Дефлегматор сверху решает все вопросы.
Нужен либо шлем... с принудительной вытяжкой пара
Vadiv, подививсь твою приспособу - гарно, особливо миска з нержавійки!
Також про таке думку маю, щоб відводити пар, та з ним всі непотрібні пиву, сполуки.
І як зазначив,
Antoni_Bleck, потрібно мати примусову витяжку пару. (Приємно дивитись на його знаряддя для варки пива - все дуже гарно зроблено!).
Або варити, як того потребує технологія, з відкритою кришкою.
Так, умови в квартирі більш сприятливі для цього, бо навколишня температура велика, і стіни не такі холодні.
А от в гаражних умовах, тут зовсім інше, особливо зимою, стіни холодні - відразу конденсують пар, що й витяжка не допомогає.
Ось тут і допомогла б примусова витяжка пару, прямо з варочного котла на зовню приміщення,
але так, щоб конденсат не повертався назад у варочний котел - бо пиво, це не ректифікат,
де все смачне має покинути котел, а в пиві - все погане вийти з паром.
Тобто, потрібно зробити конденсатор збоку, щоб конденсат зтікав не в котел, а окремо в додаткову посудину.
Тоді стіни будуть сухими, і не заведеться згодом грибок.