Автор Тема: Тандыр  (Прочитано 2216 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Delta

  • Глобальный модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 8303
  • Спасибо
  • -Отправлено: 926
  • -Получено: 2327
Круто, тобто ти самсу вживаєш в тій-же кількості, як завжди осетрову ікру?
По перше...ти читати вмієш? Я не про себе...
По друге...ти останній час  перегибаєш палку, суто свого троллізму...Я читав твій пост, де ти писав, що ти себе вважаєш тролем...
Але всьому є межа! >:( >:(
А що тут такого? В мене є потужній генератор. ІМХО, таки, зручніше вивезти на "природу" правильну духовку в парі з бензогеном. І не розказуйте мені тут про "дым отечества
Микола Григорович, я звичайно прожив трохи менше чим ти, але такого безглуздя , як ти пишеш, в своєму житті я не встрічав...
Тандир має право на життя, й дійсно в ньому шашлик приготувати легше...Але я його бачу тільки в комплексі з мангалом й ще якоюсь піччю на подвір"ї...не обов"язково в одній комплектації, просто він має бути..
Сам поки не маю, але пічник, який у мене працює періодично, нагадує, що треба зробити тандир... :( :(
Хочешь набраться опыта - купи грабли!
Обходя чужие грабли, Вы теряете драгоценный опыт!

Оффлайн Yarda

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1160
  • Спасибо
  • -Отправлено: 228
  • -Получено: 423
  • Ни дня без дела
Тандир - це для істинних гурманів. Теж збираюсь зробити. Вказана конструкція досить приваблива.
Наше дело правое!

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 11190
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2573
  • -Получено: 1763
  • Лучшее Враг Хорошего!!!
По друге...ти останній час  перегибаєш палку, суто свого троллізму...
та забанить его для профилактики на недельку нужно
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн Misьko

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1072
  • Спасибо
  • -Отправлено: 190
  • -Получено: 278
    • Котєльня Вєніка
Тандир стаціонарний,  можна зробити на подвір'ї, якщо є місце, але я не розумію отих пісень про природу. Хто з вас потягне з собою 100кілограмову бочку з цеглою на гриби чи на рибалку? І два мішки дров?
Ви насправді впевнені в тому, що туди можна запхати м'ясо і не дивитися? Будуйте, нічого поганого в тому нема. Це просто яма в землі. Піч, як на мене набагато кращий інструмент з більшими можливостями.

Оффлайн lobanАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 157
  • Спасибо
  • -Отправлено: 36
  • -Получено: 37
  • Все просто и сложно. Продаю франзускую щепу
Это как в русской печи по началу тоже нужно смотреть пару раз пока не принаровишся. У нас то люди и печи разучились топить не то что готовить, точней молодеж не может научиться, только тыкать в планшет могут, а печку протопить это высшая математика для них.

А потом по накатаной загрузил шашлык и через 10 -15 минут приходиш снимаеш готовый

К такому тандыру и колеса делали, то есть можно катать его. Хотя два человека могут и так перенести.

Оффлайн Misьko

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1072
  • Спасибо
  • -Отправлено: 190
  • -Получено: 278
    • Котєльня Вєніка
Ну так, але якщо піч це якісний і складний інструмент, то тандир це ямка в землі. Хто пробував кашу з печі, чи голубці, ковбасу.. не відмовиться від печі заради тандиру.

Оффлайн YURIY 79

  • Политолог
  • Постоялец
  • *
  • Сообщений: 165
  • Спасибо
  • -Отправлено: 63
  • -Получено: 15
Я уже второй год хожу вокруг " керамического яйца "  только цена больно кусается.
Каждый имеет право настаивать на на своем !
Лично я настаиваю на рябине.

Оффлайн lobanАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 157
  • Спасибо
  • -Отправлено: 36
  • -Получено: 37
  • Все просто и сложно. Продаю франзускую щепу
Ну дак сам сделай если есть желание и возможность.

Оффлайн YURIY 79

  • Политолог
  • Постоялец
  • *
  • Сообщений: 165
  • Спасибо
  • -Отправлено: 63
  • -Получено: 15
Так как? Такого самоделку еще и не видел.
Каждый имеет право настаивать на на своем !
Лично я настаиваю на рябине.

Оффлайн lobanАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 157
  • Спасибо
  • -Отправлено: 36
  • -Получено: 37
  • Все просто и сложно. Продаю франзускую щепу
Задавай вопросы отвечу. Много вариантов как сделать.

Ты в бочке хочеш? Или без, без проще будет

Оффлайн vitallicheg

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 2696
  • Спасибо
  • -Отправлено: 372
  • -Получено: 769
  • Чистота має бути всюди ,як у думках так і в напоях
Так как? Такого самоделку еще и не видел.
Мне нравится эта технология , если делать без каркаса
Я пойду туда, где пиво, Я пойду туда, где радость. Я побью того, кто скажет: «Пиво – гадость, гадость, гадость».

Оффлайн Delta

  • Глобальный модератор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 8303
  • Спасибо
  • -Отправлено: 926
  • -Получено: 2327
Мне нравится эта технология
vitallicheg, толково!
Хочешь набраться опыта - купи грабли!
Обходя чужие грабли, Вы теряете драгоценный опыт!

Оффлайн moh1971

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 2085
  • Спасибо
  • -Отправлено: 370
  • -Получено: 402
Задавай вопросы отвечу.
Один вопрос.Как там держатся эти кирпичи?Ну если бочка стоит на месте то понятно,а вот если ее начать кантовать.

Оффлайн lobanАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 157
  • Спасибо
  • -Отправлено: 36
  • -Получено: 37
  • Все просто и сложно. Продаю франзускую щепу
там засыпан утеплитель, также стянуто по кругу метал. полосой ну и плюс глина

Онлайн Микола Григорович

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 3795
  • Спасибо
  • -Отправлено: 702
  • -Получено: 487
  • Сумно якось на Форумі стало.
я звичайно прожив трохи менше чим ти,
Ок, висуваю свої тези проти ідеї тандира:
-- свого часу на волгоградчині стало модним будувати тандири. Не пригадую жодного разу, щоб хтось застосовував його більше одного разу.
-- розмовляв з мешканцями Узбекистану, то і вони не в захваті від ідеї палити багаття в тандирі, бо потім приходиться дихати тим димом.
-- з цієї-ж причини всі узбецькі кафушки оснащають зараз електричними тандирами.
Українець, який тимчасово перебуває за межами України.