Опиши коротко весь процесс: паузы, промывка, стартер (если делаешь), ферментация.
Паузи роблю як зазначено в рецепті, для кожного сорту пива.
А в загалі, починаю з білкової, 52* - 15 хв.
добавлено: 05-01-2019, 10:59:25
а как в гараже вопрос с водой решается?
если привозишь, то какой расход в процессе
Воду для охолодження, налив у діжку 120л. , та добавив рідини для басейнів, щоб вода не зіпсувалась.
Воду для миття беру у колонці, благо вона є в нашому кооперативі.
Воду для пива купую фільтровану.
добавлено: 05-01-2019, 11:14:47
У процесі варки вияволось, що фільт заторного бункера не зправляється зі своїм завданням,
доводиться перекривати кран перед насосом.
Виришів зробити дрох - фільтрову схему:
Де на схемі видно, що сусло надходить до насосу, а потім йде в середину бункера,
потім через отвори проходить в середину затору, та рухається по найменшому опору - вниз, та до верхнього сита.
Таким чином насос працює на повну потужність, і не має мотреби регулювати, або ставити поплавок,
для підтримування необхідного рівня сусла.
Система охолодження має дві діжки, одна із них стоїть на верхній площадці, де стоїть автомобіль,
а інша внизу - у підвалі. ( Я там незадовго зробив напівєвроремонт, де розмістилась майстерня, та пивоварня.)
Верхнє сито виготовив з кришки китайського відра, методом штампування по типу (рибна луска).
Таким чином дійшов до того, що хотів, але є думка, продовжити перебудову пивоварні під тип (Easy Brew).