Переганяв 19 літрів зміцненого до 86% кукурудзяного СС. Відібрав ... 9 літрів тіла.
Примерно половина пошла в канализацию...
При Сталине за такое расстреливали
Я вважаю, що той залишок хвостів з куба треба відбирати окремо та кільцювати з наступним зміцненим перваком.
Бо та міцність, яка в тебе лишається в кубі, без проблем затримає изоамілол не від двох, а мабуть навіть з п'яти порцій сирого спирту.
Є прямій сенс спробувати, бо зараз ти втратив літрів 6 спирту з 19-ти літрової навалки, а так втратиш стільки-ж, але з 4-5 навалок.
Доречі, якщо бачив картинку "гібрідної" лінії для бурбону,то зверни увагу на трубну обв'язку танків низького та високого вина. Там є можливість при другій перегонці сливати хвостовий дистилят у танк низького вина для кільцювання.
Ще я б спробував кільцювати голови, якщо не всі, то хоч частину (десь трктину - на розпалювач, дві третини - в кільце). Голови, що ти видалив, містять не більш за 1-2% домішок, та відсотків 90-95 спирту.
Кільцювання - це не тільки економія. Після другого-третього кільцювання у залишку назбираєтья значна кількість ароматичних "вкусних"домішок (які Грофер відчув у дефлегматорі), насадка не зможе затримати їх повністю, і певна (тобою регульована їч кількість зможе дійти до пляшки. Треба буде лише спіймати межу для припинення кільцювання, коли разом з цими домішками попре те, що ти назвав розчинником. Коли це почнеться, залишок треба буде вже не кольцювати, а утилізуваті в рект.колоні чи іншим чином.