Автор Тема: Борьба за примеси: что надо оставить и как это осуществить?  (Прочитано 4949 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 599
  • Спасибо
  • -Отправлено: 147
  • -Получено: 148
Может еще кто то хочет попробовать метод,и сделать вывод.
     Сьогодні о 8-00 розпочав відбір тіла, щоб трохи раніше, то встиг би. Слідуючу РК приурочу випробуванням як для верхніх так і нижніх проміжних домішків спирту.
     
« Последнее редактирование: 26-01-2018, 09:02:47 от yrabarskiy »
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн Dimassik

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1784
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1541
  • -Получено: 189
  • Це не моя світлина, а мого собаки Графа
Для нижних это как?
Но снижать таким путем крепость ниже 70% не стоит. Не надо поднимать сивуху высоко к отбору, даже кратковременно.
Чем дольше ждешь, тем слаще награда.

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 599
  • Спасибо
  • -Отправлено: 147
  • -Получено: 148
     Не так висловив думку, мабудь вірніше буде середніх, а саме коли кубова температура буде 88-89*С. Зі своєї практики, здійснюючи просту РК, після відбору голів і підголовників спирт якісний, але з 88*С в кубі, у ньому починалася відчуватися пекучість, яка з ростом пемператури посилювалася. В певний час  після 91-92*С решту спирту відправляв на повторну РК. Після застосування аргону пекучість почалася проявлятися з 90*С.
     І всеж таки, тільки  відправив попереднє посланняя, короткочасно на 30 сек відключили напругу і тому я спробував зробити продувку. Кубова температура була 86,7*С. Тиск знизився до 100 кПа, вивівши колону на режим відібірав  5 зразків 1-ий 200 решту по 120 мл спирту, на 5-му розпочалося булькотіння. Спиртуозність 96,4; 93; 90; 87; 78 %. По запаху різниця була не значна, але на смак після 2 зразка далі я дегустувати не міг бо у ротовій порожнині все затерпло, наприклад, як після заштрику при видаленні зуба.
     Результат такої продувки, пекучість незначно почала проявлятися  при 93 в кубі. Випробовування примітивне, хоча результат наявний.
     
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 12027
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2721
  • -Получено: 1872
  • Лучшее Враг Хорошего!!!
Спиртуозність 96,4; 93; 90; 87; 78 %.
а ты отбор не уменьшаешь что ли?
починалася відчуватися пекучість,
попробуй другой сахар применять
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн Dimassik

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1784
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1541
  • -Получено: 189
  • Це не моя світлина, а мого собаки Графа
Олег, ты опять между строк читаешь?  ;)
и поэтому я попытался сделать продувку.
При продувке, или пропарке отбор открыт на всю.
Я даже иглу убирал, т.е. ФЧ=0.
Чем дольше ждешь, тем слаще награда.

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 12027
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2721
  • -Получено: 1872
  • Лучшее Враг Хорошего!!!
хороша себе продувка
вивівши колону на режим відібірав  5 зразків 1-ий 200 решту по 120 мл спирту,


добавлено: 26-01-2018, 16:40:09
При продувке, или пропарке отбор открыт на всю.
Я даже иглу убирал, т.е. ФЧ=0.
это ты продувку точнее ПРОПАРИВАНИЕ делаешь.
а он то находу....
как с РК можно получить спирт 78% ???
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн Dimassik

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1784
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1541
  • -Получено: 189
  • Це не моя світлина, а мого собаки Графа
Чем дольше ждешь, тем слаще награда.

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 12027
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2721
  • -Получено: 1872
  • Лучшее Враг Хорошего!!!
 
Вот так.
yrabarskiy, где то упомянул, что занимается эпюрацией?
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн Victor

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 256
  • Спасибо
  • -Отправлено: 73
  • -Получено: 30
Не так висловив думку, мабудь вірніше буде середніх, а саме коли кубова температура буде 88-89*С. Зі своєї практики, здійснюючи просту РК, після відбору голів і підголовників спирт якісний, але з 88*С в кубі, у ньому починалася відчуватися пекучість, яка з ростом пемператури посилювалася. В певний час  після 91-92*С решту спирту відправляв на повторну РК. Після застосування аргону пекучість почалася проявлятися з 90*С.
     І всеж таки, тільки  відправив попереднє посланняя, короткочасно на 30 сек відключили напругу і тому я спробував зробити продувку. Кубова температура була 86,7*С. Тиск знизився до 100 кПа, вивівши колону на режим відібірав  5 зразків 1-ий 200 решту по 120 мл спирту, на 5-му розпочалося булькотіння. Спиртуозність 96,4; 93; 90; 87; 78 %. По запаху різниця була не значна, але на смак після 2 зразка далі я дегустувати не міг бо у ротовій порожнині все затерпло, наприклад, як після заштрику при видаленні зуба.
     Результат такої продувки, пекучість незначно почала проявлятися  при 93 в кубі. Випробовування примітивне, хоча результат наявний.
В мене все аналогічно. Відбираю голови, потім 1.5 л підголовників, в кубі температура 84.5-85 градусів, а потім товарній спирт до 93 градуса в кубі.  Підголовники і те що після 93 град. в кубі збираю окремо, поки не назбирається 15-17 літрів і на повторну ректифікацію. Думаю  що нижній вузол відбору мав би збільшити кількість товарного спирту з  першої ректифікації.

