При якій температурі розброджувати лагерні дріжджі?
Розумію, що тепер, в осени це не проблема. А от літом коли всюди температура плюс 30, це трохи важко.
Я свій перший лагер робив літом, дріжджі розброджував при кімнатній температурі. Під час внесення їх у ферментер, запах був не приємний. Тряпка була , і носки... Тобто набродили вони лишнього.
Потім пиво бродило при 13.
Коли розливав на карбонізацію, то пивко на смак було як просте з магазину, тоді я вирішив його не виливати, а просто випити по тихому в своїй компанії.
Але після пари тижнів карбонізації, смак змінився на краще.
І пивко стало пивом.
Смак ганчірки відчувається, тільки якщо ти про це знаєш, або хочеш її відчути...
Питання, при якій температурі розброджувати лагерні дріжджі?