Автор Тема: Солод своїми руками  (Прочитано 1234 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 391
  • Спасибо
  • -Отправлено: 312
  • -Получено: 298
  • Губить людей не пиво!
Я пивом займаюсь тільки два роки, давно мав мету, зварити пиво, та дякуючи інтернету натрапив на це смачне хоббі.
Купував різний солод і у різних продавців, імпортний, та наш вітчізняний, але хотілось приготувати свій особистий.
Знайшов у ютубі багато відео по цій темі, та тих пивоварів, які цим займаються не вперше.
Звичайно є багато таких, хто каже це лишня морока, та й майже неможливо зробити правільний солод.
Так, частково згоден, бо для цього потрібно мати хороший пивоварний ячмінь.
Але, можливо зробити солод і з фуражного ячменю, про це дуже пофесійно розказує наш колега - професійний пивовар
в You Tube (TDD).
Ячмінь купив у фермера, на вид не поганий - 5 грн. за кг.
З початку пророщував в пластикових ящиках, а потім виришів зробити великй піддон, та став пророщувати в ньому.
76986-0
Для основної сушки при 40* змайстрував сушильний шкаф, який справляється з цією роботою дуже добре.
76988-1 76990-2
Для приготування спеціальних солодів, зібрав такий агрегат, де використав барабан пральної машини.
Для приводу встановив редуктор склоочистника від УАЗ, та зірку і ланцюг від велосипеда.
76992-3 76994-4 76996-5 76998-6

добавлено: 24-12-2018, 23:04:39
Останнє фото - проба сушки пшеничного солоду, відразу після проростання.
Але, досвід показав - попередньо, краще сушити у шкафу.
В барабані - тілько обжарка при більш високих температурах.
« Последнее редактирование: 24-12-2018, 23:04:39 от Soyka »

Оффлайн Женя

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 50
  • Спасибо
  • -Отправлено: 12
  • -Получено: 10
уважаю людей с руками...чем нагреваеш солод в барабане...у меня стоит улитка от стиралки  \сушка белья\до 70градусов можно нагнать.....только шелестит громко зерно в барабане

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 391
  • Спасибо
  • -Отправлено: 312
  • -Получено: 298
  • Губить людей не пиво!
Вітаю, Євгене!
В сушильному шкафу стоїть керамічний нагрівач 1500 ват. від такого тепловентилятора:

77002-0

Давно було, купив в Епіцентрі, декілька разів падав , та побився, ось я і вирішив взяти тільки керамічнй елемент,
а все інше стало не потрібним, бо поставив окремий терморегулятор.
Що до сушильного барабану, довелось купити більш потужний на 2 квт.
Але, як виявилось цього також замало, хоч і дає температуру 120 градусів, на виході.
Замало для приготування віденьского солоду, темпераиура зерна не доходить до 100 градусів.
Такі теплопушки є більш потужніші, до 5 квт. але й коштують набагато більше.
З іншого боку, я не можу таке включити, бо сусіди по гаражному кооперативі прибіжать з кулаками.


  Це проходить пастерізація пива в кезі Корнеліус.

Треба щось майструвати на основі газової горілки, щоб мати більшу температуру.
Є задумка зробити такий свого роду - комбайн, щоб повністю проходити ввесь процес виготовлення солоду,
від промивання, пророщування, та сушіння при різних температурах.
« Последнее редактирование: 25-12-2018, 12:52:26 от Soyka »

Оффлайн makrak80

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2212
  • Спасибо
  • -Отправлено: 509
  • -Получено: 803
  • кулинар
Серьёзный подход к делу , раньше тоже сам солод растил , а сушил в электросушилке для овощей и фруктов , потом надоело , понял что купить готовый  проще , и качество лучше.
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 391
  • Спасибо
  • -Отправлено: 312
  • -Получено: 298
  • Губить людей не пиво!
Звичайно, що так!
Але, все це є хобі, та й умови для цього треба.
Мене з квартири виперли після двох варок, мовляв:
- Іди в свій гараж, та там і роби що хочеш.
Ось я і роблю, що хочу, поки є бажання! :D

Оффлайн Женя

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 50
  • Спасибо
  • -Отправлено: 12
  • -Получено: 10
есть задумка досушивать солод в пвк..уменя есть один 80см в диаметре хорошая площадь нагрева ..ворошить мешалкой..но это весной теперь....

Оффлайн Antoni_Black

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1954
  • Спасибо
  • -Отправлено: 176
  • -Получено: 432
  • Легких путей не ищем!
Плюс обдув приколхозить...
Если люди не научатся помогать друг другу, то род человеческий исчезнет с лица земли.
 В. Скотт

Оффлайн Женя

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 50
  • Спасибо
  • -Отправлено: 12
  • -Получено: 10
НУ ДА ТЕПЛОВЕНТИЛЯТОРОМ :D

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 391
  • Спасибо
  • -Отправлено: 312
  • -Получено: 298
  • Губить людей не пиво!
З наступаючим Новим Роком, друзі!
Вчора ролив новорічне пиво, з свого солоду, по типу "Віденьського".
Дріжджі W34/70 низового бродіння (лагер).
Пиво смачне, піна та карбонізація в нормі.
Вердикт: солод можна робити, і не тільки з особливого, а із фуражного ячменю!
Стосовно білка, то я дію таким методом:
Беру 1грам Агар-Агар, на 10 літрів пива - розвожу у теплій воді, довожу до кипіння, 5хв.
потім трохи охолоджую, до 60*, і 50мл. шприцем ввожу в кегу, через клапан для газу.
Через пару днів білок, та інші "джентельмени", опустяться на дно - пиво прозоре.
Ось і все.   ( Цей метод придумав не я - він належить ТДД)