Більш ніде, морозимо лише для окрошки.

добавлено: 14-01-2016, 10:28:04
Пробував  добавлять в окрошку французьку гірчицю. Що можу сказати по цьому. Якщо мало огірка то смак покращується, вкинув чайну ложку в миску юшички, добавивши остачу баночки в 7-ми літрову кастрюлю смак гірчиці не проявився, ми вносимо досить багато огірка і перцю.. ІМХО.
Часто літом в салат олів'є добавляємо,замість солоного огірка,свіжий!Зимою зі свіжими огірками проблеми:)Як ви вважаєте якщо добавити заморожені огірки по вашому рецепту, щось з того доброго получиться?

Оффлайн огникАвтор темы

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 911
  • Спасибо
  • -Отправлено: 492
  • -Получено: 239
Не добавляв. Думаю що він буде занадто водянистим.
Смерть Пуйлу.

Оффлайн Олежище

  • Модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 2245
  • Спасибо
  • -Отправлено: 676
  • -Получено: 943
  • Любитель рыбалки
Але дуже ароматним i без великого вмiсту шкiдливо(йi) хiмi(йi)  :D :D :D

Оффлайн dachnik1954

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 22
  • Спасибо
  • -Отправлено: 16
  • -Получено: 1
зимой окрошку никогда не готовил, только летом. отварную говядину режу мелкими кубиками(можно колбасу, но мясо лучше!),огурец, редиска, зелень(лук и петрушка), варенные яйца и картошка....в общем рецепт напоминает оливье, можно импровизировать! + ст.ложка злющей горчицы(можно больше), сметана и все это заливается сывороткой(продается в атб). дать чуть настояться в холодильнике и вкуснотища......  пробовал на квасе магазинном, на кефире- не то, на сыворотке лучше всего!проверенно на соседях по даче!
«Умом Россию не понять» Тютчев
«Не народ, а скотина, хам, дикая орда, душегубов и злодеев.» Булгаков

Оффлайн visko4ka

  • Наблюдатель
  • *
  • Сообщений: 3
  • Спасибо
  • -Отправлено: 0
  • -Получено: 0
а мы делаем на квасе ) квас домашний из березового сока

Оффлайн Misьko

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1072
  • Спасибо
  • -Отправлено: 189
  • -Получено: 276
    • Котєльня Вєніка
сметану 21 % жирності.
Ніколи не знав процент жирності тієї сметани, яку їв..)))

Оффлайн огникАвтор темы

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 911
  • Спасибо
  • -Отправлено: 492
  • -Получено: 239
Ніколи не знав процент жирності тієї сметани, яку їв..)))
На пакеті із сметаною написано  :D
Смерть Пуйлу.

Оффлайн огникАвтор темы

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 911
  • Спасибо
  • -Отправлено: 492
  • -Получено: 239
На собиралось багатенько яєць. І вирішив заготовити їх на зиму для окрошки чи іншого салату. Перший експеримент начебто вдався.
Варені яйця порізав та поклав до морозилки. Коли вони замерзли вийняв та розморозив, оцінивши їхній стан прийшов до висновку, що їх можна використовувати зимою для окрошки.
Смерть Пуйлу.