Автор Тема: Брожение-Сбраживание - Макаров С.Ю  (Прочитано 1597 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн ukr-storeАвтор темы

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 642
  • Спасибо
  • -Отправлено: 449
  • -Получено: 213
  • Удачи вам, коллега "Гармоний" :)
Совершенно случайно нашел на ютубе это видео, залитое в конце марта этого года. Будет интересно новичкам и не только..простым языком о домашнем винокурении от к.т.н., доцента кафедры “Технологии бродильных производств и виноделия ГОУ ВПО им. К.Г. Разумовского". Автора книги о виски "Основы технологии виски". Многие его знают под ником мак210 на хд.



Онлайн гуральник

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1537
  • Спасибо
  • -Отправлено: 505
  • -Получено: 540
  • Новачок
Технологии бродильных производств и виноделия
Я вже дивився це інтервю,цікаво.
 Зараз читаю тему Вінокура про бренді...і там часто згадують про бродіння з виноградною мезгою
 А доцент каже,що фігня,можна,дивіться з 17 хв.
 
Якщо після 50 ваше життя вас не влаштовує, випий ще 50...

Оффлайн IgorKip

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 2893
  • Спасибо
  • -Отправлено: 318
  • -Получено: 534
  • Мы еще полетаем
Это же MAK210, если не ошибаюсь.

Оффлайн ukr-storeАвтор темы

  • Специалист
  • ***
  • Сообщений: 642
  • Спасибо
  • -Отправлено: 449
  • -Получено: 213
  • Удачи вам, коллега "Гармоний" :)
Это же MAK210, если не ошибаюсь.
Игорь, я же написал в первом посте )) Да, это он.

Оффлайн VINOKUR

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 6530
  • Спасибо
  • -Отправлено: 776
  • -Получено: 2067
  • «Цивілізація починається з винокурні»
А доцент каже,що фігня

Фігню каже доцент, на рахунок виноградної мезги.
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Онлайн гуральник

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1537
  • Спасибо
  • -Отправлено: 505
  • -Получено: 540
  • Новачок

Фігню каже доцент, на рахунок виноградної мезги.
  Чому?)
Якщо після 50 ваше життя вас не влаштовує, випий ще 50...

Оффлайн VINOKUR

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 6530
  • Спасибо
  • -Отправлено: 776
  • -Получено: 2067
  • «Цивілізація починається з винокурні»
Чому?)

Потому что при брожении сусла на мезге, метиловый спирт в КС зашкаливает. Это подтверждал неоднократно лабораторный анализ.
 
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Онлайн гуральник

  • Профессионал
  • *****
  • Сообщений: 1537
  • Спасибо
  • -Отправлено: 505
  • -Получено: 540
  • Новачок
Это подтверждал неоднократно лабораторный анализ.
Получається,шо доцент не робив ніяких досліджень і аналізів у своєму інституті ! :-\
Якщо після 50 ваше життя вас не влаштовує, випий ще 50...

Оффлайн VINOKUR

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 6530
  • Спасибо
  • -Отправлено: 776
  • -Получено: 2067
  • «Цивілізація починається з винокурні»
Это подтверждал неоднократно лабораторный анализ.
Получається,шо доцент не робив ніяких досліджень і аналізів у своєму інституті ! :-\

Он по сахарным и зерновым больше спец, чем по фруктово-ягодным спиртам. Досмотрел видео только  до того, как он советовал сыпать сахар в яблочный сок.
Да и в самой книге есть косяки, на форуме уже это обсуждалось.
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

Оффлайн IgorKip

  • Политолог
  • Эксперт
  • *
  • Сообщений: 2893
  • Спасибо
  • -Отправлено: 318
  • -Получено: 534
  • Мы еще полетаем
ukr-store, Извини, был не внимательный.

Оффлайн ДимаС

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2440
  • Спасибо
  • -Отправлено: 877
  • -Получено: 949
  • Бориспіль
Не Макаров, цього разу у руках книга"Технологія спирту", Смірнов В.А. - пише що встановлено що "у присутності масляної та капронової кислот процес утворення вищіх спиртів значною мірою блокується незалежно від раси дріжджів.

Чи у кого є досвід? Може то дійсно працює на стадії бродіння не набродити більшу частину каки...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Оффлайн Игорь

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Сообщений: 18864
  • Спасибо
  • -Отправлено: 1210
  • -Получено: 13445
  • Думи мої думи...
    • Каптерка
Наявність додаткових кислот блокуе сивуху, але стимулює утворення етерів. Невідомо з якою органолептикою

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Оффлайн ДимаС

  • Эксперт
  • ******
  • Сообщений: 2440
  • Спасибо
  • -Отправлено: 877
  • -Получено: 949
  • Бориспіль
Я теж зразу про це подумав але ніде не написано у цьому джерелі про те.
Тому або у промисловості неважлива органолептика - все одно пропустять вугільною колоною та буде смердіти альдегідами, або саме ці кислоти у мінімальній концентрації (бо ми маємо не перекислити затор) - не впливають помітно.
Ми ж за РК зараз, бо у дистиляті частина барди минулого погону - то святе..
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...