Автор Тема: Фондю  (Прочитано 439 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Сергей ЛеонидовичАвтор темы

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 5531
  • Спасибо
  • -Отправлено: 4661
  • -Получено: 2258
  • Дуже люблю Життя!
Да ,собственно,рецепта ни какого и нет!Индюшиная или куриная грудка,нарезанная небольшими кубиками,посоленная и приправленная на вкус,Вашими любимыми приправами(в моём случае,это приправа для курицы),соответственно,фондюшница на свечке или электро тяге  соусы,которые вам нравятся!Соусы могут быть покупные, а могут быть самодельные(если понадобится,дам пару рецептов),чипсы,для пробования соусов,вино,пиво или что-то покрепче и хорошее настроение!Смачного!

добавлено: 08-04-2018, 18:46:04
Ох,простите!Фондюшница заполнена обычным рафинированным маслом!

добавлено: 08-04-2018, 18:47:32
Да,кубики маринованного мяса подаёте сырыми каждому гостю в отдельной тарелке

добавлено: 08-04-2018, 18:49:59
ну и специальные вилки,для погружение в кипящее масло
« Последнее редактирование: 08-04-2018, 18:49:59 от Сергей Леонидович »
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Оффлайн самвидат

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 694
  • Спасибо
  • -Отправлено: 45
  • -Получено: 128
  • Probieren geht ueber Studieren
Фондю это наверное с сыром, а у вас фри:)

Онлайн yrabarskiy

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 719
  • Спасибо
  • -Отправлено: 170
  • -Получено: 216
     Фондю́ (фр. Fondue, італ. Fonduta, від фр. fondue «топити, розтоплювати, плавити»).  Якщо розтопити  щось та занурювати туди щось щоб отримати щось можна називати фондю. Наприклад в шоколад фрукти, в смалець мясо.... :)
Хмільна вода не приведе до добра!

Оффлайн самвидат

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 694
  • Спасибо
  • -Отправлено: 45
  • -Получено: 128
  • Probieren geht ueber Studieren
в смалець мясо....
а олія вже рідка, її топити не треба-так що мабуть таки фрі :D

Оффлайн vadiv

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 999
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3
  • -Получено: 186
  • Мы в ответе за тех, кого напоили
То мабуть фрітюрніца

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 13745
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3196
  • -Получено: 2336
  • в Темные Времена хорошо видно Светлых Людей!!!
Индюшиная или куриная грудка,нарезанная небольшими кубиками,посоленная и приправленная на вкус,
сырая? или предварительно отваренная?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Оффлайн Сергей ЛеонидовичАвтор темы

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 5531
  • Спасибо
  • -Отправлено: 4661
  • -Получено: 2258
  • Дуже люблю Життя!
сырая

добавлено: 10-04-2018, 18:05:57
То мабуть фрітюрніца
это фондюшница

добавлено: 10-04-2018, 18:06:30
Фондю это наверное с сыром, а у вас фри:)
так научили делать немцы

добавлено: 10-04-2018, 18:10:08
а олія вже рідка, її топити не треба-так що мабуть таки фрі
Правильно!Изначально в фондюшницу закладывали брикеты какого-то жира,в Германии его покупал,а теперь - использую,что есть!Хотя с тем жиром было вкуснее.Да,мы делали и шоколадное фондю и сырное и даже бульонное,для тех,кому жаренного нельзя,но всем больше нравится - мясное
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Оффлайн фотограф

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1432
  • Спасибо
  • -Отправлено: 169
  • -Получено: 528
Я трохи влізу ;)
Фондю поїв багато, але жодного разу не виходило таким, як з готового швейцарського набору. Але і такого сиру, як зі Швейцарії, зробити не вдалося :D Щось наші корови не те їдять...мабуть.
Перша річ це фондшниця. Для сирного фондю вона повинна бути або чавунну, або з керамічною чашею. Чавунна гріється на вогню над горілкою ( у Швейцарії якщо без понтів - чавунна, чи якась товста пательня).

на столі у чувака стакан з абсом :P

Якщо чаша у фонюшниці керамічна, чи з тонкого металу, то спочатку туди, куди Сергей Леонидович наливає олію ( якщо фондюшниця правильна), заливається гаряча вода, а далі ставиться керамічна чаша. Сир гріється на "водяній бані". Сирну масу ніколи не плавлять у домашній фонюшниці. Плавлять окремо, а потім вже виливають перед подачею у фондюшницю, суть якої - тримати масу гарячою.
Рецепт оригінального фондю простий як двері - сир (багато), трохи вина, рюмаха вишневого самогону, часник для натирання чаші. У масу на відельці опускають шматки підсмаженого хлібу, яблука, гриби.
Головний папандос фоню з неправильного сиру - воно не виходить рівномірною масою, друге - треба багато сиру, тому в нас бажання добавити побільше вина, після чого маса стаю ще більш неоднорідною і категорично не хоче прилипати до того, що ви в неї опускаєте. (ще вона стає не "сирною" на смак, а кислою, томи вина як можна менше). З густиною вирішуємо питання так -   розтопити трохи вершкового масло на пательні, і  сипати туди борошно, але потроху, перемішуючі.  Це"паніровка", основа для всіх густих соусів. Так, поступово додаючи муку і  перемішуючі, в нас виходить така мілка крошка, схожа не перемелене печиво.  Зберігається  у банці у холодильнику. Ось цю "паніровку" треба додавати у наше місцеве фондю. Вона дає однорідність та густину.
Ех, підкосив мені життя підвищений холестерин :( :( :(