Автор Тема: еструдована кукурудза на кодзях ,потрібна порада  (Прочитано 2583 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн ПочатківецьАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 8
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2
  • -Получено: 3
  • Початківець
Доброго ранку.Виникла в мене незрозуміла для мене ситуація. У вівторок зранку забадяжив 18 кг еструдованої кукурудзи у75 л теплої води,додав 200 грамів кодзі з жовтою позначкою.Завелось за 2 години.На другий день помітив на поверхні бражки невеликі коричневі плями олії.Сьогодні субота .Брага перестала грати,сірник тухне.Вся поверхня вкрита тонким шаром олії.Порадьте що з нею робить.Не думаю що за 3 дні вона вигралась. Пробувать на смак кодзі не радять.Стояла біля груби ,але не перегрівалась,контролював.
Чоловік не кінь-відро не вип'є.

Оффлайн sergeybb

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1995
  • Спасибо
  • -Отправлено: 332
  • -Получено: 464
Початківець, в кукурудзі дійсно багато олії, але так, як у тебе не було жодного разу, тільки окремі плями, спробуй вимакати олію серветкою

Оффлайн ПочатківецьАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 8
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2
  • -Получено: 3
  • Початківець
А як ви думаєте могла за три дні виграти, бо не газує і сірник тухне.
Чоловік не кінь-відро не вип'є.

Оффлайн Сергей Леонидович

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 5531
  • Спасибо
  • -Отправлено: 4662
  • -Получено: 2258
  • Дуже люблю Життя!
кодзи бродят от 3 до 5 недель.три дня - невозможно!Если спичка тухнет,процесс идёт
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Оффлайн 2beer

  • Политолог
  • Опытный
  • *
  • Сообщений: 265
  • Спасибо
  • -Отправлено: 43
  • -Получено: 117
  • Two beer or not two beer?
бо не газує і сірник тухне.

Сірник тухне якраз тому, що газує :)
А от олію, наскількия пом'ятаю, чіпати не треба - навпаки, з нею бурбон краще буде, десь на форумі вже про це казали.
Якщо людина не п’є – вона або хвора, або падлюка

Оффлайн ПочатківецьАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 8
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2
  • -Получено: 3
  • Початківець
Вибачайте неправильно написав,сірник не тухне,процесу бродіння не видно,кинув про всяк випадок грам 300 пресованих криворізьких дріжджів,результату нема.Що з брагою робити поки не знаю.
Чоловік не кінь-відро не вип'є.

Оффлайн sergeybb

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1995
  • Спасибо
  • -Отправлено: 332
  • -Получено: 464
кинув про всяк випадок грам 300 пресованих криворізьких дріжджів
Це нічого не дасть, в них ферментів нема, а крохмаль їсти вони не можуть, у мене був такий випадок, приблизно через добу, чи меньше бродіння зупинялось і так два рази, прийшов до висновку що зерно чимось обробили і воно вбивало кодзі, решту зерна віддав на корм курям, не потруїлись, що воно було, не знаю.

Оффлайн Игорь_Днепр

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 746
  • Спасибо
  • -Отправлено: 283
  • -Получено: 196
  • Дубовая щепа 380662115315 (VIBER,Telegram) или ЛС
С кодзями вечно непонятки,забейте на них
Дубовая щепа - 380662115315 (VIBER,Telegram) или ЛС

Я не знаю когда ТОЧНО день самогонщика, но я ТОЧНО знаю как его отметить.
Людина не скотина-більше відра не вип'є.

Оффлайн sergeybb

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1995
  • Спасибо
  • -Отправлено: 332
  • -Получено: 464
С кодзями вечно непонятки,забейте на них
Я бы не сказал, то был единичный случай, на пшенице, ячмене, рисе без проблем, переработал около 20кг кодзи.

Оффлайн Сергей Леонидович

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 5531
  • Спасибо
  • -Отправлено: 4662
  • -Получено: 2258
  • Дуже люблю Життя!
С кодзями вечно непонятки
Ни разу,ни одной проблемы не было
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Оффлайн ПочатківецьАвтор темы

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 8
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2
  • -Получено: 3
  • Початківець
Здається бродіння потроху починається,може я прогавив перегрів? Якщо процес піде то як ,дріжджів добавлять чи так залишить?Крохмаль мабуть весь осолоджений,бо брага рідка і при перемішуванні гущі на дні не відчувається.
Чоловік не кінь-відро не вип'є.

Оффлайн makrak80

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2212
  • Спасибо
  • -Отправлено: 509
  • -Получено: 803
  • кулинар
Початківець, экструдат , это  зерно уже термически обработано ( считай что сварено) , поэтому может отбродить за 3-5 дней без проблем , как любая варёная крупа. Так что можешь перегонять .
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Оффлайн sergeybb

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1995
  • Спасибо
  • -Отправлено: 332
  • -Получено: 464
Здається бродіння потроху починається
Тоді дочекайся завершення

Оффлайн Игорь_Днепр

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 746
  • Спасибо
  • -Отправлено: 283
  • -Получено: 196
  • Дубовая щепа 380662115315 (VIBER,Telegram) или ЛС
Вот только щас от вас слышу,что с кодзями нет проблем,до этого момента слышал нарекания,я экспериментатор конечно,но с ними не хочу
Дубовая щепа - 380662115315 (VIBER,Telegram) или ЛС

Я не знаю когда ТОЧНО день самогонщика, но я ТОЧНО знаю как его отметить.
Людина не скотина-більше відра не вип'є.

Оффлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
Пробувать на смак кодзі не радять
     А щоб скоштувати на смак і зробити оцінку пити брагу необов"язково. ;)
Хмільна вода не приведе до добра!