Цю ректифікацію, порівняно з попередньою, проводив більш коректно, з більшою кількістю АС кубовї навалки
Наступна дегустація покаже результати змін технологічного процесу.
Вчора була нагода провести дегустацію. Результатом дуже задаволений. Жінки навіть не запивали. Цікаво що сортировка більш приємніша кімнатної температурі ніж охолоджена, хоча завжди навпаки.
Щодо переробки підголовників, походження яких на 80% із зернової сировини. Сьогодні о 5 год завершив відгонку, яка тривала 43 год. На ніч з 91 *С в кубі поставив на старт-стоп. Кубова температура досягла 99,5 *С. Стосовно основного погону, до Т 89*С в кубі спирт мякий, солодкуватий, ніжно духм"яний. Далі смакові якості грубішають. Зробив продувку. Безрезультатно.
З основного погону одразу зробив сортировку, яку опробували на вище вказаній дегустації. Органолептика гірша, мабуть через те, що щойно зроблена, але по запаху рулить.
Загалом на продувки, з урахуванням відбору до і після них голів, відійшло 3 л спирту. 5 л піде на повторну РК. 12 л як товарний, 1 л в кубі та колоні, хоча 350 мл з колони зливаю для розпалу мангалу.