Автор Тема: Стейк  (Прочитано 50962 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Antoni_Black

  • Модератор
  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1954
  • Спасибо
  • -Отправлено: 176
  • -Получено: 432
  • Легких путей не ищем!
Когда-то готовил карпаччо и вроде где-то на форуме писал...

88690-0

88692-1
Если люди не научатся помогать друг другу, то род человеческий исчезнет с лица земли.
 В. Скотт

Оффлайн Бандерівець

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 3797
  • Спасибо
  • -Отправлено: 797
  • -Получено: 1064
Далі експерементую

купив 2,5 кг філе, зробив в сувіді при температурі 56С, масо жувалося, жосте було, витримаю 7-днів знову спробую. Аж як цікаво

Оффлайн Vlader

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 197
  • Спасибо
  • -Отправлено: 165
  • -Получено: 74
масо жувалося, жосте було

Вова, а какой толщины был стейк, какой начальной температуры(сразу из холодильника или комнатной температуры) и сколько времени держал его в сувиде?

Оффлайн Сергей Леонидович

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 5531
  • Спасибо
  • -Отправлено: 4661
  • -Получено: 2258
  • Дуже люблю Життя!
Далі експерементую

купив 2,5 кг філе, зробив в сувіді при температурі 56С, масо жувалося, жосте було, витримаю 7-днів знову спробую. Аж як цікаво
Как организована сувидница?Делал сам или покупал готовую?
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Оффлайн Vlader

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 197
  • Спасибо
  • -Отправлено: 165
  • -Получено: 74
Сергей Леонидович, прошу прощения, что встреваю не в свой диалог, ты, видимо, случайно пропустил фото готовой сувидницы Володи.

Верх фото нечеткий, но скорее всего идет речь об этой модели.

Оффлайн Бандерівець

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 3797
  • Спасибо
  • -Отправлено: 797
  • -Получено: 1064
масо жувалося, жосте було

Вова, а какой толщины был стейк, какой начальной температуры(сразу из холодильника или комнатной температуры) и сколько времени держал его в сувиде?

товщина в 2,5-3 пальці, було кімнатної температури перед тим як в сувідницю, в сувідниці 60 хв. при температурі 56С, потім дав 10 хв охолонути і на грилі зробив корочку.



Оффлайн Vlader

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 197
  • Спасибо
  • -Отправлено: 165
  • -Получено: 74
Вова, получается, что у тебя толщина стейка была 45-50мм, и 60 минут с даже комнатной температуры до 56 градусов имхо не просто мало, а даже опасно. Любые калькуляторы су-вид показывают время  2+ часов на твой стейк, попробуй приготовить его хотя бы 2 ч 30 мин, будет совсем другой результат по мягкости даже без дополнительной выдержки.
« Последнее редактирование: 02-08-2020, 23:56:53 от Vlader »

Оффлайн gorbzil

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 441
  • Спасибо
  • -Отправлено: 121
  • -Получено: 66
Можливо хтось користується електрогрилем? Придивився до Tefal Optigrill ось сиджу і думаю чи варте придбання.

Оффлайн ДимаС

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2440
  • Спасибо
  • -Отправлено: 877
  • -Получено: 948
  • Бориспіль
В любом гриле самое важное это как его мыть чтобы дома не стояло это все с пригоревшими каплями жира и не воняло. Остальное уже зависит от кошелька.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Оффлайн Бандерівець

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 3797
  • Спасибо
  • -Отправлено: 797
  • -Получено: 1064
На якій сковородці ліпше жарити стейк, з ребрами чи без? Чому?

Оффлайн makrak80

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2212
  • Спасибо
  • -Отправлено: 509
  • -Получено: 803
  • кулинар
Вважаю що краще з ребрами , тому що в ці  канавки буде збиратися зайвий жир ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Оффлайн Бандерівець

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 3797
  • Спасибо
  • -Отправлено: 797
  • -Получено: 1064
А ще порадьте якийсь ваккуматор хороший, провірений. Я готовлю стейки по су-від.
Китайський ваккуматор мене уже дістав, така фігня

Оффлайн ДимаС

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2440
  • Спасибо
  • -Отправлено: 877
  • -Получено: 948
  • Бориспіль
Якщо ти до цього дійшов, то або за таким самим принципом китайський але з відводом рідини, або якщо є кошти - у вигляді закритого коробу вакууматор треба професійник, але там ціна негуманна була і раніше, зараз певно зовсім космос
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Оффлайн Бандерівець

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 3797
  • Спасибо
  • -Отправлено: 797
  • -Получено: 1064
Дуже класне відео про стейки, все від А до Я


Оффлайн Бандерівець

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 3797
  • Спасибо
  • -Отправлено: 797
  • -Получено: 1064
Тільки що зробив стейк

Стейк вийшов бомбезний. В сувіді 58С в маслі розмарині і тимяні, потім на сковорідці зробив корочку. Завтра попробую при 62С зробити. Мясо брав - телячу шинку, звичайне мясо в магазині



Тепер хочу купити соус "Деміглас", бо самому робити то дуже геморно