Автор Тема: Пивоварня своїми руками  (Прочитано 1141 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Онлайн ГОГа

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 4123
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1025
  • -Получено: 1902
  • Блин, как мало я знаю...
А я открываю асе окна и устраиваю сквознячек. И квартира проветривается, и соседи тащатся от  ароматов, и стены не потеют! Все довольны! Особенно прикольно зимой: люблю свежесть и бодрящую обстановку!
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн vova0869

  • Политолог
  • Мастер
  • *
  • Сообщений: 924
  • Спасибо
  • -Отправлено: 601
  • -Получено: 173
И пиво веришь и попарится можно а ещё ароматерапия.

Оффлайн vadiv

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 847
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2
  • -Получено: 137
  • Мы в ответе за тех, кого напоили
Либо цепанешь диацетил в пиво.
А я "мечтал" что это побочный продукт брожения.

Сауну проходили ... не понравилось. Вот потому шесть лет назад и озаботился этим вопросом.

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 146
  • Спасибо
  • -Отправлено: 87
  • -Получено: 109
  • Губить людей не пиво!
Дефлегматор сверху решает все вопросы.
Нужен либо шлем... с принудительной вытяжкой пара
Vadiv, подививсь твою приспособу - гарно, особливо миска з нержавійки!
Також про таке думку маю, щоб відводити пар, та з ним всі непотрібні пиву, сполуки.
І як зазначив, Antoni_Bleck, потрібно мати примусову витяжку пару. (Приємно дивитись на його знаряддя для варки пива - все дуже гарно зроблено!).
Або варити, як того потребує технологія, з відкритою кришкою.
Так, умови в квартирі більш сприятливі для цього, бо навколишня температура велика, і стіни не такі холодні.
А от в гаражних умовах, тут зовсім інше, особливо зимою, стіни холодні - відразу конденсують пар, що й витяжка не допомогає.
Ось тут і допомогла б примусова витяжка пару, прямо з варочного котла на зовню приміщення,
але так, щоб конденсат не повертався назад у варочний котел - бо пиво, це не ректифікат,
де все смачне має покинути котел, а в пиві - все погане вийти з паром.
Тобто, потрібно зробити конденсатор збоку, щоб конденсат зтікав не в котел, а окремо в додаткову посудину.
Тоді стіни будуть сухими, і не заведеться згодом грибок.



Оффлайн vadiv

  • Мастер
  • ****
  • Сообщений: 847
  • Спасибо
  • -Отправлено: 2
  • -Получено: 137
  • Мы в ответе за тех, кого напоили
Тобто, потрібно зробити конденсатор збоку, щоб конденсат зтікав не в котел, а окремо в додаткову посудину.
Тоді стіни будуть сухими, і не заведеться згодом грибок.
Так я так і зробив ще тоді. Подивись конденсат відводиться окремо, а після "чілера - охолоджувача" я на трубу зверху одягав один кінець алюмінієвой гофри (це та що для проведення вентиляції використовується) а інший кінець чіпляв до витяжки (там в мене вентилятор) 

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 146
  • Спасибо
  • -Отправлено: 87
  • -Получено: 109
  • Губить людей не пиво!
Так я так і зробив ще тоді
Тоді інша справа, аби конденсат не зтікав назад в котел.
Я тільки збираю потрібні деталі для такої доробки тому, як задовбався з паром - стіни мокріють та все інше.

Оффлайн Antoni_Black

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1914
  • Спасибо
  • -Отправлено: 184
  • -Получено: 430
  • Легких путей не ищем!
Касаемо ароматерапии- я раньше, когда варил пиво всегда глубоко вдыхал его после бросания хмеля и далее в процессе варки... после чего на утро ужасно трещала голова. Думал - случайность, недосып и тд. Потом заметил закономерность! Подышал над кастрюлей - поймал головной треск (бывало на двое суток!  :-\ ) значит реально яд испаряется, или я гипперчувствительный к этой фигне. Теперь много не нюхаю пока варится ))) - голова не болит.
Если люди не научатся помогать друг другу, то род человеческий исчезнет с лица земли.
 В. Скотт

Оффлайн vind11

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 239
  • Спасибо
  • -Отправлено: 53
  • -Получено: 67
Легко відбирати частину затору, для відварок
а как ( в чем ) отварку делаешь ?
количество интеллекта на планете Земля = const

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 146
  • Спасибо
  • -Отправлено: 87
  • -Получено: 109
  • Губить людей не пиво!
Відварку роблю у відрі з нержавійки 10 л.
Кришку від нього використав для верхнього фільтра,
Замість неї купив скляну.
Перша відварка для Віденьського: Беру 800гр. солоду з загального вмісту, додаю 800гр. ячки
роблю паузу 54*15хв, пауза 72* 10 хв. потім кипячу 40 хв.
Друга відварка після 63* основного затору, відбираю 1/3 частину затору кипячу 10 хв.

77293-0 77295-1 77297-2

Також у ньому пробував пастерізувати пиво, все вийшло - літрові пляшки витримали, тільки змінили свою конфигурацію.
 
« Последнее редактирование: 08-01-2019, 18:05:48 от Soyka »

Оффлайн chelovechik

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9430
  • Спасибо
  • -Отправлено: 334
  • -Получено: 1792
    • www.vilenoff.com
пастерізувати
это стерилизация.  пастеризация это быстрый нагрев и быстрое охлаждение. зачем делать это? когда пиво засеяно так как надо оно и храниться долго. живое! без пастеризации! это только мегапродавцы дают гарантию на кег 9 дней нескисаемости ))))...

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 146
  • Спасибо
  • -Отправлено: 87
  • -Получено: 109
  • Губить людей не пиво!
Трохи у пиви з`явилась кислота, ось і вирішив зпробувати нагріти до 65* на 20 хв.
Кислота зменшилась, тоді я теж саме зробив з двома кегами Корнеліус.
Таким чином пиво не довелось виливати у канаву.
Вже давно випили, та забули - ще й мало було  :)
« Последнее редактирование: 09-01-2019, 09:52:40 от Soyka »

Оффлайн chelovechik

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9430
  • Спасибо
  • -Отправлено: 334
  • -Получено: 1792
    • www.vilenoff.com
з`явилась кислота
ну и чего вы добились , от нагрева скисшее пиво откислилось обратно?

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Постоялец
  • **
  • Сообщений: 146
  • Спасибо
  • -Отправлено: 87
  • -Получено: 109
  • Губить людей не пиво!
Так я ж вже написав - пиво давно випили, та ще й мало було.
Кислота з`явилась мабуть через те, що засіяв малу кылькість дріжджів W34/70.
Проводив експеримен, який раніш робив з елевими дріжджамі.
Ось таке и вийшло. 
Та, й давно це було, більш так не роблю.  :'(