Автор Тема: Борьба за примеси: что надо оставить и как это осуществить?  (Прочитано 5050 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн sergeySEZ

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 327
  • Спасибо
  • -Отправлено: 430
  • -Получено: 48
"Промежуточные продукты представляют собой группу примесей, которые наиболее трудно отделяются от этилового спирта и в зависимости от условий перегонки могут быть и головными, и хвостовыми. В эту группу входят изомасляноэтиловый и изовалерианоэтиловый эфиры. Эти вещества при высокой концентрации этилового спирта в процессе перегонки равномерно распределяются между паром и жидкостью, «размазываются» по колонне и могут отходить как с головными, так и с хвостовыми примесями."

Оффлайн Сергей16

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 771
  • Спасибо
  • -Отправлено: 64
  • -Получено: 65
"Промежуточные продукты представляют собой группу примесей
Это взято из статьи.

А вот это здесь обсуждается:
а в верхних промежуточных
Вот я и хочу узнать, шо такое промежуточные, а шо такое верхние промежуточные...
"Если руки золотые, то совершенно не важно откуда они растут."

Онлайн ГОГаАвтор темы

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 5048
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1370
  • -Получено: 2464
  • Блин, как мало я знаю...

Примеси, имеющие коэффициент ректификации, равный единице при объемной доле концентрации спирта 70% и более
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн Power ON

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 922
  • Спасибо
  • -Отправлено: 236
  • -Получено: 219
А если для борьбы с верхними промежуточными проводить эпюрацию Браги?

Установить над НБК царгу эпюрации браги, без укрепления. Из браги,с ее спиртуозностью в 8..10..12%об. головные и верхние промежуточные должны отходить нууу ооочень хорошо. А для верности, потом пропустить бражный дистиллят чрез РК в режиме ЭК.

Оффлайн Сергей16

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 771
  • Спасибо
  • -Отправлено: 64
  • -Получено: 65
Из браги,с ее спиртуозностью в 8..10..12%об. головные и верхние промежуточные должны отходить нууу ооочень хорошо.
И изоамиловая группа "должна", а она падло мажется чуть ли не до середины погона...
"Если руки золотые, то совершенно не важно откуда они растут."

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 600
  • Спасибо
  • -Отправлено: 147
  • -Получено: 151
     Провів іще одине випробування. Кубова навалка 50 л 37% цукрового БД здобутого кубовим способом. Голови відбирав звичайним шляхом з 17 год до 6 год наступної доби, але зі швидкістю 30 мл/год, при цьому перші сконденсовані
 100 мл відібрав не повертаючи в колону, через 4 год зробив продувку 50 мл.
     Відбір голів завершився першою основною продувкою при зниженні робочої потужності колони з 1,6 до 1 кв тиск при цьому знизився до 100 кПа. Було відібрано 600 мл спирту. Після 400мл почалося пробулькування у верху колони, у відборі пішли бульбашки повітря. Спиртуозність останніх 120 мл 89% (при першому експеременті без зниження потужності нагріву останні 120 мл мали спиртуозність 78 %). В подальшому 20 хв роботи на себе і 600 мл відбору зі швидкістю 1,5 л/год. Якість спирту задовільнила здійснювати основний відбір товарного спирту. Присмак солодкуватий, замість пекучості у ротовій порожнині відчувається тепло.
     Відібравши 8 л спирту, при кубовій температурі 87 *С на смак ледь почала проявлятися пекучість, тому зробив аналогічно другу продувку. Далі робота колони на себе. За 3 хв температура на нижньому датчику стабілізувалася. Через 20 хв  відібрав 600 мл спирту як не товарного, і що саме цікаво, що перші 120 мл мали спиртуозність 93%.
     При кубовій температурі 97 *С спирт залишається з солодкуватим присмаком, без пекучості, але проявляється якийсь інший, але не різкий присмак.
     Дефлегматор з аргоновим затвором.
     Вчора, в сімейному колі друзів, проводив дегустацію сортировки після першого експеременту, який вважаю невдалим, бо 3 рази відключали напругу. 1-ший коли завершався відбір голів; 2-гий при 86,7 в кубі; 3-тій здається при 94 в кубі.
     Спирт завжди відбираю порціями по 4 л.
     Сортировка з 1-ої порції трохи жорстковата, з 2-гої порції після 2-ої продувки без притензій, а от 3-тя, із 2 л спирту відібраного при кубовій температурі
 90-93 *С  вразила своєю мякістю. А я раніше при 90-91 кубової Т*С із-за пекучості решту відправляв на РК 2.
     Цю ректифікацію, порівняно з попередньою, проводив більш коректно, з більшою кількістю АС  кубовї навалки
     Наступна дегустація покаже результати змін технологічного процесу.     
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн александр1

