Автор Тема: Ядрена вош (для komarova)  (Прочитано 906 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн rembikАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 81
  • Спасибо
  • -Отправлено: 19
  • -Получено: 24
Надибав цей лікер давно, сам його робив лишень два рази, і він того вартий. Рецепт бродить на livinternet, пишуть що польска кухня, шукав тому підтверждення але не знайшов.
Беремо інжир, фініки, чорнослив (карще брати не копчений, зіпсує весь букет), курага, родзинки, грецкий горіх (ядро) по 100 г кожного. В принципі можна гратися по складу і шось забирати/додавати.Фініки дають багато осаду, родзинку можна кислу взяти (їх є купа видів), курагу краще брати дорогу вялену (а не варену дешеву), горіхи тільки свіжі, а не старі прогірклі.  Думаю можна замість чогось використати вялену грушу.
Далі цілий апельсин рубаємо кружечками, палочку касії і пару жирниих бутончиків гвоздики.
Залити це все добро 1 л сему/горілки мінімум 40% і не забути про те, що  сухофрукти люблять вологу, прийдеться потім долити після зливу напій (за бажанням). Краще робити навіску хоча б на 2 л, якраз десь 3л банка вийде. Так як до дистиляції ще руки не дійшли, залишки спирту  з сухофруктів витягую мацерацією цукром, і цим сиропом доливаю лікер.
Пити добре на тще серце перед вечерею, дуже добре з морозу заходить. Взагалі отой набір корисний для сердечників  :D калію багато, і остеохондрозникам не зашкодить як і всім іншим  8) Можна в коктейлі додавати, або пити on the rocks