В реальності - це на 80% аличівка і на 20% сливовиця. В якості сировини було якраз це вино з аличі і сливи. Нагородила теща - 35л. Просто пити - у мене була б гарантована печія. Напій так собі. Але для перегонки саме те. Рецептура: на відро аличі (немитої) додати 2 л води і 2 кг цукру. Кісточки не відділялись ( з аличою - це нереально). Слива - кісточки відділялись. Цією сировиною заповнились дві ємності (пластик) по 30 л, без гідрозатвора. Раз на 2 дні перемішувалось. Днів через 8-9 утворилась однорідна маса, яка була відціджена через друшлаг. І назад в ємності під гідрозатвор. Після активного бродіння було перелите в пластикові бутлі від води. І так простояли на дачі місяців 3. Доброжувало, бо бутлі були роздуті.
Перегонка - сам метод описаний тут
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7956.15.htmlАле пару років пройшло,тому деякі зміни присутні.
Обладнання : куб на 50 л, мідна царга ( утеплена), мідні кільця (рашига), дефлегматор з відбором по рідині. Автоматика: клапан, два термометри DS18B20 (один в кубі біля ТЕНа, другий на висоті 25 см від низу царги) і система автоматики ( на контролері Arduino - моя власна розробка і програмне забезпечення, в якійсь мірі - функціональний аналог відомої "Роси"). Управління нагрівом - через РМ-2.
Перша перегонка - царга ( утеплена) повністю заповнена кільцями( царга і кільця оброблені киплячим розчином лимонки і добре промиті). Прямоток без клапана при потужності ~ 1800-1700 Вт. Майже досуха, відбір припинив при 98-99 гр в кубі. Кільця нижньої частини потемніли, верхні 10 см колір майже не змінився. Отримав СС міцністю 48%. Розвів до 30% - в основному через невелику кількість і щоб гарантувати покриття ТЕНа.
Другий відбір -царга ( утеплена) заповнено кільцями 40 см верхньої частини царги ( все знову ж оброблено лимонкою).
Нагрів з перекритим клапаном, робота на себе 10-15 хв при потужності 1500 Вт. І відбір голів- 60 мл/год, Перші 3% від АС, поки відчувався сильний сморід ацетону, вилив. Далі, коли вже пішов просто різкий запах - по маленьким баночкам, і так ~ до 5% від АС, поки різкий запах не припинився. Це вже не виливав, а частково додавав до тіла - там вже все на нюх.
Відбір тіла - спочатку прямоток зі знятим клапаном, але при потужності ТЕНа, зменшеній до 550Вт. Відбір почався при температурі в кубі ~ 85 град. Закінчив прямоток при Тк = 89 град. Далі знову клапан, робота на себе 10 хв, але вже при потужності 1400 Вт і відбір другої частини тіла по дистиляційній "шпорі" відповідно до зростання Тк, але допускаючи зміни Тцарги до 0,3-0,4 град. І так до 91 гр в кубі. Далі почались відчуватись "хвостові" аромати і відбір тіла припинив,
Хвости до 97гр в кубі - будуть чекати наступної перегонки, або використаю розведеними до 17% для консервації бочки.
В результаті отримав кінцевий продукт міцністю 84%. Розвів до 40 %. Після двотижневої витримки в склі - дуже навіть смачний продукт. Не для бочки. Дружина надає перевагу з льодом, а я просто так.