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 687
  • Спасибо
  • -Отправлено: 184
  • -Получено: 98
Странно а чего такая низкая спиртуозность78-93%
(Водка это СИЛА !)

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 600
  • Спасибо
  • -Отправлено: 147
  • -Получено: 151
     Продувка, майже немає повернення флегми, з низу наступає ...
Хмільна вода не приведе до добра!

Онлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 12107
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2745
  • -Получено: 1887
  • Лучшее Враг Хорошего!!!
Продувка,
yrabarskiy, ты по этой схеме делаешь?



или что ты называешь продувкой?
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 600
  • Спасибо
  • -Отправлено: 147
  • -Получено: 151
или что ты называешь продувкой?

     Продувкою називаю захід, під час якого з вузла відбору дефлегматора сконденсовані пари спирту витікають безперешкодно, без обмежень в приймальну емкість, в цей час в колоні порушується баланс тепломасообміну, гарячіший пар з низькою спиртуозністю рухаючись з куба виштовхує до дефлегматора все що там було вишикувано, у т.ч. і накопичені під довгий час відбору голів, проміжкові фракції. Бажано не перестаратися і своєчасно зупинитися. Наприклад   Игорь → в своїх баченнях висловлювався при спиртуозності у відборі 70 %, знижувати потужніть ТЕНу чи ні, це  досягається шляхом випробувань.
     Якось так.
Хмільна вода не приведе до добра!

Онлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 12107
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2745
  • -Получено: 1887
  • Лучшее Враг Хорошего!!!
Игорь → в своїх баченнях висловлювався при спиртуозності у відборі 70 %,
по моему это относилось к картинке та что выше

ты это все делаешь на обычной РК ?
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн Power ON

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 922
  • Спасибо
  • -Отправлено: 236
  • -Получено: 219
при спиртуозності у відборі 70 %,
Батарекин, при такой продувке ФЧ стремится к 0. Ректификационная Колонна из колонны превращается в прямоточник. Но шоб при продувке, в отборе спиртуозность упала ниже 70%об, надо шоб в кубе изначально была навалка не более 21%об.

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 600
  • Спасибо
  • -Отправлено: 147
  • -Получено: 151
ты это все делаешь на обычной РК ?
     Так.

Но шоб при продувке, в отборе спиртуозность упала ниже 70%об, надо шоб в кубе изначально была навалка не более 21%об.
     Тому і у мене та  Dimassik → не получалося без зайвих втрат знизитись до такого проценту, хоча  при першому випробовуванні без зниження потужності нагріву, коли я робив 2-гу продувку при кубовій Т 86,7 *С із 600 мл відібоу останні 120 мл мали спиртуозність 78%, а врахувати що спирторідина гаряча і замір робити з останньої краплі, то мабуть % був би 70.

Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн Dimassik

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1849
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1594
  • -Получено: 194
  • Це не моя світлина, а мого собаки Графа
yrabarskiy, те порции отобранного спирта пустишь на переплавку? Или в головы?
Чем дольше ждешь, тем слаще награда.

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 600
  • Спасибо
  • -Отправлено: 147
  • -Получено: 151
     После первой продувки (по окончании отбора голов) вылил к подголовникам, после второй продувки вылил к прихвостням на последующую РК-2.
Хмільна вода не приведе до добра!