Автор Тема: Пивоварня своїми руками  (Прочитано 1139 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 146
  • Спасибо
  • -Отправлено: 87
  • -Получено: 109
  • Губить людей не пиво!
З вашого дозволу, хочу показати свою пивоварню.
Давно мав питання, як народжується пиво, як його приготувати в домашніх умовах?
Дякуючі інтернету, отримав потрібну інформацію.
Знайшов каструлю з нержавійки 50 л., та виготовив фільтрсистему, і чиллер, з мідної труби.
77211-0 77213-1 77237-2 77215-3

77201-4 77203-5 77207-6 77209-7

добавлено: 05-01-2019, 10:25:15
Перші дві варки зварив вдома, але відразу отримав ультиматум від дружини:
- Мені ця САУНА більш не потрібна в квартирі, забирай все в гараж, та й роби там що хочеш.
Для підігріву використав інфрачервоний газовий нагрівач, колись купив для часткового обігріву гаража.
Затирання, фільтрування, миття каструлі, потім варка сусла, і ввесь час потрібно чергувати з лопаткою для перемішування.
Все це швидко надоїло, але змусило удосконалювати мою пивоварню - встановити насос, та заторний бункер.
Для охолодження довелось купити дві пластикові діжки по 120 літрів.
 
« Последнее редактирование: 05-01-2019, 13:31:26 от Soyka »

Оффлайн ГОГа

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 4123
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1025
  • -Получено: 1901
  • Блин, как мало я знаю...
Опиши коротко весь процесс: паузы, промывка, стартер (если делаешь), ферментация.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 10294
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2409
  • -Получено: 1512
  • Лучшее Враг Хорошего!!!
забирай все в гараж,
а как в гараже вопрос с водой решается?
если привозишь, то какой расход в процессе


і ввесь час потрібно чергувати з лопаткою для перемішування.
3-4 раза за час это много?
Со Мною спорить БЕСПОЛЕЗНО!!!

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 146
  • Спасибо
  • -Отправлено: 87
  • -Получено: 109
  • Губить людей не пиво!
Опиши коротко весь процесс: паузы, промывка, стартер (если делаешь), ферментация.
Паузи роблю як зазначено в рецепті, для кожного сорту пива.
А в загалі, починаю з білкової, 52* - 15 хв.

добавлено: 05-01-2019, 10:59:25
а как в гараже вопрос с водой решается?
если привозишь, то какой расход в процессе
Воду для охолодження, налив у діжку 120л. , та добавив рідини для басейнів, щоб вода не зіпсувалась.
Воду для миття беру у колонці, благо вона є в нашому кооперативі.
Воду для пива купую фільтровану.

добавлено: 05-01-2019, 11:14:47
У процесі варки вияволось, що фільт заторного бункера не зправляється зі своїм завданням,
доводиться перекривати кран перед насосом.
Виришів зробити дрох - фільтрову схему:

77217-0 77219-1

Де на схемі видно, що сусло надходить до насосу, а потім йде в середину бункера,
потім через отвори проходить в середину затору, та рухається по найменшому опору - вниз, та до верхнього сита.
Таким чином насос працює на повну потужність, і не має мотреби регулювати, або ставити поплавок,
для підтримування необхідного рівня сусла.




Система охолодження має дві діжки, одна із них стоїть на верхній площадці, де стоїть автомобіль,
а інша внизу - у підвалі. ( Я там незадовго зробив напівєвроремонт, де розмістилась майстерня, та пивоварня.)
Верхнє сито виготовив з кришки китайського відра, методом штампування по типу (рибна луска).

77217-2 77219-3 77221-4

Таким чином дійшов до того, що хотів, але є думка, продовжити перебудову пивоварні під тип (Easy Brew).

77217-5 77219-6 77221-7 77223-8
« Последнее редактирование: 05-01-2019, 17:00:26 от Soyka »

Оффлайн ГОГа

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 4123
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1025
  • -Получено: 1901
  • Блин, как мало я знаю...
Очень даже впечатляет!
Мне понравилась твоя система двойного хода сусла.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн Сергей Леонидович

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 3793
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3028
  • -Получено: 1228
  • Безумно люблю Жизнь!
Классно сделал!
"Хорошая водка!"- успел сказать он...

