Я пивом займаюсь тільки два роки, давно мав мету, зварити пиво, та дякуючи інтернету натрапив на це смачне хоббі.
Купував різний солод і у різних продавців, імпортний, та наш вітчізняний, але хотілось приготувати свій особистий.
Знайшов у ютубі багато відео по цій темі, та тих пивоварів, які цим займаються не вперше.
Звичайно є багато таких, хто каже це лишня морока, та й майже неможливо зробити правільний солод.
Так, частково згоден, бо для цього потрібно мати хороший пивоварний ячмінь.
Але, можливо зробити солод і з фуражного ячменю, про це дуже пофесійно розказує наш колега - професійний пивовар
в You Tube (TDD).
Ячмінь купив у фермера, на вид не поганий - 5 грн. за кг.
З початку пророщував в пластикових ящиках, а потім виришів зробити великй піддон, та став пророщувати в ньому.
Для основної сушки при 40* змайстрував сушильний шкаф, який справляється з цією роботою дуже добре.
Для приготування спеціальних солодів, зібрав такий агрегат, де використав барабан пральної машини.
Для приводу встановив редуктор склоочистника від УАЗ, та зірку і ланцюг від велосипеда.
добавлено: 24-12-2018, 23:04:39
Останнє фото - проба сушки пшеничного солоду, відразу після проростання.
Але, досвід показав - попередньо, краще сушити у шкафу.
В барабані - тілько обжарка при більш високих температурах.