Автор Тема: Цукор чи спирт? Що краще для готового дистиляту?  (Прочитано 2709 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Питання виникло само собою.
Купив пару кілограмів винограду, на цей час помолов.
Буду робити вино, а з нього дистилят.

Тепер питання :
Що краще  -додати під час бродіння цукру, чи потім в готовий дистилят долити спирту з розрахунку 1 кг цукру - 630мл спирту?
 Цукристість винограду слабка, планував додати кілограм цукру на 20 літрів соку.

Враховуючи те, що набродить цукор, я вибираю чистий спирт.
Але...  Може в когось є інша думка?

Оффлайн VINOKUR

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 6530
  • Спасибо
  • -Отправлено: 776
  • -Получено: 2067
  • «Цивілізація починається з винокурні»
Враховуючи те, що набродить цукор, я вибираю чистий спирт.

Лично я бы не добавлял ни чего. Самый ароматный дистиллят получается из мало-сахаристого и высоко-кислотного виноматериала.
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
я теж так думаю, але гектари виноградників не у всіх  ;)

Хочеться і смачно, і щоб вистачило на довше.
Якщо вибирати між двома варіантами - цукор чи спирт?

Оффлайн VINOKUR

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 6530
  • Спасибо
  • -Отправлено: 776
  • -Получено: 2067
  • «Цивілізація починається з винокурні»
Якщо вибирати між двома варіантами - цукор чи спирт?

Тогда лучше добавлять спирт. Если добавишь сахар, то помимо тех вонючих примесей которые появятся в процессе брожения сахара, само брожение виноматериала увеличится, а значит  пострадает ароматика виноматериала.
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Оффлайн Ярема

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 900
  • Спасибо
  • -Отправлено: 150
  • -Получено: 318
  • Ярёма
Купив пару кілограмів винограду,
Буду робити вино, а з нього дист
Здесь нет ошибки -2кг винограда????

Все проходит...

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
Здесь нет ошибки -2кг винограда?
Я мав на увазі декілька :)

Якщо точно, то 750кг ;)

добавлено: 27-09-2016, 10:14:29
Але це суті питання не міняє.
Деколи буває 50 кг, на крайній випадок 20...
От тоді хочеться цукром підвищити вміст і вихід.

Для цього я і створив цю тему.
« Последнее редактирование: 27-09-2016, 10:14:29 от grofer »

Оффлайн APTEM

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2421
  • Спасибо
  • -Отправлено: 181
  • -Получено: 364
Я теж схиляюся до спирту, він на мій погляд не змінить смак і аромат сировини, а цукор ..... Не саме найкраще.
Але, знову ж на мій погляд, спирт повинен бути з цукру, тому що зерновий (мабуть) може мати власний аромат.
А саме найкраще якщо спирт буде виноградний (з іншого більш доступного сорту)
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

Оффлайн Ярема

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 900
  • Спасибо
  • -Отправлено: 150
  • -Получено: 318
  • Ярёма
Буду робити вино, а з нього дистилят.
Может старость- но не пойму--зачем что то добавлять????  Ну и делай дистиллят с винограда.. Я делал виноградную водку-это что -то...
А когда уже будешь сидеть за столом и будешь пить нормальный напиток-- просто добавь  какого нибудь дерьма--зачем пить нормальный.. пусть будет хуже -но побольше. Обидеть не хотел-- просто процитировал.
Все проходит...

Оффлайн VINOKUR

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 6530
  • Спасибо
  • -Отправлено: 776
  • -Получено: 2067
  • «Цивілізація починається з винокурні»
Якщо точно, то 750кг ;)

grofer, Делай виноматериал по белому способу, без сахара. При дистилляции тело отберёшь и в бочку, а хвосты ещё раз перегонишь с укреплением, это будет отличный материал для виноградных водок, с минимальным количеством сивухи.
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
А саме найкраще якщо спирт буде виноградний
Можна відходи пустити на ректифікацію, і потім добавити до дистиляту.

Ну и делай дистиллят с винограда..
Я буду робити дистилят, і цукор не добавлю  :)
Але раніше минулі роки додавав, і знаю що інші колеги теж це роблять.

просто добавь  какого нибудь дерьма
:) :) :) точніше можна, а то боюсь рецепт зпоганити  :) :) :)

Оффлайн VINOKUR

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 6530
  • Спасибо
  • -Отправлено: 776
  • -Получено: 2067
  • «Цивілізація починається з винокурні»
Можна відходи пустити на ректифікацію

Только колону настрой так, чтобы на выходе было не больше 94% об.
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Оффлайн APTEM

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2421
  • Спасибо
  • -Отправлено: 181
  • -Получено: 364
на выходе было не больше 94% об.
Имеется опыт переработки отходов на РК?
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
чтобы на выходе было не больше 94% об.
Я останні дистиляції на колоні проводив з швидкістю 3250 мл(більше дюза не дозволяє)
Спирт виходив 96+-
Хіба зупинку по дельті відключити, тоді пожене менший градус, але шанс втримати ізоаміл в кубі буде малий.

Оффлайн VINOKUR

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 6530
  • Спасибо
  • -Отправлено: 776
  • -Получено: 2067
  • «Цивілізація починається з винокурні»
але шанс втримати ізоаміл в кубі буде малий.

Изоамилового спирта в хвостах мизер, должен в кубе или в насадке остаться. А если будешь перегонять более крепкий СС, то вообще проблем с ним не будет.
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Оффлайн groferАвтор темы

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1652
  • Спасибо
  • -Отправлено: 681
  • -Получено: 448
А если будешь перегонять более крепкий СС
Якраз він і хвостах лишиться.
Пару тижнів тому переганяв хвости на колоні, то в кінці продувки спрацював захист по тиску, сивушні масла забили насадку, прийшлося раз 10 стартувати щоб пропхати ту каку. В каністрі був шар олії товщиною сантиметр.
Хвости були не мої, а тестя  :)