Автор Тема: Борьба за примеси: что надо оставить и как это осуществить?  (Прочитано 6277 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Power ON

  • Мастер
  • ****
  • Забанен!
  • Сообщений: 933
  • Спасибо
  • -Отправлено: 241
  • -Получено: 228
робив 2-гу продувку при кубовій Т 86,7 *С із 600 мл відібоу останні 120 мл мали спиртуозність 78%, а врахувати що спирторідина гаряча і замір робити з останньої краплі, то мабуть % був би 70.
Та я и говорю шо при 86,7°С из куба идет пар 73%об. Ниже просто физически не может, разве шо воды вливать с верху....

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
     Буду уточнювати, але таку продувку потрібно завершувати коли нижній датчик колони, з урахуванням його інертності, показує кубову температуру. На це звернув увагу при здійсненні останньої.
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн moh1971

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 2868
  • Спасибо
  • -Отправлено: 530
  • -Получено: 656
  • "Люльки курили полягавши, Або горілочку пили"
Сразу вопрос. Информация к дальнейшим размышлениям
Если к кубу, на котором стоит колонна, подключить внешний парогенератор,
А если внешний парогенератор подключить в насадку 20см ниже дефа,на минуту выключить воду дефа и пустить пар.По идее верх насадки должен очистится,а сивуха не успеет подняться.

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
     Не впевнений, що це до цієї теми, але теми про переробку підголовників після РК- 1 не знайшов. Переробка голів після РК здається все ясно, у них летючість більша ніж спирту, тому триваліший відбір вирішує питання. Як бути з підголовниками? Хто які проводить маніпуляції ректифікуючи їх? Адже проміжкових фрацій при цьому майже у 15-20 разів більше ніж при звичайній РК з бражного дистиляту.
    Переробляю 21 л підголовників. Вчора о 10 год приступив до відбору голів - 30 мл/год. Через 4 год роблю продувки, про які вище описував, остання нічна через 7 год. Сьогодні о 7 год перейшов до відбору тіла. Відбір розділяю на частки, тобто певну кількість в окремий посуд. На смак уже нічого не відчуваю, бо язик колом стоїть (краще щось би друге  ;) ). Дегустація дасть можливисть щоб зробити первинні висновки.
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 18863
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1210
  • -Получено: 13445
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Полностью с Вами согласен, с этим злом токо мелкими кубовыми навалками бороться, надеясь на мизерную удерживающую способность колонн на СПН или мочалках..

У СПН удерживающая способность достаточно высока, но только в предзахлебном режиме. У семи- десятигранной Диогинской насадки 3,5 она доходит до 150-180 мл флегмы на литр насадки при правильной протравке.

Это позволяет при периодической ректификации без особых проблем удерживать и не пускать в отбор промежуточные примеси примерно из 5 литров АС в составе обычного сахарного самогона (на литр насадки).
Одновременно высокая удерживающая способность удлиняет время отбора головных примесей.
О мочалке и об СПН других производителей ничего сказать не могу. Надо исследовать удержание, статическое и динамическое, чтобы можно было делать выводы.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 18863
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1210
  • -Получено: 13445
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
язик колом стоїть (краще щось би друге   )
Прекрасная идея! Пошел "пробовать" подголовники.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Оффлайн Peresvet

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 47
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3
  • -Получено: 17
не пускать в отбор промежуточные примеси примерно из 5 литров АС в составе обычного сахарного самогона (на литр насадки).
Это значит, что на 50 РК при высоте 1,5 м в навалке должно быть не более 15 л АС ? Или я ошибся где-то в расчетах?

Оффлайн SemMan

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 451
  • Спасибо
  • -Отправлено: 148
  • -Получено: 119
Это значит, что на 50 РК при высоте 1,5 м в навалке должно быть не более 15 л АС ? Или я ошибся где-то в расчетах?

Так, при 40-ка литрах, 40%-ой навалке, имеем 16литров АС. Минус головы, подголовники и прихвостни.
Выход АС, зависит от качества СС. И других технологических приемов для удаления промежуточных и хвостовых.
Сколько грабли нас не учат, а сердце верит в чудеса

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
Цю ректифікацію, порівняно з попередньою, проводив більш коректно, з більшою кількістю АС  кубовї навалки
     Наступна дегустація покаже результати змін технологічного процесу.   
   
    Вчора була нагода провести дегустацію. Результатом дуже задаволений. Жінки навіть не запивали. Цікаво що сортировка більш приємніша кімнатної температурі ніж охолоджена, хоча завжди навпаки.
     Щодо переробки підголовників, походження яких на 80% із зернової сировини. Сьогодні о 5 год завершив відгонку, яка тривала 43 год. На ніч з 91 *С в кубі поставив на старт-стоп. Кубова температура досягла 99,5 *С. Стосовно основного погону, до Т 89*С в кубі спирт мякий, солодкуватий, ніжно духм"яний. Далі смакові якості грубішають. Зробив продувку. Безрезультатно.
     З основного погону одразу зробив сортировку, яку опробували на вище вказаній дегустації. Органолептика гірша, мабуть через те, що щойно зроблена, але по запаху рулить.
     Загалом на продувки, з урахуванням відбору до і після них голів, відійшло 3 л спирту. 5 л піде на повторну РК. 12 л як товарний, 1 л в кубі та колоні, хоча 350 мл з колони зливаю для розпалу мангалу.
Хмільна вода не приведе до добра!