Еще минус - это то, что при высоких концентрациях спирта в навалке, типичные головные примеси - этилацетат и ацетальдегид имеют меньший коэффициент ректификации и немного хуже покидают навалку.
Сейчас предстоит взвесить плюсы и минусы и принять решение о том, имеет ли право на жизнь такой способ ректификации или нет.
Так, таки-так.
Можливо потрібно було комплексно провести дегустацію і тоді лише описувати сприйняття та враження.
Протягом доби відбирав голови з крепкої навалки, закипіло при 79,1*С. Перед відбором тіла зробив продувку - 400мл, дав 30 хв роботи на себе і 400 мл відібрав як стабілізвціонних.
Спирт на смак солодкуватий, але має виражену пекучість, яка супроводжувалася та трохи збільшилася до закінчення відбору, а скоріше це зникла солодкуватість.
Чере 2 доби після приготування сортировики відбулася дегустація. Напій, у який при приготуванні додано 2гр фруктози та 2 мл 6% бурштинової к-ти на 1 л АС, без явного спиртового запаху, ледь відчутна квіткова нотка, при вживанні з температурою 15*С виявився досить м"яким, з подальшим помірним наростанням середньої жорсткості пекучості. Напій заслуговує на існування, але думаю, що поступиться місцем напою із спирту ректифікату з 50% навалкою, бо цей спирт дуже мякий і не обпікає а віддає теплом, таке враження наче сортировка. Сподіваюся до закінчення тижня продегустую, якраз вистоїться.
В порівнянні спирт ректифікат із ББК з царгою укріплення кращий, хоча і той не кволий.