Автор Тема: Пивоварня своїми руками  (Прочитано 15124 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Онлайн chelovechik

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9912
  • Спасибо
  • -Отправлено: 358
  • -Получено: 1701
    • www.vilenoff.com
Тохи нету на вашу голову ))).

Оффлайн Батарейкин

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 13739
  • Спасибо
  • -Отправлено: 3195
  • -Получено: 2336
  • в Темные Времена хорошо видно Светлых Людей!!!
Ну, це вже як кому! 
прежде всего надежность и пожаробезопасность!

ну то такЭэээ...
кому как!
некоторые за блестяшки могут этим пренебречь
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 391
  • Спасибо
  • -Отправлено: 312
  • -Получено: 298
  • Губить людей не пиво!
прежде всего надежность и пожаробезопасность!
Цілком погоджуюсь!

добавлено: 29-05-2020, 20:02:08
А щоб не блищало - закрив термоізоляційним покриттям.

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 391
  • Спасибо
  • -Отправлено: 312
  • -Получено: 298
  • Губить людей не пиво!
Вердикт по проекту:
Новою пивоварнею я дуже задоволений!
Зробив дві варки пива, але під час першої варки трапилась неприємність.
Фільтр (фальшдно), випадково перевернулось донизу лускою і фільтрація зупинилась.
З початку не второпав, що сталося, а потім здогадався, коли почав лопаткою перемішувати затор.
Довелось все швиденько виймати, та перевернути фальшдно.
Після цієї процедури фільтрація стала потужною, навіть насос не встигав качати, довелось перекривати кран зливу сусла.
По обєму ємностей вгадав точно, якраз все співпадає, тепер впевнений, що при зливу сусла в ЦКТ переливу не трапиться.
Каструлю купив у "Метро" 24 л. з товстим дном, відварка не пригорає, по розміру саме те, що треба.
Також закінчив виготовлення другого ЦКТ.
І нарешті, перші пляшки "Віденьського" пива.
Дякую всім, кому було цікаво!

Оффлайн ГОГа

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 5534
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1678
  • -Получено: 2790
  • Блин, как мало я знаю...
О!!!
Це круто!
Гарно, акуратно, супер!
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн ДимаС

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2439
  • Спасибо
  • -Отправлено: 876
  • -Получено: 948
  • Бориспіль
відварка не пригорає
я сам первые варки с отварками делал 2 месяца назад - разница ощутимая в полноте солодового вкуса, особенно для Венского и его совковерсии Жигулевского.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Оффлайн UW5EJJ

  • Новичок
  • **
  • Сообщений: 10
  • Спасибо
  • -Отправлено: 10
  • -Получено: 0
Soyka
На такому красивому обладнанні і працювати приємно!
 Питання, як в ЦКТ підтримуєте температуру бродіння в спеку? Розмір у них не маленький, в холодильник не засунеш. Коли
бродив у відрах ПЕТ, я їх в льох опускав. А бродилку з кега 50л. вже здоров'я не вистачає в
льох опустити.

Оффлайн ГОГа

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 5534
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1678
  • -Получено: 2790
  • Блин, как мало я знаю...
Soyka
 А бродилку з кега 50л. вже здоров'я не вистачає в
льох опустити.
Тренога + ворот.
Підняв, відсунов підтримуючу дошку(и), опустив. Так само і підняв.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 391
  • Спасибо
  • -Отправлено: 312
  • -Получено: 298
  • Губить людей не пиво!
Питання, як в ЦКТ підтримуєте температуру бродіння в спеку?
Мої ЦКТ стоять у підвалі гаража, зараз температура 20°.
Сусло після охолодження стікає до ЦКТ, по шлангу - просто і легко.
Для еля нормально, на дозрівання перекачую до кегів Корнелиус,  3 шт. входять у голодильник.
Зимою варю тільки лагер.
Але, маю мету збудувати холодильну камеру на два ЦКТ, щоб тримати потрібну температуру.
ЗА основу хочу використати віконний кондиціонер.

Оффлайн ДимаС

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2439
  • Спасибо
  • -Отправлено: 876
  • -Получено: 948
  • Бориспіль
Вместо кондиционера, если конечно не лежит где-то ужже готовый, такое тоже будет неплохо, ссылка не моя, но тоже просматриваю решения с минимумом переделок...
https://www.olx.ua/obyavlenie/avtoholodilnik-kompresorniy-split-sistema-secop-bd50f-12-24-v-IDIIfin.html
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Онлайн chelovechik

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9912
  • Спасибо
  • -Отправлено: 358
  • -Получено: 1701
    • www.vilenoff.com
воздух плохо предает тепло. поэтому рекомендую все же рубашку.

Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 391
  • Спасибо
  • -Отправлено: 312
  • -Получено: 298
  • Губить людей не пиво!
воздух плохо предает тепло.
Щось хочу зробити на зразок такого:

https://www.youtube.com/watch?v=HDL3bLZbMWg&list=LLTEAzf0SQnd3CQTEXAvgkGw&index=5&t=0s

Онлайн chelovechik

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 9912
  • Спасибо
  • -Отправлено: 358
  • -Получено: 1701
    • www.vilenoff.com
воздух плохо предает тепло.
Щось хочу зробити на зразок такого:


получиться обычный холодильник витрина ))))  цена на 300 литров от 3500 гр


Оффлайн SoykaАвтор темы

  • Опытный
  • ***
  • Сообщений: 391
  • Спасибо
  • -Отправлено: 312
  • -Получено: 298
  • Губить людей не пиво!
получиться обычный холодильник витрина
Отож бо і воно, зупинився у роздумах, що краще.
Віконні кондеї Б/В коштують біля 2.5 тисяч грн. - добре підходить для чилера при охолодженні сусла.
У гаражі нема водопроводу, користуюсь наливною 200 літрів пластикова бочка. 
Перед варкою доводиться заморожувати воду у пляшках, для пониження температури у бочці.
Спартанські умови,  Йо - майо.


« Последнее редактирование: 03-08-2020, 19:23:58 от Soyka »

Оффлайн perkoljator

  • Политолог
  • Профессионал
  • *
  • Сообщений: 1327
  • Спасибо
  • -Отправлено: 457
  • -Получено: 257
У гаражі нама водопроводу, користуюсь наливною 200 літрів пластикова бочка.
Если гараж твой, а не арендный. Пробей скважину и не парся.
Лучьше работать на электромобиле, чем отдыхать на электрическом стуле.