Автор Тема: мідь чи їдкий натр (медь или NaOH)  (Прочитано 1720 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
В звязку з тим що запах отриманого спирту після подвійної ректифікації мене не влаштовує, виникає питання.
Що буде менш шкідливе : перегнати СС перед РК через мідні кільця чи додати під час ректифікації їдкий натр?

В обох випадках запах пропадає. На мідних кільцях потреба в другій ректифікації пропадає. При використанні NaOH виходить дешевше, але друга ректифікація бажана.

Оффлайн sergeybb

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1995
  • Спасибо
  • -Отправлено: 332
  • -Получено: 464
На мідних кільцях потреба в другій ректифікації пропадає.
Для мене переважніше кільця.

Оффлайн DimkaZho

  • Профессионал
  • *****
  • Забанен!
  • Сообщений: 1384
  • Спасибо
  • -Отправлено: 283
  • -Получено: 214
  • http://distill.in.ua
    • Изготовление оборудования из нержавеющей стали +380567901707
В звязку з тим що запах отриманого спирту після подвійної ректифікації мене не влаштовує, виникає питання.
Що буде менш шкідливе : перегнати СС перед РК через мідні кільця чи додати під час ректифікації їдкий натр?

В обох випадках запах пропадає. На мідних кільцях потреба в другій ректифікації пропадає. При використанні NaOH виходить дешевше, але друга ректифікація бажана.
У меня решилось путем пропуска СС сразу с дистиллятора через колонку угля активированного
« Последнее редактирование: 03-05-2016, 17:33:39 от DimkaZho »

Оффлайн crofNN

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1449
  • Спасибо
  • -Отправлено: 712
  • -Получено: 293
В звязку з тим що запах отриманого спирту після подвійної ректифікації мене не влаштовує
А щось змінилося чи завжди запах не влаштовував? СС з якої сировини?
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Так було завжди.
Раніше спасав їдкий натр,  потім ..... є тема АЛЬТЕРНАТИВА ПОДВІЙНІЙ РЕКТИФІКАЦІЇ.
А тепер є НБК, думав що  поможе, але ні.

Оффлайн crofNN

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1449
  • Спасибо
  • -Отправлено: 712
  • -Получено: 293
Так було завжди.
Раніше спасав їдкий натр,  потім ..... є тема АЛЬТЕРНАТИВА ПОДВІЙНІЙ РЕКТИФІКАЦІЇ.
А тепер є НБК, думав що  поможе, але ні.
Так сировина яка?
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448

Оффлайн crofNN

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1449
  • Спасибо
  • -Отправлено: 712
  • -Получено: 293
Вважаю що мідь або хімія це як "костиль". Якщо э запах, то треба шукати в апаратурі або в технологіі. У мене запах був тільки один раз, ще на перших ректифікаціях, коли вчився. Зараза майже ідеально.
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

Оффлайн komarova

  • Политолог
  • Мастер
  • *
  • Сообщений: 852
  • Спасибо
  • -Отправлено: 459
  • -Получено: 218
Як казав колись Ігор чим довше займаєшся і більше тренуєш ніс тим більше знаходиш нюанси.Може то вже горе від розуму  :D :D :D.
Треба робити базу запахів  ;).

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Вважаю що мідь або хімія це як "костиль". Якщо э запах, то треба шукати в апаратурі або в технологіі.
Запаху у спирті немає. Є в сортировці.
Твій спирт памятаю, запах був гарний, такий як у мого після мідних кілець.
Ти взагалі не використовуєш їдкий натр?
Мені чогось на думку спадає, те що обладнання і алгоритм роботи в Ігора настроєні на дистиляцію з відбором тіла та окремо хвостів.
Цікаво що ти з хвостами робиш, і який там запах?

Оффлайн hachok

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1089
  • Спасибо
  • -Отправлено: 332
  • -Получено: 298
Заразився я від Грофера)) проведу кілька швидких рактифікацій на мідній колоні з мідними кільцями)))

для колони 60 який масимальний відбір "для швидкої" ректифікації порадити?

Оффлайн crofNN

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1449
  • Спасибо
  • -Отправлено: 712
  • -Получено: 293
Ти взагалі не використовуєш їдкий натр?
Мені чогось на думку спадає, те що обладнання і алгоритм роботи в Ігора настроєні на дистиляцію з відбором тіла та окремо хвостів.
Цікаво що ти з хвостами робиш, і який там запах?
Їдкий натр не використовую взагалі.
Я колись вже писав. Я жену до 96.5С в кубі, хвости в окрему тару до 99.4С в кубі. Потім хвости жену ще раз до 98С.
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Потім хвости жену ще раз до 98С.
і....

Їх окремо на РК, чи домішуєш до тіла? :)

Оффлайн crofNN

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1449
  • Спасибо
  • -Отправлено: 712
  • -Получено: 293
Потім хвости жену ще раз до 98С.
і....

Їх окремо на РК, чи домішуєш до тіла? :)
Все змішую.
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Все змішую.
Попробуй, як експеримент, - брагу до 99,9.  І все те, що вийде на РК. Цікаво чи в тебе появиться запах .