Автор Тема: Жук ЦКТук  (Прочитано 9170 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн valeriys

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 474
  • Спасибо
  • -Отправлено: 279
  • -Получено: 313
  • как хорошо, что все мы здесь сегодня надрались....
Soyka, какой окончательный объем ЦКТ из кеги получился с учетом конуса?

Оффлайн Soyka

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 326
  • Спасибо
  • -Отправлено: 193
  • -Получено: 235
  • Губить людей не пиво!
Soyka, Если горловина кега  под фитинг лишняя, поытаюсь её у тебя выкупить.   
Грошей не потрібно - дарую, надішлю Н Поштою.
У лічку, дайте адресу, та номер мобільного.


добавлено: 18-03-2019, 20:41:05
Soyka, какой окончательный объем ЦКТ из кеги получился с учетом конуса?
Точно не заміряв, але 55 літрів буде.


добавлено: 19-03-2019, 17:15:18
Сьогодні приміряв Шпунт, пока такий, а потім буду робити з нержавійки.
« Последнее редактирование: 19-03-2019, 17:15:19 от Soyka »

Оффлайн Soyka

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 326
  • Спасибо
  • -Отправлено: 193
  • -Получено: 235
  • Губить людей не пиво!
Сьогодні нарешті закінчив роботу над своїм ЦКТ з кеги 50 DIN .
Полірування проводив Мусліновим кругом: перший синій, потім жовтий.
Паста Діалюкс: перша сіра, потім финіш, синьою.
Ці пасти мені сподобались, полірують добре, круг не забивається.
Купував тут: https://polystar.com.ua/catalog/polirovka/krugi_i_abrazivnye_materialy/krugi_polirovalnye/

Оффлайн ГОГа

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 4986
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1336
  • -Получено: 2421
  • Блин, как мало я знаю...
Гарна робота: навіть тяжко уявити, що ЦКТ з кега..
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн Soyka

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 326
  • Спасибо
  • -Отправлено: 193
  • -Получено: 235
  • Губить людей не пиво!
В завешення проекту, маю сказати:
    -Я вважаю, що це є найлегший варіант - виготовлення ЦКТ з кеги 50 DIN, для домашньої пиворарні.
Все майже готове, не потрібно шукати де зігнути циліндричну частину, та сферу з конусом.
Головне, потрібно точно підігнати окружність кунуса по периметру кеги.
Я також думав, якщо трохи є "пузо", то підтягну, але це зробити дуже важко.
Довелося поновому відрізати прихватки, та підганяти точно.
Потрібно, щоб діаметр конуса був трохи менший від кеги, тоді можна відбортувати периметр кега, підставивши старий маховик,
або щось кругле всередину кега, та пройтися рихтовочним молотком, підгинаючи стінку кеги на ширину 5-6мм. всередину.
Таким чином ця процедура зменшить діаметр кега, до діаметра конуса, та додасть жорсткості.
Звичайно, що площини зрізу двох части мають бути рівні, для цього обидві деталі треба ставити зрізом на рівну поверхню,
(ламинована ДСП, скло), та провести лінію, тонким маркером, відносно поверхні, а потім відрізати болгаркою паралельно лінії.
Варити потрібно, обовязково, з піддувом аргону, всередину кега.

Підготовка до бродіння смачного напою!

Оффлайн YURIY 79

  • Политолог
  • Постоялец
  • *
  • Сообщений: 193
  • Спасибо
  • -Отправлено: 76
  • -Получено: 20
Выглядит очень круто! Супер  когда у людей руки  стоят как нужно.
Каждый имеет право настаивать на на своем !
Лично я настаиваю на рябине.

Оффлайн Soyka

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 326
  • Спасибо
  • -Отправлено: 193
  • -Получено: 235
  • Губить людей не пиво!
Выглядит очень круто! Супер  когда у людей руки  стоят как нужно.
Дуже, дякую!
Руки що, без них ніяк - але!
Головне тут, треба мати бажання! :)

Оффлайн Soyka

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 326
  • Спасибо
  • -Отправлено: 193
  • -Получено: 235
  • Губить людей не пиво!
Шановні форумчани, сьогодні минуло 24 дні, як я поставив мій ЦКТ на перше бродіння пива.
Пиво варив за рецептом Віденьского (Жигулівське).
Солод "Малтюроп", віденьський.
Що казати, отримав велике задоволення від цого інструмента, домашнього пивовара.
Пиво пройшло бродіння без всяких переливів, та карбонізациї праймером, чи примусовим методом.
Бродіння під тиском дало свій результат - карбонізация в нормі, піна стійка.
Звичайно, налив собі, та продегустував - пиво вдалося.


Оффлайн Сергей Леонидович

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 4587
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3619
  • -Получено: 1632
  • Безумно люблю Жизнь!
ЦКТ виглядає дуже круто!
"Хорошая водка!"- успел сказать он...

Оффлайн ДимаС

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1224
  • Спасибо
  • -Отправлено: 489
  • -Получено: 395
  • Нетешин
Кнопка спасибо не может выразить глубину уважения. Отличная работа своими руками! Это достойный результат!
Не судите, да не судимы будете, ибо каким судом судите, таким будете судимы

Оффлайн Soyka

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 326
  • Спасибо
  • -Отправлено: 193
  • -Получено: 235
  • Губить людей не пиво!
Всім привіт!
У іншіх повідомленнях пивоварів бачив приспособи для відбору дріжджів з ЦКТ.
Було, подумав і собі щось подібне змайструвати, та випадково натрапив на давно забутий радянський сифон, для газування води.
Він років з 30 лежав у коморі батьківської хати, та й не думав, що отримає нове життя.
Верхню частину викинув, а на шийці колби нарізав різьбу 3/4, під нижній кран конуса.
Потім почистив, та відполірував - і вийшла чудова ємність для відбору дріжджів.

Оффлайн Сергей Леонидович

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 4587
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3619
  • -Получено: 1632
  • Безумно люблю Жизнь!
Класно,але ж не видно що там робиться
"Хорошая водка!"- успел сказать он...

Оффлайн chelovechik

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9879
  • Спасибо
  • -Отправлено: 353
  • -Получено: 1671
    • www.vilenoff.com
надо диоптр, подсветку, мешалку, и измеритель плотности ..... )))))

Оффлайн Сергей Леонидович

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 4587
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3619
  • -Получено: 1632
  • Безумно люблю Жизнь!
надо диоптр, подсветку, мешалку, и измеритель плотности ..... )))))
То забагато,але маєш рацію! :)
"Хорошая водка!"- успел сказать он...

Онлайн perkoljator

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1215
  • Спасибо
  • -Отправлено: 369
  • -Получено: 227
Класно,але ж не видно що там робиться
Заменить железный сифон на стеклянный Советский.
 Там есть всё. И видно, и для давления, и резьба.  Сделал переходник и работай себе на здоровье. 
   Из недостатков , так это надо одевать на стеклянную колбу  металлическую обрешотку.   
Лучьше работать на электромобиле, чем отдыхать на электрическом стуле.