Оффлайн sergeySEZ

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 319
  • Спасибо
  • -Отправлено: 405
  • -Получено: 47
Voctor, и что, резудьтат прям радует? Реальная разница?..чем брать до 96 град,по кубовой

Оффлайн Victor

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 256
  • Спасибо
  • -Отправлено: 73
  • -Получено: 30
Реальная разница?..чем брать до 96 град,по кубовой
Я відчуваю різницю навіть коли беру до 94. По запаху ніби нічого а пекучість відчувається.  Я ректифікую за один раз СС з 25-ти кг цукру. СС з НБК, тобто в ньому все що було в бразі, а це можливо трохи забагато для колони Двн 48

Оффлайн sergeySEZ

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 319
  • Спасибо
  • -Отправлено: 405
  • -Получено: 47
Только что позвонил дегустатор, моего спирта по этой методе, как описал Игорь, говорит таки мягче👍, сам пока не употребляю.

Оффлайн vitallicheg

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 2711
  • Спасибо
  • -Отправлено: 369
  • -Получено: 761
  • Чистота має бути всюди ,як у думках так і в напоях
Только что позвонил дегустатор, моего спирта по этой методе, как описал Игорь, говорит таки мягче👍, сам пока не употребляю.
Ху ИЗ дегустатор? , чего не употребляешь ?
Просто интиресно .
Я пойду туда, где пиво, Я пойду туда, где радость. Я побью того, кто скажет: «Пиво – гадость, гадость, гадость».

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 16152
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1116
  • -Получено: 10139
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
збираю окремо, поки не назбирається 15-17 літрів і на повторну ректифікацію
вважаю це вірним. Не переробка разом з новим самогоном. А окремо.
що нижній вузол відбору мав би збільшити кількість товарного спирту з  першої ректифікації.
Мав би.. Але чи це доречно? Скільки спирту  йде з кожної ректифікації на повторну переробку? Яку частину з цього спирту міг би зробити товарним нижній вузол? Чи може краще не паритись з додатковим обладнанням, в відправляти підозрілий "недотоварний" спирт на повторну обробку? Тоді ті самі 15-17 літрів на потворну переробку з першої цитати назберуться швидше.
Не тот глуп, кто не знает, но тот, кто знать не хочет.
Григорий Сковорода

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 16152
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1116
  • -Получено: 10139
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
     Не так висловив думку, мабудь вірніше буде середніх, а саме коли кубова температура буде 88-89*С. Зі своєї практики, здійснюючи просту РК, після відбору голів і підголовників спирт якісний, але з 88*С в кубі, у ньому починалася відчуватися пекучість, яка з ростом пемператури посилювалася. В певний час  після 91-92*С решту спирту відправляв на повторну РК. Після застосування аргону пекучість почалася проявлятися з 90*С.
     І всеж таки, тільки  відправив попереднє посланняя, короткочасно на 30 сек відключили напругу і тому я спробував зробити продувку. Кубова температура була 86,7*С. Тиск знизився до 100 кПа, вивівши колону на режим відібірав  5 зразків 1-ий 200 решту по 120 мл спирту, на 5-му розпочалося булькотіння. Спиртуозність 96,4; 93; 90; 87; 78 %. По запаху різниця була не значна, але на смак після 2 зразка далі я дегустувати не міг бо у ротовій порожнині все затерпло, наприклад, як після заштрику при видаленні зуба.
     Результат такої продувки, пекучість незначно почала проявлятися  при 93 в кубі. Випробовування примітивне, хоча результат наявний.
Утримуюча здатність насадки в колоні д.50- близько 500 мл, с яких приблизно дві третини - статичне утримання (рідина, що залишається на вологій насадці після зникнення тиску знизу), та одна третина - дінамічне утримання (частина рідини, що утримується саме завдяки існуванню руху пари, й яка стікає у куб щойно тиск пари починає зменшуватися та зникає.
Саме ці дві складові й є схованкою для проміжних домішок, місцем їхньої концентрації. Коли насадка перенасичується домішками, вони з'являються у відборі все вітчутніше та відчутніше.
Тобто, якщо через кожні 3-5-10 літрів відібраного спирту (в залежності від наявної кількості домішок у навалці) повністю видалити 500 мл утриманої у насадці флегми, не даваючи насадці можливості перенасичитись домішками, питання проміжних домішок можна буде вважати вирішеним. На порядку денному з'явиться інше питання - як очистити від домішок відібрані з насадки фракції, але це вже інше питання.
Отже, треба забрати  з насадки флегму, не тільки ту, що може витікати, а й ту, що зачепилась и не хоче з насадкою розлучатись. Цю прочистку треба зробити так, щоб у куб попало якнайменше цієї флегми, й одночасно треба уникати зникнення тиску в колоні, бо якщо в насадку засосе повітря, ми разом з вирішенням однієї проблеми, отримаємо іншу.
Крім того, наприкінці процедури ми маємо наситити насадку "чистою" флегмою, інакше після процедури очищення треба буде давати колоні годину-дві попрацювати на себе.
Попрацюємо головами? Прошу пропонувати будь-які, навіть найфантастичніші варіанти.
« Последнее редактирование: 27-01-2018, 02:15:16 от Игорь »
Не тот глуп, кто не знает, но тот, кто знать не хочет.
Григорий Сковорода