Автор Тема: Измерение наброда весовым методом.  (Прочитано 4446 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн ИгорьАвтор темы

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 18863
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1210
  • -Получено: 13445
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Николай, в твоем файле все верно с точностью до неучитываемых мелочей.
Я дополнил твой файл этими мелочами - учетом воды, которую приносят дрожжи, учетом воды, которую захватывает сахароза при распаде на глюкозу и фруктозу, учетом сухих веществ дрожжей в браге.
Все это добавил в твой файлик и посадил его на основу, которая умеет делать разные расчеты по спирту, так как там пришлось пересчитывать массовые в объемные концентрации.


"Спиртовые" функции доступны в меню - вставить функцию -"определенные пользователем".
Но для пользования файлом это не понадобится.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Оффлайн ИгорьАвтор темы

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 18863
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1210
  • -Получено: 13445
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Продолжаем мультфильмы...
« Последнее редактирование: 06-03-2018, 14:26:14 от Игорь »
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Оффлайн ИгорьАвтор темы

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 18863
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1210
  • -Получено: 13445
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Надо подумать вот о чем.
Мы привыкли закладывать дрожжи исходя из количества сахара. А надо исходя из объема браги, так, чтобы поддерживать оптимальную  концентрацию живых микроорганизмов в единице объема.
Это значит, что увеличивая гидромодуль, надо увеличивать и навеску дрожжей... Или создавать им условия для размножения. Но в эту сторону я чего-то ходить не хочу :)
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Оффлайн Бандерівець

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 3797
  • Спасибо
  • -Отправлено: 797
  • -Получено: 1064
Мы привыкли закладывать дрожжи исходя из количества сахара
В хімії швидкість хімічної реакції залежить від концентрації реагентів. Річ у тім що зручно купляти та давати дріжджі фасовкою по 500 гр.1 кг., на 100 літрів браги 1 кг дріжджів.

На мою думку треба щоб концентрація цукру була максимальною для повно вибродження, адже не дуже зручно якщо брага вибродить на день швидше але з меншою кількістю спирту, тим паче що дуже швидкість залежить від температури, літком брага виброджує за 3-и дні, а осінюю чи весною з підігрівом за 2-а тижні.
« Последнее редактирование: 07-03-2018, 12:59:09 от Бандерівець »

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
літком брага виброджує за 3-и дні, а осінюю чи весною з підігрівом за 2-а тижні.
     Це вказує на те, що недостатній підігрів, або не коректно організований.
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 13748
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3196
  • -Получено: 2336
  • в Темные Времена хорошо видно Светлых Людей!!!
на 100 літрів браги 1 кг дріжджів.
ты перешел на сухарики?
или так сильно экономишь???

100л это 20-25кг сахара ===== 2кг попробуй кинуть!  ;)
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Оффлайн 4udak

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 512
  • Спасибо
  • -Отправлено: 69
  • -Получено: 107
  • Всё уже сказано
Це вказує на те, що недостатній підігрів, або не коректно організований.
А який підігрів буде\вважаєш достатнім? По форуму бачив різні цифри.
Я тримаю 28-30 на КРТ (цифровий контролер з кроком 1 градус), майже завжди показує 29.
Хай у наших ворогів у горлі пір'я поросте!

Оффлайн Бандерівець

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 3797
  • Спасибо
  • -Отправлено: 797
  • -Получено: 1064
на 100 літрів браги 1 кг дріжджів.
ты перешел на сухарики?
или так сильно экономишь???

100л это 20-25кг сахара ===== 2кг попробуй кинуть!  ;)
помилився при написані, так 2 кг на 100 л.

Оффлайн sergeybb

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1995
  • Спасибо
  • -Отправлено: 332
  • -Получено: 464
Я тримаю 28-30 на КРТ (цифровий контролер з кроком 1 градус), майже завжди показує 29.
В моєму випадку це дуже забагато, підірів запрограмований на 14град, далі саморозігрів до 28град, 50кг цукру і за 3 дні готово, тільки треба звважити що постійно працює перемішувач.

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
А який підігрів буде\вважаєш достатнім? По форуму бачив різні цифри.
Я тримаю 28-30 на КРТ (цифровий контролер з кроком 1 градус), майже завжди показує 29.
     Якщо температура затора менше 32*С  то 4-5 діб,  а 33-35 *С  то на 4 добу перегонка. що зерновий що цукровий однаково, об"єми відповідно 80, 95 л.
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн 4udak

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 512
  • Спасибо
  • -Отправлено: 69
  • -Получено: 107
  • Всё уже сказано
Спробую зараз підняти температуру.
Хай у наших ворогів у горлі пір'я поросте!

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
тільки треба звважити що постійно працює перемішувач.
     
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн sergeybb

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1995
  • Спасибо
  • -Отправлено: 332
  • -Получено: 464
я не перемішую
Коли користувався баком на 60л, акваріумний підігрівач ставив на 35град., без перемішування, теж за 3 дні вибражувало

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
Коли користувався баком на 60л, акваріумний підігрівач ставив на 35град., без перемішування, теж за 3 дні вибражувало
     
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн l6ova

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 462
  • Спасибо
  • -Отправлено: 54
  • -Получено: 85
  • Льова, не ібова і не 97
Теж проти акваріумних підігрівачів,  я підігрівати електроплівкою для теплої підлоги, обмотуєш бочку і го го