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 146
  • Спасибо
  • -Отправлено: 87
  • -Получено: 109
  • Губить людей не пиво!
Мне понравилась твоя система двойного хода сусла.
Дякую!
Мені також подобається тому, що не хвилюєшся за те, якщо нижнє сито забється солодом, і сусло попре через верх.
Але, тепер, коли я почав викристовувати свій солод і навчився правільно молоти його,
то нижне сито нормально фільтрує - сусло не підіймається вгору. Плюс добавив прорізів у ситі.
В такому разі я не ставлю верхній фільтр - так більш зручно, для варки Віденьського пива (Жигулівське).
Легко відбирати частину затору, для відварок.

Оффлайн vadiv

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 847
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2
  • -Получено: 137
  • Мы в ответе за тех, кого напоили
Перші дві варки зварив вдома, але відразу отримав ультиматум від дружини:
- Мені ця САУНА більш не потрібна в квартирі, забирай все в гараж, та й роби там що хочеш.

Дефлегматор сверху решает все вопросы. 

Во нашел - http://labspirt.com/forum/index.php/topic,767.msg31415.html#msg31415
Это принцип, а так берешь деф от РК и делаешь в крышке переходник под него.
« Последнее редактирование: 05-01-2019, 20:50:36 от vadiv »

Оффлайн vitallicheg

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 2610
  • Спасибо
  • -Отправлено: 357
  • -Получено: 735
  • Чистота має бути всюди ,як у думках так і в напоях
Кто то из наших на форуме, устанавливал на пивоварку дистиллятор, и в процессе кипячения отбиралась вонючая жидкость.
Я пойду туда, где пиво, Я пойду туда, где радость. Я побью того, кто скажет: «Пиво – гадость, гадость, гадость».

Оффлайн Antoni_Black

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1914
  • Спасибо
  • -Отправлено: 184
  • -Получено: 430
  • Легких путей не ищем!
Нужен либо шлем... с принудительной вытяжкой пара, либо открытая крышка и большая площадь испарения.
Либо цепанешь диацетил в пиво. Его частично можно разложить в процессе брожения путём поднятия температуры на пару градусов на сутки (на вторичном брожении) но лучше позволить ему испариться при бурном кипении. Не накрывая крышками, дистилляторами.
Я варю ночью, когда все спят. Жена просыпается, когда все перемыто и сохнет. А недопиво налито в цкт. Сауну вижу только я и нюхают соседи)))

77247-0
Если люди не научатся помогать друг другу, то род человеческий исчезнет с лица земли.
 В. Скотт

Оффлайн chelovechik

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9430
  • Спасибо
  • -Отправлено: 334
  • -Получено: 1792
    • www.vilenoff.com
Не накрывая крышками, дистилляторами.
у тебя есть тому 100% подтверждение или 100% предположение? я так понимаю ты с диацетилом только в теории знаком?

Оффлайн Antoni_Black

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1914
  • Спасибо
  • -Отправлено: 184
  • -Получено: 430
  • Легких путей не ищем!
Иногда бухаем вместе.
Если люди не научатся помогать друг другу, то род человеческий исчезнет с лица земли.
 В. Скотт

Оффлайн chelovechik

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9430
  • Спасибо
  • -Отправлено: 334
  • -Получено: 1792
    • www.vilenoff.com
Иногда бухаем вместе.
это не та история с гашингом?

Оффлайн Antoni_Black

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1914
  • Спасибо
  • -Отправлено: 184
  • -Получено: 430
  • Легких путей не ищем!
И с ним тоже один раз.
Если люди не научатся помогать друг другу, то род человеческий исчезнет с лица земли.
 В. Скотт

Оффлайн Povorot

  • Политолог
  • Мастер
  • *
  • Сообщений: 845
  • Спасибо
  • -Отправлено: 520
  • -Получено: 435
  • Вот такая наша доля, нам никак без алкоголя!
Кто то из наших на форуме, устанавливал на пивоварку дистиллятор, и в процессе кипячения отбиралась вонючая жидкость.

Я подсоединяю прямоточник и пар нормально утилизируется. А с открытой крышкой котла не видно  :D