а які пропорції ти, як знавець лікерів, поклав би на 1 л? Для мацерації я брав таку навіску: на 1 л 50% сортировки - шкірка апельсину 50 гр, мускатний горіх 20 гр, кориандр 6 гр, гвоздика 4 шт, кориця 1 гр, бадьян 1 гр, кардамон 0,5 гр, барвник 1 гр, цукор. Все разом.
По-перше, я б робив цей лікер на дистиляті.
Мацерація №1 : на літру 60% сортировки дав би сухої шкірки апельсину 20г, сухої шкірки лимону 10г, сухої шкірки грейпфруту 10г., кардамон зелений 3 коробочки. Настоювати 5 днів, розбавити до 45% гнати по-малу до 60-50% у струмені. Голови відібрати трошечки (перші мілілітри).
Мацерація №2 : Мускатнийц горіх 5г., коляндра 1г, бадян 1 зірочка, гвоздика 3-4 штучки, корицю я б взагалі не давав би. Настоювання 5 днів і перегонка до 30% у струмені, але треба нюхати.
А потім - купажування до потрібного аромату, вливаючи в 30% сортировку цукровий сироп (сироп влити гарячим, гадусів 60)та потім, коли температура буде кімнатною, ароматні спірти. Після виведення аромату додаємо обережно, весь час пробуючи, по-крапельно настій кореня горечавки (20 грам на 200мл 60% сортировки, настоювати 2-3 тижні в теплому місці).
Фарбування: обережно! Трохи розводимо в воді і добавляємо в лікер, розмішуємо, дивимось. 1 грам барвника - це занадто
Забув: це все на 5 літрів лікера.
Але не факт, що вийде так, як найсправжній.
Можна і простіше: взяти єфірну олію гіркого померанця, накапати в літру 30% сортировки (крапель 25-30, які попередньо розвести в невеликій кількості 96% спірту), додати трохи єфірної олії лимона (крапель 15, так само розвести в невеликій кількості 96% спірту), трохи настою горечавки (по смаку), зафарбувати в иній колір барвником і
дути щоки - який я крутелик!!!
перед дівчатами