Автор Тема: Дистиляція з використанням мідних кілець, режими (медные кольца, copper ring)  (Прочитано 21273 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн oleg_n

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Забанен!
  • Сообщений: 4247
  • Спасибо
  • -Отправлено: 803
  • -Получено: 830
  • SZLACHTA NIE PRACUJE
    • http://labspirt.com/
так  это  его  нужно   осадить  от  дрожжей

Необов'язково, при дистиляції вина та "пива" поспіх не потрібен.
с дрожжами  гнать   предлагаешь?
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

Оффлайн Guralnik

  • Опытный
  • ***
  • Забанен!
  • Сообщений: 357
  • Спасибо
  • -Отправлено: 169
  • -Получено: 68
с дрожжами  гнать   предлагаешь?

А ти у французів запитай на рахунок дріжджів. Вони в вино крім тих дріжджів що вже є, ще й додатково додають, для отримання енантового ефіра.

Оффлайн oleg_n

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Забанен!
  • Сообщений: 4247
  • Спасибо
  • -Отправлено: 803
  • -Получено: 830
  • SZLACHTA NIE PRACUJE
    • http://labspirt.com/
с дрожжами  гнать   предлагаешь?

А ти у французів запитай на рахунок дріжджів. Вони в вино крім тих дріжджів що вже є, ще й додатково додають, для отримання енантового ефіра.

я  о  виски  говорю  с  вином  у  меня  опыта  мало .
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

Оффлайн Guralnik

  • Опытный
  • ***
  • Забанен!
  • Сообщений: 357
  • Спасибо
  • -Отправлено: 169
  • -Получено: 68
виски  говорю

При виробництві віскі, дріжджі так само не видаляють, а перегоняють разом з ними.

Оффлайн kubmab

  • Политолог
  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 63
  • Спасибо
  • -Отправлено: 125
  • -Получено: 11
  • Слава Україні! птн пнх.
ждать  3 недели
При білій схемі на третю добу після початку бродіння всі дріжджі на дні, а "пиво" світле і досить кисле (ємність 60 літрів)

Оффлайн oleg_n

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Забанен!
  • Сообщений: 4247
  • Спасибо
  • -Отправлено: 803
  • -Получено: 830
  • SZLACHTA NIE PRACUJE
    • http://labspirt.com/
При білій схемі на третю добу після початку бродіння всі дріжджі на дні, а "пиво" світле і досить кисле (ємність 60 літрів)
ну  не  знаю в  чем  секрет - у  тебя  но  пиво  не  должно  быть  кислое и  уж  на  третьи  сутки  оно  точно  не  осветлится :)  иначебы   пиовары  разливали его  уже  на  4-е  сутки. что-то  у  тебя  не  так.
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 18862
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1210
  • -Получено: 13445
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
тим часом більше утворюються ефіри і чому б при цьому не відібрати голови.
Тому що бузглуздо довго гріти вино, наварюючи етери, й одночасно виводитти їх з "головами".
Для етерифікації вино гріють на порозі кипіння, не доходячи до нього. Відбирати голови при цьому неможливо.

Це одне. Бажаність чи неприпустимість етерифікаційного прогріву не може бути  однозначною, універсальною рекомендацією. Етери, цо можуть утворитись таким чином, можуть бути чи приємними та бажаними, чи навпаки - бридкими та непотрібними. Це залежить від складу домішок у вині, в першу чергу - від кількості та асортименту органічних кислот, й не стільки наброджених, скільки природних кислот з виноградного соку. Якщо до вина було додано достатньо цуру "з мішка", то у складі кислот буде превалювати оцтова, й не треба очікувати гарного результату етерифікації. Бо у такому разі етерифікація додасть спирту етилацетату, тобто запах разчинника для фарб. Дистилят буде зіпсовано.
Тому, для того, щоб прийняти вірне, безпомилкове рішення, треба перегнати одну невеличку порцію наявного вина з етерифікаційною паузою, а іншу - без неї. І вже на підставі порівняння результатів прийняти рішення - гріти вино, чи не гріти. Робити етерифікацію тільки тому, що десь про неї почув, чи хтось казав, що так робить, не варте.
Етерифікація дає гарний результат не часто, й тільки на молодому вині (перегон у листопаді-грудні року сбору винограду).
На результат етерифікації дуже впливвє наявність чи відсутність дріжжів. Дріжжі можуть впливати на результат етерифікації як добре, так і погано.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Оффлайн Guralnik

  • Опытный
  • ***
  • Забанен!
  • Сообщений: 357
  • Спасибо
  • -Отправлено: 169
  • -Получено: 68
Тому що бузглуздо довго гріти вино, наварюючи етери, й одночасно виводитти їх з "головами".

Коли я відбираю голови (трохи), приблизно крапля 4-5 секунд, то не думаю що при цьому загубиться багато ефірів.
Мене більше влаштовує новоутворення ефірів в кінці перегонки, коли в кубі підвищена кислотність вина і за допомогою кислоти і міді отримуємо додаткову порцію ефірів, які цінніше для дистиляту, ніж ті які були у вині.
Коли я окремо дрібно переганяю ці накопичені хвости, то тіло додаю в перше тіло, тоді з ефірами в дистиляті все нормально, що не раз підтверджував лабораторний аналіз.

Оффлайн kubmab

  • Политолог
  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 63
  • Спасибо
  • -Отправлено: 125
  • -Получено: 11
  • Слава Україні! птн пнх.
ну  не  знаю в  чем  секрет - у  тебя  но  пиво  не  должно  быть  кислое и  уж  на  третьи  сутки  оно  точно  не  осветлится   иначебы   пиовары  разливали его  уже  на  4-е  сутки. что-то  у  тебя  не  так.
Це не розділ виготовлення пива, тому посилання на пивоварів ні до чого, якщо цікавишся часом бродіння солода дивись сторінку 82 "Основи технології віскі", далі там є і про кислотність.

Оффлайн IgorKip

  • Модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 2893
  • Спасибо
  • -Отправлено: 318
  • -Получено: 534
  • Мы еще полетаем
Тема не про пиво.

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
     Ось результат після перегонки 60 л виноматеріалу.
 

     Після перегонки винного дистиляту мідні кільця блищать.
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн Yarda

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1335
  • Спасибо
  • -Отправлено: 266
  • -Получено: 548
  • Ни дня без дела
Чёй-то блеск у них какой-то мрачный.
Наше дело правое!

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
Чёй-то блеск у них какой-то мрачный.
     Блискучих фото не викладав, на ці страшно дивитися. :o
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн Guralnik

  • Опытный
  • ***
  • Забанен!
  • Сообщений: 357
  • Спасибо
  • -Отправлено: 169
  • -Получено: 68
Після перегонки винного дистиляту мідні кільця блищать.

Не зрозумів  ????

Оффлайн Сергей Леонидович

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 5531
  • Спасибо
  • -Отправлено: 4662
  • -Получено: 2258
  • Дуже люблю Життя!
Не зрозумів  ?
Чого?Виноматериал - вино,винный дистиллят-спирт сырец
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає